Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
taky se přidává…u nás taky vybrečet nepomáhá…Ale všichni mě uklidňují že to časem pomine.. Protože u nás nepomáhá ani vybrečení.. tak snad se nám brzo podaří prci naučit samotné usínat..ale zase si říkám že je celý den tak úžasně hodnej že to uspávání hold musím řežít ![]()
Ahoj, první holčičku jsem uspávala chováním (u kterého se muselo neustále chodit) ve dne v noci do půl roku. Pak jsem večer praktikovala metodu, nechat v postýlce chvíli brečet a chodit ji tam utěšovat. Naštěstí to u nás zabralo a asi za týden usnula sama. Ale přes den ani náhodou, jediné, kde spala, byl kočár, se kterým se muselo jezdit.
A jezdila jsem s ní až do 2 let, pokud jsem chtěla, aby přes den spala. Pak už mě to nebavilo, takže od té doby prostě přes den nespává. U druhé holčičky jsem se tomu všemu chtěla vyhnout, od začátku jsem ji učila usínat v postýlce. První měsíce měla koliky, tak jsem hodně chovala. Pak se to zlepšilo, naučila se v postýlce v pohodě usínat. Ale posledních 14 dní tam přes den usnout nechce, řve tam, hodinu i 2, dokud ji nevezmu a neodnesu pryč, je unavená, ale prostě nezabere, takže jsme skončili zase u kočáru.
Tam spí během minuty. Někdy se probudí za půl hodiny, někdy za 3.
Večer ale v postýlce usíná v pohodě, zato jsem moc ráda.
Nemůžeme mít holt všechno ideální. ![]()
Bin píše:
jen si holky nošení a houpání v náručí užívejte…taky bych nosila a houpala, ale dvě najednou to prostě nejde…často pomáhalo houpání v autosedačkách a teď už jen ten šum. jo a v posteli se mnou taky nic…to závidím, že někdo si vezme dítko do postele a ono si spokojeně usne…ty moje potvůrky řvou!
ahoj prosím tě co to je ten šum - jaký bílý
díky třeba poslouží - hm a jak to děláš na návštěvě u někoho ![]()
bílý šum je nějaký zvuk v pozadí, třeba puštěný fén, pokud vím… že jim to prý připomíná zvuky v bříšku ![]()
janica252 píše:
bílý šum je nějaký zvuk v pozadí, třeba puštěný fén, pokud vím… že jim to prý připomíná zvuky v bříšku
hm díky, tak fén nevlastníme - my kudrnatí nepotřebujeme
- tak špekuluju, co by se dalo použít, budu ráda za tipy
Anonymní v klidu, do 15i ho houpat nebudeš ![]()
Mně přes den usne jedině a pouze na balkoně v kočárku, už od svých tří měsíců, teď je mu skoro 16 měsíců. Obleču, zapnu do fusaku, vyvezu, minutku dvě houpu a je tuhej; doma horor, peklo, katastrofa. Spal tam i v mrazech v pohodě.
Blbý je, že je mu kočár už malej, ale i tak tam klidně chrupe dvě a půl hodiny, zatím neřeším, co bude dál a dál ho dávám na balkon.
no já teda musím ještě říct, že já si to uspávání v náručí užívám. Možná proto, že jsme začali až teď, tak to tak moc ještě neřeším. Ale je nádherný koukat je se ke mě schoulí a za chviličku je tuhý, bez plakání. Je krásný vidět, že se cítí v bezpečí. No a taky nevím, jak se na to budu tvářit za dva měsíce
. Ale chápu, že to jde takhle řešit jenom s jedním dítětem.
MMartina1 píše:
no já teda musím ještě říct, že já si to uspávání v náručí užívám. Možná proto, že jsme začali až teď, tak to tak moc ještě neřeším. Ale je nádherný koukat je se ke mě schoulí a za chviličku je tuhý, bez plakání. Je krásný vidět, že se cítí v bezpečí. No a taky nevím, jak se na to budu tvářit za dva měsíce. Ale chápu, že to jde takhle řešit jenom s jedním dítětem.
jj s jedním je to jde-někdy až závidím, já často uspávám u prsu, ale už se snažím i jinak, neb prso věčně nebude…
Boriska píše:MMartina1 píše:
no já teda musím ještě říct, že já si to uspávání v náručí užívám. Možná proto, že jsme začali až teď, tak to tak moc ještě neřeším. Ale je nádherný koukat je se ke mě schoulí a za chviličku je tuhý, bez plakání. Je krásný vidět, že se cítí v bezpečí. No a taky nevím, jak se na to budu tvářit za dva měsíce. Ale chápu, že to jde takhle řešit jenom s jedním dítětem.
jj s jedním je to jde-někdy až závidím, já často uspávám u prsu, ale už se snažím i jinak, neb prso věčně nebude…
jinak často usínají v kočárku - ale s tím, jak více vnímají, tak už taky mnohem méně..než začali stát, usínali v postýlce téměř bez potíží, ale teď už nenenene…
Boriska píše:janica252 píše:hm díky, tak fén nevlastníme - my kudrnatí nepotřebujeme
bílý šum je nějaký zvuk v pozadí, třeba puštěný fén, pokud vím… že jim to prý připomíná zvuky v bříšku- tak špekuluju, co by se dalo použít, budu ráda za tipy
CO třeba pokud máš regulovatelný vysavač tak ho pustit na co nejmín?
martina75 píše:
coBoriska píše:CO třeba pokud máš regulovatelný vysavač tak ho pustit na co nejmín?janica252 píše:hm díky, tak fén nevlastníme - my kudrnatí nepotřebujeme
bílý šum je nějaký zvuk v pozadí, třeba puštěný fén, pokud vím… že jim to prý připomíná zvuky v bříšku- tak špekuluju, co by se dalo použít, budu ráda za tipy
dobrý nápad, zkusím, jak to jde co nejmíň (vysavač totiž zbožňují - zvuk i jako hračku
) - a asi by bylo vhodné si to nahrát i na mobil až budeme na návštěvě - jakmile vyzkouším a bude chvilka, dám vědět, jak to dopadlo
Bin píše:
jen si holky nošení a houpání v náručí užívejte…taky bych nosila a houpala, ale dvě najednou to prostě nejde…často pomáhalo houpání v autosedačkách a teď už jen ten šum. jo a v posteli se mnou taky nic…to závidím, že někdo si vezme dítko do postele a ono si spokojeně usne…ty moje potvůrky řvou!
bin mě moc pomohly křesílka(od FP,s vibrací) i jsem je v nic krmila a někdy je v nich nechám usnout ještě ted ,a pak je přenesu ![]()
martina75 píše:Bin píše:bin mě moc pomohly křesílka(od FP,s vibrací) i jsem je v nic krmila a někdy je v nich nechám usnout ještě ted ,a pak je přenesu
Martino a to ti jako z křesílek neutíkají
ti moji by zdrhli, než bych je uvázala ![]()
Boriska píše:martina75 píše:Martino a to ti jako z křesílek neutíkajíBin píše:bin mě moc pomohly křesílka(od FP,s vibrací) i jsem je v nic krmila a někdy je v nich nechám usnout ještě ted ,a pak je přenesu
jen si holky nošení a houpání v náručí užívejte…taky bych nosila a houpala, ale dvě najednou to prostě nejde…často pomáhalo houpání v autosedačkách a teď už jen ten šum. jo a v posteli se mnou taky nic…to závidím, že někdo si vezme dítko do postele a ono si spokojeně usne…ty moje potvůrky řvou!ti moji by zdrhli, než bych je uvázala
mě by teda ještě nezdrhl, ale určitě by se mi skutálel. Lehačku a houpačku jsme, doufám, že jen na chvíli, schovali.
Boriska píše:martina75 píše:Martino a to ti jako z křesílek neutíkajíBin píše:bin mě moc pomohly křesílka(od FP,s vibrací) i jsem je v nic krmila a někdy je v nich nechám usnout ještě ted ,a pak je přenesu
jen si holky nošení a houpání v náručí užívejte…taky bych nosila a houpala, ale dvě najednou to prostě nejde…často pomáhalo houpání v autosedačkách a teď už jen ten šum. jo a v posteli se mnou taky nic…to závidím, že někdo si vezme dítko do postele a ono si spokojeně usne…ty moje potvůrky řvou!ti moji by zdrhli, než bych je uvázala
ty křesílka mají dobré vázání musela jsem se je naučit montovat do křesílek tryskem
![]()