Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My teda kromě toho osmahnutí na pánvi (jak se tu psalo, bez soli, bez oleje, nepíchat do masa, ani s ním nijak nehýbat, jakmile se zatáhne, dá se snadno otočit) ještě pak dáme maso na chvilku (tak tři, čtyři minuty) dopéct do trouby na 150stupňů…Mňam, vy mi děláte chutě ![]()
tripetri píše:
My teda kromě toho osmahnutí na pánvi (jak se tu psalo, bez soli, bez oleje, nepíchat do masa, ani s ním nijak nehýbat, jakmile se zatáhne, dá se snadno otočit) ještě pak dáme maso na chvilku (tak tři, čtyři minuty) dopéct do trouby na 150stupňů…Mňam, vy mi děláte chutě
Aha, kdybych si přečetla víc než jeden příspěvěk v půlce stránky, věděla bych, že i o troubě se tu psalo
![]()
tripetri píše:
My teda kromě toho osmahnutí na pánvi (jak se tu psalo, bez soli, bez oleje, nepíchat do masa, ani s ním nijak nehýbat, jakmile se zatáhne, dá se snadno otočit) ještě pak dáme maso na chvilku (tak tři, čtyři minuty) dopéct do trouby na 150stupňů…Mňam, vy mi děláte chutě
To jsem ještě nezkusila ![]()
Nechce se mi cist vsechny diskuze, ale jednoznacne - steak - koupit hovezi svicku a nenakladat, jen posolit a popeprit, velmi zprudka opect napanvi z obou stran a dat na 20min do trouby, tj cele … zadna podesev, ale lahudka a maso by melo byt odlezele, takze kdyz do nej udelate prstem dulek nevraci se…
Já koupím velký steak, tak 400g, s hezkou vrstvou tuku, možná ribeye, nejsem si tím jistá
nažhavím grilovací pánev až se z ní kouří a bez tuku a koření ho tam hodím. Tak po dvou minutkách ani ne otočím, pak ještě jednou po minutce, aby se tam udělala hezká mřížka a hodím odpočinout. Většinou mi to vyjde na takové červenější médium, můj muž dřív jedl jen propečené a tohle teda sní. Pak ještě okořením mořskou solí s bylinkama a pepřem, mletým. Kdo by chtěl propečenější, tak do trouby, ale přijde mi to škoda.
Ahoj, no je fakt, že udělat dobrý biftek asi chce trochu cviku a hlavně dobrý maso. Já dělám bifteky jen na pánvi, na kapce oleje, zprudka opéct po obou stranách. Docela mi v orientaci, jaké maso vybrat, pomohl web, kde radí přímo, jak udělat steaky , tak zkus mrknout, třeba ti to taky pomůže.