Jak na steaky a bifteky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9622
2.3.12 11:52

My teda kromě toho osmahnutí na pánvi (jak se tu psalo, bez soli, bez oleje, nepíchat do masa, ani s ním nijak nehýbat, jakmile se zatáhne, dá se snadno otočit) ještě pak dáme maso na chvilku (tak tři, čtyři minuty) dopéct do trouby na 150stupňů…Mňam, vy mi děláte chutě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
2.3.12 11:55
tripetri píše:
My teda kromě toho osmahnutí na pánvi (jak se tu psalo, bez soli, bez oleje, nepíchat do masa, ani s ním nijak nehýbat, jakmile se zatáhne, dá se snadno otočit) ještě pak dáme maso na chvilku (tak tři, čtyři minuty) dopéct do trouby na 150stupňů…Mňam, vy mi děláte chutě :P

Aha, kdybych si přečetla víc než jeden příspěvěk v půlce stránky, věděla bych, že i o troubě se tu psalo :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4028
2.3.12 11:56
tripetri píše:
My teda kromě toho osmahnutí na pánvi (jak se tu psalo, bez soli, bez oleje, nepíchat do masa, ani s ním nijak nehýbat, jakmile se zatáhne, dá se snadno otočit) ještě pak dáme maso na chvilku (tak tři, čtyři minuty) dopéct do trouby na 150stupňů…Mňam, vy mi děláte chutě :P

To jsem ještě nezkusila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.3.12 23:08

Nechce se mi cist vsechny diskuze, ale jednoznacne - steak - koupit hovezi svicku a nenakladat, jen posolit a popeprit, velmi zprudka opect napanvi z obou stran a dat na 20min do trouby, tj cele … zadna podesev, ale lahudka a maso by melo byt odlezele, takze kdyz do nej udelate prstem dulek nevraci se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36212
6.3.12 23:51

Já koupím velký steak, tak 400g, s hezkou vrstvou tuku, možná ribeye, nejsem si tím jistá 8) nažhavím grilovací pánev až se z ní kouří a bez tuku a koření ho tam hodím. Tak po dvou minutkách ani ne otočím, pak ještě jednou po minutce, aby se tam udělala hezká mřížka a hodím odpočinout. Většinou mi to vyjde na takové červenější médium, můj muž dřív jedl jen propečené a tohle teda sní. Pak ještě okořením mořskou solí s bylinkama a pepřem, mletým. Kdo by chtěl propečenější, tak do trouby, ale přijde mi to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.1.13 13:51

Bifteky

Ahoj, no je fakt, že udělat dobrý biftek asi chce trochu cviku a hlavně dobrý maso. Já dělám bifteky jen na pánvi, na kapce oleje, zprudka opéct po obou stranách. Docela mi v orientaci, jaké maso vybrat, pomohl web, kde radí přímo, jak udělat steaky , tak zkus mrknout, třeba ti to taky pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí