Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, potřebuji radu, moje dcera (2,5 roku) rozkousala propisku a chybí kousek plastu. Rozkousala takovou tu špičku a necelá polovina z ní chybí. Nikde to nemůžu najít, říká, že to spolkla a ta propiska je parfemovaná, voní po jahodách, tak je to dost možné. Může jí to něco udělat se střevama? Máme jet raději do nemocnice?
Já bych nejezdila
Sledovala bych malou a hlídala až to vyjde ven. Kdyby to do 48h nevyšlo( jj, kontroluj stolici
) tak bych teprve někam zašla
kontrola stolice je velká paráda, tuhle jsem taky čekala. A pak volali naši, že to nametli při úklidu. stačilo 2×pitvání hovínek a teda bleble i když je to můj andílek.
verenika píše:
Já bych nejezdilaSledovala bych malou a hlídala až to vyjde ven. Kdyby to do 48h nevyšlo( jj, kontroluj stolici
) tak bych teprve někam zašla
Přesně tak, my jednou našli knoflík … ani nevíme, kdy jej ratolest stihla zbaštit a synovec spolkl vršek od fixy … dobře to dopadlo. ![]()
Ať jí hodně vláknité stravy,zeleninu a hlavně zelí. Musíš počkat, až to vyjde.
Sousedů 13 měsíční syn snědl hřebík. Taky čekali a dočkali se. ![]()
No tak s hřebíkem bych asi jela:-(ale včera říkal dr. v Sama doma, že jeden chlapeček snědl teploměr a opravdu ho vykakal.
Nelluška píše:
No tak s hřebíkem bych asi jela:-(ale včera říkal dr. v Sama doma, že jeden chlapeček snědl teploměr a opravdu ho vykakal.
No s hřebíkem bych taky jela ![]()
verenika píše:Nelluška píše:No s hřebíkem bych taky jela
Stejně by mě zajímalo jak ho dokázal splknout? Byl to normální teploměr? ![]()
normálně teploměr, říkal to tam jako raritu. Bylo to v pondělí. Dokonce prý existuje i záznam z rentgenu. ale bylo to už dřív, není to případ z poslední doby, ale stejně je to hustý. ![]()
Dcera polkla kus plastu, asi 1,5×1cm /ostrý/, vůbec jsem to nevěděla. Zjistila jsem to až v plíně. Bylo jí asi 10 měsíců. Tak jsem volala dr. jen pro jistotu /máme skvělou pediatričku/. Prý jen kontrolavat či se nekroutí jako při nadýmání, jí a nekrvácí.
To mi řekla i pro případ, že zas něco sní.
Samo magnet, baterku, sklo a cokoliv ostrého jela bych hned.
Mava píše:
Dcera polkla kus plastu, asi 1,5×1cm /ostrý/, vůbec jsem to nevěděla. Zjistila jsem to až v plíně. Bylo jí asi 10 měsíců. Tak jsem volala dr. jen pro jistotu /máme skvělou pediatričku/. Prý jen kontrolavat či se nekroutí jako při nadýmání, jí a nekrvácí.To mi řekla i pro případ, že zas něco sní.
Samo magnet, baterku, sklo a cokoliv ostrého jela bych hned.
Tak ty baterky jsou hodně nebezpečný, hlavně ty malý kulatý.
Tak naše dvouletá dcerka mi při měření teploměrem ukousla špičku.Byl to rtuťový teploměr(první šok)a špička skleněná(druhý šok)Rtuťový kuličky teda začly padat až když jsem s teploměrem začla minipulovat,ale to sklo zbaštila.Takže jsem šílená strachy mastila do nemocnice,kde ji prohlídly pusinu a krk a poslaly nás domů,že se to určitě cestou obalí jídlem,protože kdyby to spolkla celé a nerožvýkala to,že by měla poraněnou pusinku nebo krk.Ptala jsem se i na ty kuličky rtuti(nevím jestli nějakou nesnědla),ale prý když jich zbaští jen pár,tak to nic není,maximálně by měla průjem.Takže teď kontrolujeme stolici a čekáme.