Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky:)
Jakpak delate sunkofleku, aby byly po upeceni mekke a stavnate? Nemam rada takove ty suche tuhe zapecene testoviny co poradne nejdou ani polknout.
Zalivate jenom vajickem nebo vejce a mleko, vejce a smetana…?
Davate vajicek tolik, aby to zakrylo testoviny uplne?
Davate na plech, nebo do hluboke zapekaci misky?
Na kolik zhruba pecete a jak dlouho asi?
Rada varim a pecu, ne ze by se „moje“ sunkofleky nedaly jist, ale neni to ono-mozna davam malo smesi na zaliti a dlouho pecu.
Mate nejakej osvedcenej tip??
Dekujuuuu
Lucie
@Jellyx Ahoj, pokud je nechceš suché, ale šťavnaté tak tam dej smetanu
taky dávám a je to moc dobrý, nahoru dávám cca 3 rozšlehaná vajíčka…a mám zapékací misku…
Nejlepší je je nezapíkat, moje babi si je dělala doma, udělala normální těsto na nudle, nakrajela je na ctverecky 2×2 cm, uvařit, pořádně proplachnout, zamíchat do toho opečené uzené, nalít trošku oleje a pořádně promichat a jak jsme se olizovali ![]()
@Purelily a mas to zality uplne, nebo to protece dolu? A ty vajicka davas zvlast?:))
Zalévám je vejci rozšlehanými ve 33 procentní smetaně…do hrníčku půl vajec a půl smetany ![]()
Manžel ty zapečené nemá rád, tady v rakousku jedělají spíš nezapečené, jen salám (šunka) osmahnout vysypat na ty fleky posolit popepřit a hotovo, špatný to není.
Já teď dělám takto, aby mi to i manžel jedl, na cibulky tu šunku, vysypu na ty fleky, na to do měkka spařenou brokolici, sůl pepř trochu majoránky, zamíchám a hotovo je to moc dobrý náhodou ![]()
@Jellyx smetana mi proteče skoro až dolů, záleží kolik toho zrovna dělám, a na vrch zaleji vajíčkama ![]()
@Purelily me to taky protece dolu a ten vrch pak neni nic moc prave, tak nevim jeslti toho davam malo na dany mnozstvi
@Jellyx peču na 180, ale záleží co máš za troubu, každýmu se to může trošičku lišit…
Moje babicka to delavala tak ze testoviny lehce poprasila hl moukou(pry aby vajicka na to lepe drzely a nestekly dolu)vse promichala v mise-zeleninu, uzeninu, kdo co rad, zalila smesi, promichala a pak vse dala na plech a mela je vzdy luxusni-me se to nejak nedari ![]()
Koupit uzená žebra - stojí pár korun, mírně povařit - pokud si nechceš nechat vývar na polévku, tak přímo do té vody s žebry dát vařit kvalitnější těstoviny. Obrat žebra, krásně se to tím promastí. Dávám vejce se smetanou (mlékem - co je po ruce). Peču zakryté, krátce na nejvyšší stupeň.
@Purelily ja jsem prave nikdy smetanu nedavala-jen jsem to rizla trochou mlika:)Ja prave nevim kolik toho tam mam dat-chtela bych aby to vydrzelo na dva dny-tak nevim jeslti to mam zalit az po vrch-ale aby to nebyla nejaka blemca:))a nebo nechat protect dolu-ale ten vrch stejne bude suchej nebo ne??