Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
MAMINKY,
už jsem nešťastná a prosím!!!! o radu.
Můj skoro 3 roky starý klouček má zase průjem. Opakuje se to takto. Dostane vysokou horečku, průjem. Horečka už 3.den není, průjem menší. Držíme dietu, ale dlouho se to nedá, takže mi dítě nejí a já to nevydržím a dám mu třeba piškot a je to zas špatné. Takže je buď hlady nebo se to vrací. Doktor říká, že dělám dietní chybu, ale …
Dávám Hylak-nebo tak nějak, probiotikum, smectu, tekutiny. Jenže po Smectě se mi poblinka, a je to furt dokola.
Osvědčené dietní recepty, triky, fígle, taktiky?
děkuju, děkuju
PaJi, já nevím, doufám, že se mýlím, ale nemůže to být třeba nesnášenlivost lepku? Když píšeš, že po obyčejném piškotu to začne nanovo. Akorát mi tedy nesedí ty teploty k tomu.
Zkus mu dávat potraviny obecně „ucpávací“ - banán, vařenou rýži, vařenou mrkev, borůvky, kousek kvalitní hořké čokolády,a zkus třeba na chvilku vyloučit lepek a uvidíš.
M.
ahoj,
určitě bych trvala na výtěru - nepíšeš jestli ho malýmu dělali - a z ditetní chyby by neměl průjem tak často … na normální průjem u dětí pomáhá dieta - sám primář na infekčním nám řekl, že ze smekty by se taky pozvracel, takže ji dávat nemáme. U nás šlo vždy o krátkodobé „epizody“ střevních viroz , nebo v případě menšího o růst zoubků.
Další věc, může být alergický na kravské mléko - tedy na bílkovinu kravského mléka - na to je u nás alergický manžel
ale to je průjem bez teplot - pokud je to často , jak jsem vyrozumněla, trvala bych opravdu na důkladném vyšetření
taky bych trvala na vyteru!!!! na dietni chybu se mi to nezda uz jen kvuli tech teplot a ve trech letech uz to ani nebude o zoubcich…takze bych tipla nejakou breberku ve strevech nebo teda nejakou alergii, ale ty teploty nevim…
tak at dobre poridite a jste brzy fit!!
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Už od středy mám průjem, bolest břicha, měla jsem docela dietu, ale né moc velkou dneska už jsem měla pizzu, ale jen trošičku, neboť jsem strašně hubená a musím něco jíst. Začala jsem už i dneska brát ENDIARON a nevím za jak dlouho to pomůže, nemáte někdo zkušenost?:O někdy je to supr, ale pak na večer nebo po ránu je to hrozný břicho mě bolí tlaky, bublá to ve mě a pak letím na WC. Prosím o radu na nějaký trik.
@nevinná píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Už od středy mám průjem, bolest břicha, měla jsem docela dietu, ale né moc velkou dneska už jsem měla pizzu, ale jen trošičku, neboť jsem strašně hubená a musím něco jíst. Začala jsem už i dneska brát ENDIARON a nevím za jak dlouho to pomůže, nemáte někdo zkušenost?:O někdy je to supr, ale pak na večer nebo po ránu je to hrozný břicho mě bolí tlaky, bublá to ve mě a pak letím na WC. Prosím o radu na nějaký trik.
Mám jedinou radu - navštívit doktora.
Dobrý den, byla jsem u doktora a ten mi řekl, že mám jíst rýži a brambory nemáte nějaký recept, aby to nebylo tak suchý, nějak to doplnit :‚))( mám průjem už 7 dní a vyprazdnuju jenom žlutou vodu), beru Endiar on a probiotika. Děkuji za radu :‘))
Ahoj, zkusila jsi Enterol? Můj Míša také trpí na průjmy a tohle je jediný přípravek,
který je možné užívat najednou i s antibiotiky. Dětská lékařka mi říkala, že
antibiotika nezničí kvasinku, která v Enterolu je.
Obnovuji diskuzi.
Můj 7 letý syn má od pátku od rána průjem. Říkala jsem si, že to nic nebude. Nasadila probiotika a dala hylak. Ten užíval do nedelního večera a úplně bez výsledků. Nasadila jsem tedy enteromax travel a taky bez výsledků 😥
Jí normálně (bez nechutenství), občas si postěžuje, že ho bolí bříško. Bez teplot, nezvrací.
Na wc jde tak 3-4× za den, ale průjem je opravdu velice řídký a opravdu strašně zapáchá.
Nějaká rada? Asi už raději lékaře?
A proč jí normálně, když má mít dietu.
A proč se ptáš na internetu, když už si dneska měla být u lékaře - pokud se problém do tří dní nelepší, je potřeba lékaře.
@Janča1212 píše:
Obnovuji diskuzi.
Můj 7 letý syn má od pátku od rána průjem. Říkala jsem si, že to nic nebude. Nasadila probiotika a dala hylak. Ten užíval do nedelního večera a úplně bez výsledků. Nasadila jsem tedy enteromax travel a taky bez výsledků 😥
Jí normálně (bez nechutenství), občas si postěžuje, že ho bolí bříško. Bez teplot, nezvrací.
Na wc jde tak 3-4× za den, ale průjem je opravdu velice řídký a opravdu strašně zapáchá.
Nějaká rada? Asi už raději lékaře?
Ty vole, s malým děckem bych byl u doktora druhej den…
![]()
@Janča1212 A ma nasazenou dietu? Mohl mit nejakou virozu. U syna trvalo vic nez tyden, nez zacal mit zase bobek po viroze. A musel teda drzet dietu, jinak to bylo zase zpet. Zalezi na tobe, jak to vidis. Ty ho znas nejlip. Ja s detma k dr. chodim jen na preventivky. Vetsinou vse zvladneme doma.
Já bych teda hned po doktorech neběhala, ale nasadila diétku. Nic mastné a sladké. Pěkně suché rohlíky, banán, rýže s dušenou mrkví, strouhané jablko vařený brambor… A k tomu bych zkusila Smectu. Ta u nás vždy zafunguje.
@bse.pedro Proc takovy komentar? Kazdy nebeha k dr. s kazdym uprdnutim. Zakladatelka snad vi co dela a prujem. u petileteho neni nic, co by ho ohrozovalo na zivote.
@bse.pedro jo a ten by se ti akorát vysmál
náš syn měl v 18 měsících průjem 4 dny (rostly mu zuby) a doktorka do telefonu řekla, že pokud normálně jí, hraje si a nezvrací, tak máme přijít po týdnu, pokud to neodezní. Průjem sám o sobě může být jen rozhozené zažívání.