Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj kuchařky ![]()
Prosím o radu. Když dělám dort, tak většinou chci zdobit jen čistou šlehačkou. Mám strach, aby se mi pak ale neroztekla, tak chci dávat ztužovač. Ale to je ten kámen úrazu - on se mi vždycky srazí. Šlehačku používám 33 %, vždy vychlazenou z lednice (podle návodu na ztužovači), ale hned se v ten ztužovač zdrcne a i když už je vyšlehaná do tuha, tak jsou tam cítit drobné hrudečky (jako by želatinové).
Nemáte někdo radu
?
Díky.
ahoj,já používám Smeta-fix v prášku od Dr.Oetker a nikdy žádný problém,šlehačka krásně drží
Me se to ted o vikendu taky stalo a to jsem dala Smeta-fix
Takze rada uvitam taky rady ![]()
Smetafix použitý poprvé v pátek s 30% smetanou problém nedělal:-) Vyšleháno dobře.
Se ztužovačem jsem problém nikdy neměla. Napadá mě zkusit ho tam pro jistotu přesít přes nějaké malé sítko a zašlehávat pomalu po malých částech…
Já taky nikdy žádný problém, ale přiznám se, že mi se ztužovačem šlehačka moc nechutná, je taková umělejší…
Vyšlehej nejdřív šlehačku do polotuha a teprve pak postupně přisypej Smeta-fix. Bude to bez hrudek.
vykašli se na ztužovač a zkus o něco dýl šlehat.Steně v něm jsou samý sračky ![]()
Já dávám od Vitany (naposled teď v sobotu), ještě nikdy se mi hrudky neudělaly. Vyleju šlehačku do misky, vysypu tam ten prášek a ponorným mixérem vyšlehám. Ještě se mi nestalo, aby tam byly nějaké hrudky
.
Jednou teda byla asi starší šlehačka, tak z ní bylo máslo
.
Holky, díky. Používám taky Smetana Fix. A už se mi stalo právě několikrát ![]()
Barush - a bude mi to bez ztužovače držet? Dort zdobím normálně zdobítkem s pytlíkem, tak mám furt obavu, aby byla šlehačka dost tuhá a vydržela pár hodin.
Barush píše:
vykašli se na ztužovač a zkus o něco dýl šlehat.Steně v něm jsou samý sračky
Akorát bacha, aby si nevyšlehala máslo:-)
Fise píše:
Holky, díky. Používám taky Smetana Fix. A už se mi stalo právě několikrátBarush - a bude mi to bez ztužovače držet? Dort zdobím normálně zdobítkem s pytlíkem, tak mám furt obavu, aby byla šlehačka dost tuhá a vydržela pár hodin.
Nebude. Spíš z toho dlouhým šleháním vyšleháš to máslo. Já bych na dort ztužovač použila, i když to není žádná chuťová hitparáda, ale je to jistota.
Ahoj zrovna o víkendu jsem dělala dort a vždy dávám
normál smetanu na šlehání(ne 33%)=jeden vanilkovej
cukr(na dvě smetany dávám jeden ztužovač, nemůžu si
vzpomenout na značku, kupuji ho v kauflandu)
Teď mě napadlo, párkrát jsem použila 40%, ta byla fakt hodně pevná i bez ztužovače.