Jak na skvrny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
15.10.06 14:31

Jak na skvrny?

Ahoj, maminky jak se perete se skvrnami od prikrmu? Prave jsme zacali as tak mame mrkvicku/banan a dalsi dobroty vsude… nemusim popisovat, ze? ;) Lovela na to fakt nestaci…

Diky,

Kocu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
15.10.06 15:32

Nejlepší je všechno HNED namočit a přemáchnout v ruce. I když mi tam třeba trochu oranžových fleků zbylo, prášek si s tím poradil. Jinak ještě větší prevít než mrkev je banán. Ten jak se hned nesmeje, tak na oblečení zčerná a nejde jen tak dolů. Jablko taky dělá pěkný fleky. Ale já prostě hned prádlo namočím (většinou jsou to jen bryndáky) ve vlažný vodě přemáchnu, dle potřeby obyč mýdlem, a pak když peru, tak to hodím dopračky. Ale i když tam něco zůstane, za pár praní je vše pryč. :wink: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2257
15.10.06 16:01

Ahoj, mě se osvědčilo Žlučové mýdlo od Dr.Beckmanna -koupíš ho v drogerii cca 40kč. Prádlo namočím a namydlím, nechám chvilku působit a pak to rovnou šoupnu do pračky. Takhle jsem likvidovala mrkvičku na plenkách a pak jsem ještě do praní přidala Savo Perex a plenky jsou jako nové. U oblečení jsem to ale nedělala, tak jsem pak spoléhala na to mýdlo a až na pár skvrnek to zatím všechno je ok. Teď se mi osvědčuje, jak má Adla průjem a třeba si ušpiní lem bodíčka, tak to tím namydlím a pak na 60 vyperu a super :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
15.10.06 18:14

Příkrmy jsou prevít. Namočit co nejrychleji, potvrzuji.

Peru v mýdlovém slizu, ale tyhle skvrny přetírám tekutým žlučovým mýdlem z DM (stojí 40Kč). Jsou tam ale nějaký tensidy, takže to není tak eko, jak by mohlo být, což se mi nelíbí.

Teď jsem někde četla, že na jablko platí kyselina citrónová, tak budu zkoušet tu, respektive tu umělou citrónovou šťávu.

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.5.14 11:08

Také hlasuji za žlučové mýdlo. Vypere se s ním vše organické, mám to vyzkoušené na mrkvi, špenátu i červené řepě. Navíc pereme i látkové pleny a všechno z nich krásně pouští…Jen chemii to nezvládá - třeba genciána je oříšek snad pro všechny prostředky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný