Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost se zavařováním v myčce?
Narazila jsem na toto: Naplňte sklenice obvyklým způsobem a uzavřete. Pak je vložte do myčky na nádobí a spusťte program na 70 °C. Pochopitelně nesmíte přidat žádný mycí prostředek. Jakmile ukončí myčka program, neotevírejte ji a nechte sklenice vychladnout uvnitř. Pak je uložte do spíže.
Myslíte si, že je to možné? ![]()
Děkuji ![]()
Pajule22 píše:
Jo je to možne,tchyne zavaruje jedine v myčce
Teda to je dobrej nápad to by mě nikdy nenapadlo
Na jak dlouho má ten program na celý ty dvě a pul hodiny?
Dobře, nedám tam tabletu nebo kapsli, ale sůl a leštidlo tam přece zůstává, to nijak nevyndám.
No právě, ono to zní fakt dobře, ale jsou tam mnohá ale … Třeba to s tou solí, časem. Já mám program 70 stupňů a trvá jen hodinu, bude to stačit? Myslím si, že když jsou ty sklenice dobře uzavřené, tak se tam asi žádný saponát nedostane, ale nikdo to nezaručí, takže, jak s tím?
to vypada zajimave,ale nam u mycky nelze vypnou davkovani soli,nemuze se to dostat do sklenicek
tak to je bomba - zavařovat v myčce. Určitě to letos vyzkouším!
Ifca1 píše:
Zkoušela jsem vloni a v pohodě
Tak nám prosím napiš, jak je to s tou solí a leštidlem? Měla jsi tam nasypané v zásobnících? A jak dlouhý jsi měla program? Díky.
Mám program na 70, trvá zhruba dvě hodiny. Nikde ale není uvedeno, jak dlouhou dobu tam těch 70 opravdu je, ale myslím, že to stačí, v hrnci taky dáváš cca na 20 minut.
Sůl a leštidlo jsem neřešila (ani nevím, jak bych to odsud dostávala), do sklenic by se nemělo nic dostat. Když zavařuješ v hrnci tak taky nepředpokládáš, že se ti voda dostane do sklenic a naředí nálev nebo se ti dovnitř dostanou rozmáčený etikety ![]()
Všechno se mi chytlo a zatím nic neplesniví.
Prg na 70C trvé asi 2hodky a normálně jsem tam ještě dala rošty ze sporáku a vlastně vše umyla.Když to máš řádně uzavřené, tak se ti dovnitř nic nedostane.
Po skončení prg jsem z myčky vyskládala sklenice dnem vzhůru!!!a nechala chladnout. Nic se nezkazilo, vše zavařeno!
není těch 70° málo?
Je to zajímavé v té myčce, ale měla bych strach, že to všechno splesniví a hodiny práce jsou v pr… . Mě se stalo, že některé ovoce i při klasickém zavařování na 80° splesnivělo, od té doby zavařuju na 90° a je to v pohodě.
Já jsem zavařovala asi na 4× celkem cca 80sklenic a v poho a jen jedna bouchla-zkysla-ale bylo to špatným víčkem. Tak asi to stačí ![]()