Zavařování v myčce

29.2.12 09:51

Zavařování v myčce

Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost se zavařováním v myčce?
Narazila jsem na toto: Naplňte sklenice obvyklým způsobem a uzavřete. Pak je vložte do myčky na nádobí a spusťte program na 70 °C. Pochopitelně nesmíte přidat žádný mycí prostředek. Jakmile ukončí myčka program, neotevírejte ji a nechte sklenice vychladnout uvnitř. Pak je uložte do spíže.
Myslíte si, že je to možné? :nevim:

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
29.2.12 09:53

Jo je to možne,tchyne zavaruje jedine v myčce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1488
29.2.12 09:55
Pajule22 píše:
Jo je to možne,tchyne zavaruje jedine v myčce :)

Teda to je dobrej nápad to by mě nikdy nenapadlo :mrgreen: Na jak dlouho má ten program na celý ty dvě a pul hodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
29.2.12 09:55

Dobře, nedám tam tabletu nebo kapsli, ale sůl a leštidlo tam přece zůstává, to nijak nevyndám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 10:00

No právě, ono to zní fakt dobře, ale jsou tam mnohá ale … Třeba to s tou solí, časem. Já mám program 70 stupňů a trvá jen hodinu, bude to stačit? Myslím si, že když jsou ty sklenice dobře uzavřené, tak se tam asi žádný saponát nedostane, ale nikdo to nezaručí, takže, jak s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
29.2.12 10:05

Taky mě to zajímá a našla jsem návod a diskusi ZDE

• Citovat
  • Upravit
mmonica
29.2.12 10:18

to vypada zajimave,ale nam u mycky nelze vypnou davkovani soli,nemuze se to dostat do sklenicek

• Citovat
  • Upravit
101
29.2.12 11:02

tak to je bomba - zavařovat v myčce. Určitě to letos vyzkouším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
29.2.12 11:49

Zkoušela jsem vloni a v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 12:16
Ifca1 píše:
Zkoušela jsem vloni a v pohodě ;)

Tak nám prosím napiš, jak je to s tou solí a leštidlem? Měla jsi tam nasypané v zásobnících? A jak dlouhý jsi měla program? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
29.2.12 12:25

Mám program na 70, trvá zhruba dvě hodiny. Nikde ale není uvedeno, jak dlouhou dobu tam těch 70 opravdu je, ale myslím, že to stačí, v hrnci taky dáváš cca na 20 minut.

Sůl a leštidlo jsem neřešila (ani nevím, jak bych to odsud dostávala), do sklenic by se nemělo nic dostat. Když zavařuješ v hrnci tak taky nepředpokládáš, že se ti voda dostane do sklenic a naředí nálev nebo se ti dovnitř dostanou rozmáčený etikety :nevim:

Všechno se mi chytlo a zatím nic neplesniví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 12:28

Super, moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
29.2.12 12:30

Prg na 70C trvé asi 2hodky a normálně jsem tam ještě dala rošty ze sporáku a vlastně vše umyla.Když to máš řádně uzavřené, tak se ti dovnitř nic nedostane.
Po skončení prg jsem z myčky vyskládala sklenice dnem vzhůru!!!a nechala chladnout. Nic se nezkazilo, vše zavařeno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
29.2.12 12:34

není těch 70° málo? :nevim: Je to zajímavé v té myčce, ale měla bych strach, že to všechno splesniví a hodiny práce jsou v pr… . Mě se stalo, že některé ovoce i při klasickém zavařování na 80° splesnivělo, od té doby zavařuju na 90° a je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
29.2.12 13:00

Já jsem zavařovala asi na 4× celkem cca 80sklenic a v poho a jen jedna bouchla-zkysla-ale bylo to špatným víčkem. Tak asi to stačí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí