Jak na patrový dort?

2235
19.5.14 08:12

Jak na patrovy dort

Baby,

za mesic ma moje holcicka prvni narozeniny a ja bych ji chtela udelat dort sama. Mam trosku strach z korpusu, takze ten bych si mozna nechala upect, ale potahnout a ozdobit bych ho chtela sama. Chtela bych udelat patrovej, ale nemam potuchy, jak na to. Vim, ze ho budu muset potrit maslovym kremem, aby marcipan drzel a vim, ze ho musim nejak podlozit, aby se patra nepropadla, ale nevim jak. Ocenila bych vsechny vase rady a napady a poznatky :D Dekuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
19.5.14 08:21

Na YT más spoustu videonávodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.5.14 08:24

Dělala jsem loni synovi dvoupatrový, nepodkládala jsem to nijak a nic se mi nepropadlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
19.5.14 08:26

Upřímně pokud dělám dvoupatrový tak nepodkládám, není to nic obr aby se to propadlo. a jednoduše upeču 2 a více korpusů-velký základní nechám tak jak je a jen podélně rozřežu a namažu náplní a ty další, co přijdou jako „patro“ ořezávám do požadovaného tvaru. pak oba namažu máslovkou, pokryju fondánem a zdobím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
19.5.14 08:26

Nemusíš nic prokládat, upečeš dva dortíky jeden velký druhý menší, naplníš, potáhneš a dáš na sebe, pak dozdobíš :potlesk: dvoupatrový se nepropadne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
19.5.14 08:30

Ja na youtube hledala, je tam spousta zdobeni, ale to podkladani jsem nenasla. Dekuju :) A na ten fondant (marcipan, potah nebo jak se tomu rika:D) Pouzivate silikonovy valecky? :D Ja doma na to nic nemam a jdu si to vsechno koupit :) Dort budu delat doma a nikam ho nepotahnu, druhej den bude oslava, tak si taky rikam, ze by se to nemelo zkazit.

A jeste, jaky naplne do dortu? Korpus rozpulim a pak cely potru maslovym kremem (ten delate jak? normalne pudink a maslo?) a na to potah? ;D Dekuju :)

Příspěvek upraven 22.05.14 v 16:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
19.5.14 08:30

Z osobni zkušenosti - kdyz dělám dvoupatrovy, tak ho ničím nevystuhuju a drží dobře. Kdyz jsem dělala tripatrovy, tak to uz ano. Na korpusu nic není, klidně se do něj pusť sama a mne se letos moc osvedcilo koupit si hotovy fondant od Dr. Oetkera. Děla i marcipan, takže stačí jenom dobarvit. Pro me je vždycky největší problém udělat si doma sama marcipan. Jestli tě baví pečení, koupila jsem si nedávno knížku a jsem z ni nadšena http://www.klubknihomolu.cz/…73917395.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
19.5.14 08:40

@BABIES řekla bych, že upéct korpus, je kolikrát na dortu to nejjednodušší :mrgreen: tak se ničeho neboj, určitě zvládneš i pečení sama :palec: jinak můžu doporučit web www.dortomanie.cz najdeš tam všemožné recepty na korpusy, krémy, návody na výrobu ozdob, návody na potahování i odkazy na cukrářské prodejny ne webu, kde se dá vše potřebné vybrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
19.5.14 08:48

Dvoupatrový je ok, ale klidně ty části na sebe sesaď až v den oslavy, to máš pak jistotu, že to bude v pohodě. Pod krém se často natírá tenká vrstva marmelády, aby se tak nevsákl. Váleček nemusíš mít silikonový, stačí normální… pro začátečníka doporučuju udělat si potahovou hmotu z více dávek, ať ti nedojde a dobře se ti to vyvaluje, a taky je docela dobré vyvalovat třeba na silikonové podložce a i nahoře mít při vyvalování igelit, fólii, apod., ať nemáš problémy s odlepováním té hmoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
19.5.14 08:51

Ahoj letos se taky sama pouštím do pečení dortu a čeká mě to už ve čtvrtek, korpus bude jednoduchý jeden tmavý jeden světlý, v půlce je říznu a udělám skládačku a potahovou hmotu jsem si objednala na http://cukrarske-pomucky.cz/ je to přípo potahová hmota Formix - mandle. Je bílá takže se dá barvikama přizpůsobit. A protože můj prcek je na auta všeho druhu budu z této hmoty která je vhodná prej i na modelování postaviček a ozdob vytvářet autíčka :D jsem zvědavá a doufám že to nepodělám :D krém bude kalsicky máslový pod potah a mezi vrstvy bude i kyselá marmeláda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
19.5.14 09:15

Jste zlaty kocky. My zijeme v Anglii a jediny co jsem v obchode nasla je hotovej potah…maj tu bud marcipan a nebo icing coz by mel byt ten fondan, no moc se v tom nevyznam :D Doma ho urcite nebudu delat, to by se mi nepovedlo, budu ho kupovat, takze by to snad nemelo byt tak tezky. Moc dekuju za vsechny rada, podpirat ho teda nebudu a dam je na sebe az v den oslavy :) Z korpusu mam strach, protoze vzdycky kdyz neco pecu, tak je to na vrchu hotovy a vevnitr ne i kdyz to pecu pomalu a dyl. :nevim: Kdybych bydlela v CR, tak bych si mozna nechala i dort udelat, ale tady jsou ceny okolo 400 liber za dvou patrovej :nevim: :nevim: a pak jsou to prvni narozky, takze ho aspon budu delat s laskou :D @Pavca Dekuju za odkaz, prostuduju to :) @MacinkaCZ dej pak vedet, jak to dopadlo :) Klidne i fotku a napis pak jaky to bylo :D My budeme mit se sovickama, tak snad se podari :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
19.5.14 09:20

Taky se přidávám k ostatním, že upéct korpus je to nejjednodušší, to zvládneš sama, na dortománii jsou dobré recepty na korpusy. Dvoupatrový nijak nevyztužuju a ještě se mi nestalo, že by se hnul a to ho mám třeba dva dny dopředu sestavený.
Potahovku kupuju K2, všem chutná a dobře se s ní pracuje, válečky mám hladké na potahovku a stejně používám klasický dřevěný, při válení podsypávám, já si na to koupila hotový podsyp, ale není to nic jiného, než směs bramborového škrobu a cukru.
Taky si dát pozor, jak moc se dort pomaže máslovým krémem, protože každá větší nerovnost je potom pod potahovací hmotou dost vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
19.5.14 09:23

@BABIES no vidíš, když žiješ v anglii, tak si rovnou u zdroje, tady se objednává potahovka - icing od wiltonu ;) jinak za sebe doporučuju ovocný máslový krém, určitě ho na těch webovkách najdeš (jako malinový nebo jahodový), příprava je snadná a je lehounký a moc dobrý ;) používám v různých variantách, z ovoce čerstvého, mraženého i kompotovaného a vždy chutná ;) a nezapomeň tu pak vložit fotku, jak se dort povedl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
19.5.14 09:32

@Pavca Super, dekuju, kouknu na to :) Mame jeste mesic cas, ale uricte se pochlubim, jestli bude cim :oops: @benjaminek tu K2 hmotu jsem tu videla a o tom podkladu vim, ze to jde dost videt :) Ale moc dekuju :) :)

Dekuju Vam devcata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
18.6.14 11:28

Tak jsem tu zas :D :D :D Rozhodla jsem se upect ten korpus :D Udelala jsem jeden na zkousku a povedl se, byl mekkouckej a vlacnej. Mam jenom otazku, protoze by mi to zabralo asi celej den pect obe patra v ty moji troube v ten samej den…muzu udelat jedno patro dneska, nechat vychladnout a poradne zabalit do potravinarsky folie a druhy spodni patro upect zitra? V patek pak ozdobit kremem a fondantem a v sobotu podavat? Je to realny? :D
A jeste jedna otazka - testo je vanilkovy, krem bude teda normalne maslovej s vanilkovym pudinkem a vrchni bych chtela udelat cokoladovej pudink a jahodovej dzem…hodi se jahody i k cokoladovymu pudinku? A mam tam dat i jahody? Mam strach, ze by mi to tam delalo neplechu :mrgreen: a ze jahody budou kysely :nevim: :nevim:

Snad to neni moc zmateny, ja jsem a uz se to blizi, nechtela bych nic zkazit. Dekuju :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí