Načernalé brambory

2762
25.2.12 11:45

načernalé brambory

Ahojky, ráda bych od vás rady ohledně brambor, vím že brambora se nemá jíst když je nazelenalá - uvolńují se jedovaté látky, ale co brambora která má černý flek nebo bílý flek? oloupala jsem brambory k obědu a jedna měla černý flek skoro přes čtvrt brambory a jiné malé bílé flíčky pod šlupkou :nevim: je to plíseň,atd .....nebo to můžu odkrojit a použít na vaření :think:
děkuji za rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2762
25.2.12 11:58

přidávám foto :D šipka ukazuje na bílý flíček :D tu načernalou bramboru jsem vyhodila, ale zajímalo by mě jak se na to díváte Vy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
25.2.12 12:09
Bubu25 píše:
Barbulka píše:
přidávám foto :D šipka ukazuje na bílý flíček :D tu načernalou bramboru jsem vyhodila, ale zajímalo by mě jak se na to díváte Vy :D
tohle kdyz najdu tak ji celou vyhazuju a neokrajuju nic proste cela leti do kose :poblion: :cert: :kytka:

jj taky jsem jí celou vyhodila, ale když je to jen malý flíček ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.2.12 12:15

vyhazuju, zdravi je drazsi nez brambora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
25.2.12 12:39

No tak ty bily flicky ted ma snad kazda brambora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
25.2.12 12:46

No to je pravda - děsné brambory - s černými fleky vyhazuji . Ale je pravda , že na to jak jsou teď hnusné brambory , tak by jsme museli vyhodit snad všechny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.2.12 13:07

Jj, teď to má hodně brambor. Jsou to vnitřní hniloby a plísně a jak je viditelná, už je to známka toho, že brambora je promořená celá, stejně jako třeba nahnilé ovoce a zelenina. Vyhazuju bez milosti, už se mi i stalo, že jsem nakonec měla brambor i málo. Ale zdraví je přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.6.23 13:45

Není celá hlíza na vyhození. Je to abiotické poškození a stačí vyříznout napadenou část. https://uroda.cz/…iz-bramboru/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí