Ztužovač do šlehačky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
498
27.2.12 11:08

Ztužovač do šlehačky

Ahoj kuchařky :jazyk:

Prosím o radu. Když dělám dort, tak většinou chci zdobit jen čistou šlehačkou. Mám strach, aby se mi pak ale neroztekla, tak chci dávat ztužovač. Ale to je ten kámen úrazu - on se mi vždycky srazí. Šlehačku používám 33 %, vždy vychlazenou z lednice (podle návodu na ztužovači), ale hned se v ten ztužovač zdrcne a i když už je vyšlehaná do tuha, tak jsou tam cítit drobné hrudečky (jako by želatinové).

Nemáte někdo radu :nevim: :nevim: ?

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1592
27.2.12 11:13

ahoj,já používám Smeta-fix v prášku od Dr.Oetker a nikdy žádný problém,šlehačka krásně drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
27.2.12 11:25

Me se to ted o vikendu taky stalo a to jsem dala Smeta-fix :( Takze rada uvitam taky rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.2.12 11:26

Smetafix použitý poprvé v pátek s 30% smetanou problém nedělal:-) Vyšleháno dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
27.2.12 11:29

Se ztužovačem jsem problém nikdy neměla. Napadá mě zkusit ho tam pro jistotu přesít přes nějaké malé sítko a zašlehávat pomalu po malých částech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
27.2.12 11:34

Já taky nikdy žádný problém, ale přiznám se, že mi se ztužovačem šlehačka moc nechutná, je taková umělejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.2.12 11:35

Vyšlehej nejdřív šlehačku do polotuha a teprve pak postupně přisypej Smeta-fix. Bude to bez hrudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
27.2.12 11:59

vykašli se na ztužovač a zkus o něco dýl šlehat.Steně v něm jsou samý sračky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.2.12 12:09

Já dávám od Vitany (naposled teď v sobotu), ještě nikdy se mi hrudky neudělaly. Vyleju šlehačku do misky, vysypu tam ten prášek a ponorným mixérem vyšlehám. Ještě se mi nestalo, aby tam byly nějaké hrudky :nevim: .
Jednou teda byla asi starší šlehačka, tak z ní bylo máslo :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
27.2.12 12:45

Holky, díky. Používám taky Smetana Fix. A už se mi stalo právě několikrát :cert:

Barush - a bude mi to bez ztužovače držet? Dort zdobím normálně zdobítkem s pytlíkem, tak mám furt obavu, aby byla šlehačka dost tuhá a vydržela pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.2.12 12:49
Barush píše:
vykašli se na ztužovač a zkus o něco dýl šlehat.Steně v něm jsou samý sračky ;)

Akorát bacha, aby si nevyšlehala máslo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
27.2.12 13:07
Fise píše:
Holky, díky. Používám taky Smetana Fix. A už se mi stalo právě několikrát :cert:Barush - a bude mi to bez ztužovače držet? Dort zdobím normálně zdobítkem s pytlíkem, tak mám furt obavu, aby byla šlehačka dost tuhá a vydržela pár hodin.

Nebude. Spíš z toho dlouhým šleháním vyšleháš to máslo. Já bych na dort ztužovač použila, i když to není žádná chuťová hitparáda, ale je to jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
27.2.12 13:17

Ahoj zrovna o víkendu jsem dělala dort a vždy dávám
normál smetanu na šlehání(ne 33%)=jeden vanilkovej
cukr(na dvě smetany dávám jeden ztužovač, nemůžu si
vzpomenout na značku, kupuji ho v kauflandu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
27.2.12 14:41

delam bez ztuzovace,vydrzi pevna i druhy den

• Citovat
  • Upravit
9994
27.2.12 14:45

Teď mě napadlo, párkrát jsem použila 40%, ta byla fakt hodně pevná i bez ztužovače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí