Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, ráda bych od vás rady ohledně brambor, vím že brambora se nemá jíst když je nazelenalá - uvolńují se jedovaté látky, ale co brambora která má černý flek nebo bílý flek? oloupala jsem brambory k obědu a jedna měla černý flek skoro přes čtvrt brambory a jiné malé bílé flíčky pod šlupkou
je to plíseň,atd .....nebo to můžu odkrojit a použít na vaření ![]()
děkuji za rady ![]()
přidávám foto
šipka ukazuje na bílý flíček
tu načernalou bramboru jsem vyhodila, ale zajímalo by mě jak se na to díváte Vy ![]()
Bubu25 píše:Barbulka píše:tohle kdyz najdu tak ji celou vyhazuju a neokrajuju nic proste cela leti do kose
přidávám fotošipka ukazuje na bílý flíček
tu načernalou bramboru jsem vyhodila, ale zajímalo by mě jak se na to díváte Vy
![]()
![]()
jj taky jsem jí celou vyhodila, ale když je to jen malý flíček ?
No to je pravda - děsné brambory - s černými fleky vyhazuji . Ale je pravda , že na to jak jsou teď hnusné brambory , tak by jsme museli vyhodit snad všechny ![]()
Jj, teď to má hodně brambor. Jsou to vnitřní hniloby a plísně a jak je viditelná, už je to známka toho, že brambora je promořená celá, stejně jako třeba nahnilé ovoce a zelenina. Vyhazuju bez milosti, už se mi i stalo, že jsem nakonec měla brambor i málo. Ale zdraví je přednější.
Není celá hlíza na vyhození. Je to abiotické poškození a stačí vyříznout napadenou část. https://uroda.cz/…iz-bramboru/