Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, asi jsem pitomá… Mám recept, má se tam dát 250 g tuku, ten nemám, tak se ptám kolik mám místo toho dát ml oleje? Poraďte, děkuju ![]()
Vzala jsem váhu a navážila. 250gr tuku a mám v nádobce 280 ml oleje. Nádobku jsem vynulovala.
Místo tuku můžeš použít máslo, ale záleží do jakého receptu to je.
a co to máš za těsto?? třené?? do tuhého bych olej nedávala - resp. kynutého.
tak já pod pojmem tuk na pečení beru heru a tá má 75% tuku…proto bych toho oleje dala méně…
Pettulle píše:
já tedy na pečení kynutého používám jen máslo…je to lepší mňamka ![]()
Je to bábovka s vaječňákem, dělali to v sama doma… Já mám taky pocit, že by to mělo být méně než 200 ml… Máslo je zmrzlý, potřebuju to udělat rychle ![]()
kokomo píše:Pettulle píše:já tedy na pečení kynutého používám jen máslo…je to lepší mňamka
Já taky tuk nepoužívám, pouze Heru a to skoro na všecko.
gabriela82 píše:
Je to bábovka s vaječňákem, dělali to v sama doma… Já mám taky pocit, že by to mělo být méně než 200 ml… Máslo je zmrzlý, potřebuju to udělat rychle
Tak dej máslo na chvíli na defrost do mikrovlnky
Taky to tak dělám, olej by mohl v těstě napáchat neplechu ![]()
Já jsem se to snažila vyřešit s Googlem
moc to nešlo, tak se ptám vás, jak to nahrazujete…
gabriela82 píše:
Je to bábovka s vaječňákem, dělali to v sama doma… Já mám taky pocit, že by to mělo být méně než 200 ml… Máslo je zmrzlý, potřebuju to udělat rychle
dej tak 150ml, to bohatě stačí…
ww píše:gabriela82 píše:Tak dej máslo na chvíli na defrost do mikrovlnky
Je to bábovka s vaječňákem, dělali to v sama doma… Já mám taky pocit, že by to mělo být méně než 200 ml… Máslo je zmrzlý, potřebuju to udělat rychleTaky to tak dělám, olej by mohl v těstě napáchat neplechu
Mám recept na bábovku s vaječňákem - 5 vajec, 200 gr cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml oleje, 250 ml likéru, 300 gr polo. mouky, 1 PDP, tuk na formu, 1 lžíce práškového kakaa (je dvoubarevná)
ww píše:gabriela82 píše:Tak dej máslo na chvíli na defrost do mikrovlnky
Je to bábovka s vaječňákem, dělali to v sama doma… Já mám taky pocit, že by to mělo být méně než 200 ml… Máslo je zmrzlý, potřebuju to udělat rychleTaky to tak dělám, olej by mohl v těstě napáchat neplechu
olej do bábovky dávám běžně, nic se nestane…jinak jsem mrkla na google a vyhodí to spoustu receptů na tu vaječ. bábovku…dávají většinou 250 oleje ![]()