Co s burákovým máslem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1430
28.2.12 09:35

co s burákovým máslem?

Zdravím :mavam:
koupila jsem burákové máslo a ráda bych z něj něco upekla (buchtu, sušenky, řezy.. cokoliv..).
Máte nějaký vyzkoušený a chutný recept?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
28.2.12 09:39

namazat na toust, z toho se vetsinou nepece, maslo to opravdove neni, jen rozmixovane buraky, pri peceni to pousti tuk, takze nic moc pecici surovina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
28.2.12 09:41

No já nemám recept na buchtu, ale móc mi chutnají tousty, které měl v oblibě Elvis Presley :pankac: 2 plátky světlého toastového chleba se potřou burákovým máslem, na jeden se rozloží plátky banánu, přiklopí se druhým toastem a zapeče v toastovači. Mňam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
28.2.12 09:42
jizvíková píše:
namazat na toust, z toho se vetsinou nepece, maslo to opravdove neni, jen rozmixovane buraky, pri peceni to pousti tuk, takze nic moc pecici surovina

S tím moc nemůžu souhlasit, právě, že se to používá místo másla, dává se to do mafin (nevím přesně jak píše), dokonce jsem našla i do chleba, i dort jsem někde viděla. :palec: Myslím, že toho bude dost, recept na mafiny můžu dát, ale až zítra. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
28.2.12 09:44
katyca píše:
jizvíková píše:
S tím moc nemůžu souhlasit, právě, že se to používá místo másla, dává se to do mafin (nevím přesně jak píše), dokonce jsem našla i do chleba, i dort jsem někde viděla. :palec: Myslím, že toho bude dost, recept na mafiny můžu dát, ale až zítra. :(

Recept na muffiny mě zajímají. Ráda si počkám. Budeš hodná, když mi ho pošleš :kytka: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.2.12 09:44
katyca píše:
jizvíková píše:
S tím moc nemůžu souhlasit, právě, že se to používá místo másla, dává se to do mafin (nevím přesně jak píše), dokonce jsem našla i do chleba, i dort jsem někde viděla. :palec: Myslím, že toho bude dost, recept na mafiny můžu dát, ale až zítra. :(

no ja psala,ze to opravdove maslo neni, jen rozmixovane buraky…o cemz vlastne svedci i tvuj chleba, jelikoz do chleba se maslo nedava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
28.2.12 09:52
jizvíková píše:
katyca píše:
jizvíková píše:
no ja psala,ze to opravdove maslo neni, jen rozmixovane buraky…o cemz vlastne svedci i tvuj chleba, jelikoz do chleba se maslo nedava :)

No u nás to je pravda, ale v američce si ho dávají skoro do všeho. :roll: Já to doma projedu a hodím sem nějaké recepty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
28.2.12 11:53

Takže já peču tyto maffiny s burákovým máslem:

*280 g hladké mouky
*1 lžíce prášku do pečiva *špetka soli
*115 g třtinového cukru (může být i klasická krupice)
*2 vejce
*175 ml mléka
*85 g rozpuštěného másla (nebo 6 lžic oleje)
*175 g arašídového másla (já do toho sekám i arašídy, aby tam byly kousky)

Množství je na klasických 12 muffinů. Troubu na 200°, nejdříc smíchat všechny sypké suroviny, pak „tekuté“ a potom vše dohromady. Nemíchat příliš intenzivně. Těsto naplnit do formiček a navrch je dobré ještě posypat nasekanýma arašídama a třtinovým cukrem. Pečeme asi 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
28.2.12 20:55

Jo takový podobný mám taky co píš elfans. Je opravdu moc dobrý. :jazyk:
Jinak jsem vyhrabala ještě tenhle je opravdu super: Řezy z burákovým krémem
6 bílků, 200g krupice cukru /já dávám krystal/, 100g vlašských ořechů na jemno, 30g hl. mouky

Já těsto dělám trochu jinak: vyšlehám 3 bílky s cukrem v pěnu a ostatní v tuhý sníh přidávám 2 lžíce studené vody, pak do první hmoty dám ořechy a prosátou mouku (odlehčí se) nakonec ten vyšlehaný bílek a pozvolna vmísím. No doufám, že jsem napsala srozumitelně. :think:

krém
200ml smetany ke šlehání nebo šlehačky je to jedno, přidávám ztužovač
110 g burákového másla
160g čokolády (rozpustit)

Burákové máslo vyšlehat s roztopenou čokoládou a pak postupně dát do vyšlehané smetany.

Postup:
těsto by mělo vyjít na 2 plechy, dát na pečící papír nebo silikonovou fóli
Peče se tak 20minut 180 stupňů záleží jaká je trouba těsto chytne trochu do růžova pak hned vyndám, začne vonět ořechy.

Po vychladnutí namažu jednu plát a přiklopím druhým poliji čokoládou s oříšky, je to opravdu mňamka. :jazyk:

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport