Jak na rozchod?

Anonymní
7.11.23 13:01

Jak na rozchod?

Ahoj, vím že je to trapný, ale potřebuji pomoc. Chtěla bych se rozejít se svým přítelem jsme spolu jen chvilinku, zjistila jsem, že už tak nějak vím co od vztahu chci a že tento vztah nemá budoucnost. No ale bohužel on je až po uši zamilovaný a já nemám to srdce na to mu to říct do očí a přemýšlela jsem, že bych mu to napsala, jenže to je prostě hloupý to psát, ale když mu to řeknu do očí tak se mě bude snažit přesvědčit a já zas povolím a zůstanu s ním dál.. jak to mám proboha udělat? Vím že je to trapný se ptát, ale já jsem hodně empatická a je mi ho moc líto a fakt nevím co dělat :D. Děkuji za rady :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5085
7.11.23 13:13

Po smskách se rozchází jen slaboši. Líto - nelíto - čím více to budeš oddalovat, tím mu vlastně budeš víc ubližovat.
Sejděte se někde na veřejném místě - např. v parku, kavárně. Řekni mu, co máš na srdci - stručně, věcně a pak se s ním rozluč. Ideálně pokud budeš mít někde poblíž zaparkované auto, ať nemá možnost tě začít, jak sama píšeš, přemlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snowie23
7.11.23 13:24

Jestli je v tom po uši, stejně ti nedá pokoj a nebude chtít chápat. Zvolila bych kompromis. Zavolat mu to.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
7.11.23 13:42

Myslete na sebe a na svou budoucnost, buďte empatická, ale se svou duší. Když začne s přemlouváním, tak mu vysvětlete, že tím byste jen prodlužovala nevyhnutelné. A pokud vás má skutečně rád, tak vás nechá v klidu odejít.

@Anonymní píše:
Ahoj, vím že je to trapný, ale potřebuji pomoc. Chtěla bych se rozejít se svým přítelem jsme spolu jen chvilinku, zjistila jsem, že už tak nějak vím co od vztahu chci a že tento vztah nemá budoucnost. No ale bohužel on je až po uši zamilovaný a já nemám to srdce na to mu to říct do očí a přemýšlela jsem, že bych mu to napsala, jenže to je prostě hloupý to psát, ale když mu to řeknu do očí tak se mě bude snažit přesvědčit a já zas povolím a zůstanu s ním dál.. jak to mám proboha udělat? Vím že je to trapný se ptát, ale já jsem hodně empatická a je mi ho moc líto a fakt nevím co dělat :D. Děkuji za rady :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
7.11.23 13:43

To je stejně hloupé, jak ty sms.

@Snowie23 píše:
Jestli je v tom po uši, stejně ti nedá pokoj a nebude chtít chápat. Zvolila bych kompromis. Zavolat mu to.
  • Citovat
  • Upravit
Snowie23
7.11.23 13:53
@Prostě Vodnář píše:
To je stejně hloupé, jak ty sms.

Jednou jsem slyšela názor psychologa, že rozchod po sms je srabácký, ale ne špatný. Nedavas druhému šanci tě přemlouvat, rozmyslet si to.
Dost lidí to face to face prostě nezvládne, vyměkli by. Když mu zavolá, ten druhý bude mít šanci v reálném čase reagovat, prostor pro vyjádření se. Ale ne šanci tě nějak znevýhodnit (začít objímat, líbat, klekat si apod.)

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
7.11.23 13:55
@Snowie23 píše:
Jestli je v tom po uši, stejně ti nedá pokoj a nebude chtít chápat. Zvolila bych kompromis. Zavolat mu to.
@Prostě Vodnář píše:
Myslete na sebe a na svou budoucnost, buďte empatická, ale se svou duší. Když začne s přemlouváním, tak mu vysvětlete, že tím byste jen prodlužovala nevyhnutelné. A pokud vás má skutečně rád, tak vás nechá v klidu odejít.

Pokud jdou spolu jen chvilku jak píše tak telefon je v pořádku. Pokud by spolu byli delší čas, tak samozřejmě rozhovor, pokud ale tady záleží proč se člověk rozchází a s kym

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.23 14:11
@vedma007 píše:
Po smskách se rozchází jen slaboši. Líto - nelíto - čím více to budeš oddalovat, tím mu vlastně budeš víc ubližovat.
Sejděte se někde na veřejném místě - např. v parku, kavárně. Řekni mu, co máš na srdci - stručně, věcně a pak se s ním rozluč. Ideálně pokud budeš mít někde poblíž zaparkované auto, ať nemá možnost tě začít, jak sama píšeš, přemlouvat.

Nejhorší je že se při těchto situacích směju, ne že bych chtěla, ale je to jaká si moje obrana, když mi je něco hodně nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
7.11.23 14:14

Tváří v tvář člověk vnímá reakci druhé strany a pozná, jestli to bude v pořádku, nebo se to promění v peklo, což se klidně může stát. Telefon dává velký prostor k nepochopení a nástupu sledování (stalkingu). Pokud člověk má sílu ke svolení sblížení, tak by měl mít i sílu k odvolání a docílit jej +/- stejně pohodlně. Vím, skutečnost je absolutně jiná, ale z a to si mohou lidé sami.

@Snowie23 píše:
Jednou jsem slyšela názor psychologa, že rozchod po sms je srabácký, ale ne špatný. Nedavas druhému šanci tě přemlouvat, rozmyslet si to.
Dost lidí to face to face prostě nezvládne, vyměkli by. Když mu zavolá, ten druhý bude mít šanci v reálném čase reagovat, prostor pro vyjádření se. Ale ne šanci tě nějak znevýhodnit (začít objímat, líbat, klekat si apod.)
  • Citovat
  • Upravit
Snowie23
7.11.23 14:16
@Prostě Vodnář píše:
Tváří v tvář člověk vnímá reakci druhé strany a pozná, jestli to bude v pořádku, nebo se to promění v peklo, což se klidně může stát. Telefon dává velký prostor k nepochopení a nástupu sledování (stalkingu). Pokud člověk má sílu ke svolení sblížení, tak by měl mít i sílu k odvolání a docílit jej +/- stejně pohodlně. Vím, skutečnost je absolutně jiná, ale z a to si mohou lidé sami.

Nemyslím si, že osobně rozchod druhá strana pochopí nějak líp. Říkám to z vlastní zkušenosti (a to jsem byla na obou stranách). Myslím, že pro mladší lidi už je to dnes víceméně stejné.
Už nerozlišují tolik to, co pípne na mobilu a někdo jim řekne. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
7.11.23 14:17

Náhodou to je dobrá obrana. Může způsobit snadnější dosažení cíle, pokud to hoch bude brát jako výsměch.

@Anonymní píše:
Nejhorší je že se při těchto situacích směju, ne že bych chtěla, ale je to jaká si moje obrana, když mi je něco hodně nepříjemné.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.23 14:21
@Prostě Vodnář píše:
Náhodou to je dobrá obrana. Může způsobit snadnější dosažení cíle, pokud to hoch bude brát jako výsměch.

No spíš ne :D není příjemné se někomu smát do obličeje, když víte že mu ubližujete. Ale bohužel to neovládám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
7.11.23 14:25

Já to tedy vnímám jinak. Co kolem sebe vidím, tak mládež je mnohem citlivější na fyzično, než na nějaké pípání přístroje. I to je důvod, proč na přístrojích tolik visí, protože ty jim tolik neubližují.

@Snowie23 píše:
Nemyslím si, že osobně rozchod druhá strana pochopí nějak líp. Říkám to z vlastní zkušenosti (a to jsem byla na obou stranách). Myslím, že pro mladší lidi už je to dnes víceméně stejné.
Už nerozlišují tolik to, co pípne na mobilu a někdo jim řekne. Bohužel.
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
7.11.23 14:29

To je právě ten společenský přežitek, že rozchod je ubližování.

@Anonymní píše:
No spíš ne :D není příjemné se někomu smát do obličeje, když víte že mu ubližujete. Ale bohužel to neovládám :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.23 14:33

Tak tohle teď řeším taky. Mám rok kamaráda s vyhodama a rada bych to ted ukončila a našla si normální vztah. Už třikrát jsem se s nim sešla, abych to utnula a stejně mě ukecal, ze to nemuzu udělat a Ja vymekla ….. Přijdu si jak v zacarovanem kruhu. Chtela jsem i úplně utnout kontakt, ale bohužel se potkáváme často :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky