Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, když používáte 33% šlehačku, tak tam nepotřebujete dávat ztužovač. Ta šlehačka je dost hustá a neteče. Já dělám větrník na plech, tak s tím mám zkušenost. ![]()
Dobre rano,
holky, prosim, jak dlouho vydrzi slehacka na dortu pekna? Bud se ztuzvacem nebo bez? Chci ozdobit dort, ale nevim, jak rychle se sni, tak aby tam potom nebylo jen „neco bileho“.
@kar-maa píše:
@Eveelin a jak dlouho ta slehacka vydrzi pekna?
neomezene, spis okora a rozpraska na povrchu, ale nikdy nespadne.
@Pudloslava a za jak dlouho okora a rozpraska?
Ne ze bych mela v planu ten dort nejak dlouho skladovat, ale nevim za jak dlouho se sni. Krome te slehacky je to trvanlivy dort, tak kdyz ji udelam dnes, vydrzi treba do nedele? Samozrejme v lednici?
@kar-maa A co udělat základ a šlehačku nanést, až bude servírovat? Je to chvilka to ušlehat.
Já osobně bych takový dort nechala 2, max. 3 dny. Ale kdyby jsi měla nějaký dekl a mohla to zavřít, tak zase trošku prodloužíš životnost.
Děláváme pařížák a ten se dá 3.den ještě krásně jíst a je bez ztužovače.
Já se chystám si koupit něco takovýho http://www.superdiskont.cz/…9605-c-1089/. Mám už jakoby na buchtu (tvar plechu) a je to super věc. Kupovala jsem to v KIKU, tak sleduju, kdy tam zahlídnu tu dortovou.
@Aries6 tu uzaviratelnou nadobu na dort mam.
Ta slehacka je prave soucast zdobeni dortu. Po okrajich dortu budou kopecky slehacky a uprostred budou visne potrene zelatinou, proto nemuzu se slehackou pockat az na podavani. Jinak je samozrejme cerstve uslehana slehacka nejlepsi.
@kar-maa píše:
Ne ze bych mela v planu ten dort nejak dlouho skladovat, ale nevim za jak dlouho se sni. Krome te slehacky je to trvanlivy dort, tak kdyz ji udelam dnes, vydrzi treba do nedele? Samozrejme v lednici?
Podle popisu to moc trvanlivý dort nebude. Šlehačka, ovoce i želatina pouštějí časem vodu. Tyto dorty by se měly konzumovat co nejdřív. Do neděle bych v klidu nechala potahovaný dort, ale ne ovocno-šlehačkový. Jedlé to asi bude, ale zdaleka už to nebude ono. Ztratí to konzistenci.
@Len-til-kah no ja ho neplanuju nechavat do nedele. Udelala jsem ho schvalne nizky jako kolac, aby se snedl co nejdriv. Ptala jsem se, jen v jakem stavu bude slehacka. Je to RAW dort, ale trosku jsem ho poupravila…
@kar-maa píše:
ja myslim, ze jo - chova se to proste jako normalni mastnej dortovej krem.
Ahoj holky, prosim o radu. Chci udelat dort, kde bude misto kremu uprostred jen slehacka, do ktere pridam ztuzovac. Melo by to byt neco jako je v Krtkove dortu, hnedy korpus, vrstva slehacky, hnedy korpus. Myslite, ze to bude drzet dobre jako s tim ztuzovacem z krtkova dortu? Pouziji asi smeta fix…jiny neznam. Popripade prosim i jine rady, at se mi dilo podari. Dekuji moc ![]()
Ahojky, holky prosím Vás.. už jsem si vyšlehala Pařížskou šlehačku, ale nedrží mi
Můžu i do vyšlehané šlehačky přidat ztužovač?? Máte zkušenost? BOjím se, že to bude dělat neplechu ![]()
presne pokud je kvalitni smetana,tak neni zadny ztuzovac potreba