Jak na šťavnaté šunkofleky?:)

196
12.8.13 21:22

Jak na stavnate sunkofleky:)?

Ahoj holky:)
Jakpak delate sunkofleku, aby byly po upeceni mekke a stavnate? Nemam rada takove ty suche tuhe zapecene testoviny co poradne nejdou ani polknout.
Zalivate jenom vajickem nebo vejce a mleko, vejce a smetana…?
Davate vajicek tolik, aby to zakrylo testoviny uplne?
Davate na plech, nebo do hluboke zapekaci misky?
Na kolik zhruba pecete a jak dlouho asi?
Rada varim a pecu, ne ze by se „moje“ sunkofleky nedaly jist, ale neni to ono-mozna davam malo smesi na zaliti a dlouho pecu.
Mate nejakej osvedcenej tip??
Dekujuuuu
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
12.8.13 21:26

@Jellyx Ahoj, pokud je nechceš suché, ale šťavnaté tak tam dej smetanu :palec: taky dávám a je to moc dobrý, nahoru dávám cca 3 rozšlehaná vajíčka…a mám zapékací misku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.8.13 21:28

Nejlepší je je nezapíkat, moje babi si je dělala doma, udělala normální těsto na nudle, nakrajela je na ctverecky 2×2 cm, uvařit, pořádně proplachnout, zamíchat do toho opečené uzené, nalít trošku oleje a pořádně promichat a jak jsme se olizovali ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.8.13 21:32

@Purelily a mas to zality uplne, nebo to protece dolu? A ty vajicka davas zvlast?:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
12.8.13 21:34

Zalévám je vejci rozšlehanými ve 33 procentní smetaně…do hrníčku půl vajec a půl smetany :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
12.8.13 21:35

Manžel ty zapečené nemá rád, tady v rakousku jedělají spíš nezapečené, jen salám (šunka) osmahnout vysypat na ty fleky posolit popepřit a hotovo, špatný to není.
Já teď dělám takto, aby mi to i manžel jedl, na cibulky tu šunku, vysypu na ty fleky, na to do měkka spařenou brokolici, sůl pepř trochu majoránky, zamíchám a hotovo je to moc dobrý náhodou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
12.8.13 21:38

@Jellyx smetana mi proteče skoro až dolů, záleží kolik toho zrovna dělám, a na vrch zaleji vajíčkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.8.13 21:40

@Purelily me to taky protece dolu a ten vrch pak neni nic moc prave, tak nevim jeslti toho davam malo na dany mnozstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.8.13 21:41

@Natyna @Purelily holky a na kolik to pecete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
12.8.13 21:42

@Jellyx a dáváš 33% smetanu? ta je dost důležitá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
12.8.13 21:43

@Jellyx peču na 180, ale záleží co máš za troubu, každýmu se to může trošičku lišit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.8.13 21:44

Moje babicka to delavala tak ze testoviny lehce poprasila hl moukou(pry aby vajicka na to lepe drzely a nestekly dolu)vse promichala v mise-zeleninu, uzeninu, kdo co rad, zalila smesi, promichala a pak vse dala na plech a mela je vzdy luxusni-me se to nejak nedari :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
12.8.13 21:44

Koupit uzená žebra - stojí pár korun, mírně povařit - pokud si nechceš nechat vývar na polévku, tak přímo do té vody s žebry dát vařit kvalitnější těstoviny. Obrat žebra, krásně se to tím promastí. Dávám vejce se smetanou (mlékem - co je po ruce). Peču zakryté, krátce na nejvyšší stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.8.13 21:46

@Purelily ja jsem prave nikdy smetanu nedavala-jen jsem to rizla trochou mlika:)Ja prave nevim kolik toho tam mam dat-chtela bych aby to vydrzelo na dva dny-tak nevim jeslti to mam zalit az po vrch-ale aby to nebyla nejaka blemca:))a nebo nechat protect dolu-ale ten vrch stejne bude suchej nebo ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.8.13 21:49

@wobludka taky davas jako slehacku tech 33%?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí