Svíčková, jak na ni?

653
26.2.12 12:25

Svickova,jak na ni?

Ahoj holky,chci uvarit svickovou v papinaku a tak se chci zeptat jestli ji taky takhle delate nebo je lepsi upect v troube a moc prosim o recept.Prijde mi tchynka,tak se chci vytahnout.Dekuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.2.12 12:29

Ahoj,já teda svíčkovou peču-maso se zeleninou,pak zeleninu rozmixuju,do hrnce,přidám vodu,míchám a míchám,smetanu,trochu citrónky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
26.2.12 12:34

Já si maso v zelenině s kořením předpeču den předem…druhým dne ještě chvilku povařím,pak maso vyndám rozmixuju dochutím popř.zahustím…v papináku jsem to nedělala nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
26.2.12 12:34

den předem maso naložím i s vešekrou nakrájenou zeleninou do nálevu voda+ocet(citron) + koření ( bez soli)
v den přípravy maso rychle zarestuju, osolim, opepřím a pak spolu se zeleninou dusím v troubě

až je maso měkké, zeleninu rozmixuju a dochutím cukrem, solí,citornem a smetanou (protože dává hodně zeleniny smatenou vlastně ředím, už nepotřebujuý jíšku ani jiná zahuštovadla)

no a když spěchám tak maso se zeleninou jen uvařím v hrnci, rozmixuju a tady pak musím dohušťovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
26.2.12 12:35
princeznaII píše:
den předem maso naložím i s vešekrou nakrájenou zeleninou do nálevu voda+ocet(citron) + koření ( bez soli)
v den přípravy maso rychle zarestuju, osolim, opepřím a pak spolu se zeleninou dusím v troubě

až je maso měkké, zeleninu rozmixuju a dochutím cukrem, solí,citornem a smetanou (protože dává hodně zeleniny smatenou vlastně ředím, už nepotřebujuý jíšku ani jiná zahuštovadla)

no a když spěchám tak maso se zeleninou jen uvařím v hrnci, rozmixuju a tady pak musím dohušťovat

já mám zeleniny vždy plný hrnec takže zahuštovat taky nemusím,ale vždy mi leze krkem to krájení tuny cibule osttaní mi tolik nevadí ale ta cibule jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.2.12 12:41

svíčkovou dělám jedině v troubě. Osmahnu si zeleninu (petržel, celer, mrkvev, cibuli), pak osmahnu prudce maso se zeleninou, dám do pekáče, přidám koření (bobkový list, černý pepř celý, nové koření, trochu zaliju vodou a přiklopím víkem. Když to je hotové (podle masa 2-4 hodiny), vyndám maso a koření, omáčku zahustím moukou, přidám smetanu pak to vše přecedím přes síto s většíma okama (zeleninu tím protlačím a je to lepší než to rozmixovat), okyselím. A je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
26.2.12 12:43

já v papináku dělám bežně, v troubě byla moc vysušená.
Nejdřiv zprudka osmahnu maso, vyndám bokem, pak osmažím cibulku přidám zeleninu, vrátím maso, zaliju vodou a zavřu v papináku. po uvaření maso vytáhnu zeleninu rozmixuju,popř. dohustím. ochutím, naliju smetanu, povařím a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
26.2.12 12:44

Holky,dekuji moc,snad se povede. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
26.2.12 12:47
Crystal87 píše:vždy mi leze krkem to krájení tuny cibule osttaní mi tolik nevadí ale ta cibule jo

já tam dámvám jen trošku, tak půlku ,a krájím jen na čtvrtkolečka, takže v pohodě

a když potřebuju větší množství na malé kousičky tak mám na to takový mixerék, ruční - něco jako tohle http://www.gastromex.cz/…-slehac.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.2.12 13:15
LuckaK píše:
Ahoj holky,chci uvarit svickovou v papinaku a tak se chci zeptat jestli ji taky takhle delate nebo je lepsi upect v troube a moc prosim o recept.Prijde mi tchynka,tak se chci vytahnout.Dekuji. :mavam:

Já ji rozhodně peču s tím, že ji upečenou nechávám přes noc rozležet. Takže peču o den dřív. A peču ji hezky pomalu, dlouho. A dávám moc zeleniny, takže někdy ani nemusím zahustit moukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
26.2.12 13:22

dělám přesně tuhle a všichni se olizují.

http://www.toprecepty.cz/…-na-smetane/

Dřív jsem dusila maso ve směsi Halali, ale bylo moc nakyské, pak jsem vařila maso večer předem a dělala samotnou omáčku z vývaru, ale tohle mi vyhovuje nejvíc a chutná fakt všem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
26.2.12 13:28
Marau píše:
dělám přesně tuhle a všichni se olizují.

http://www.toprecepty.cz/…-na-smetane/

Dřív jsem dusila maso ve směsi Halali, ale bylo moc nakyské, pak jsem vařila maso večer předem a dělala samotnou omáčku z vývaru, ale tohle mi vyhovuje nejvíc a chutná fakt všem. :palec:

Tak to vypada lakave,tuhle zkusim.Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.2.12 14:30

V papiňáku to není ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
26.2.12 15:52

Peču recept zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
26.2.12 16:27
princeznaII píše:
Crystal87 píše:vždy mi leze krkem to krájení tuny cibule osttaní mi tolik nevadí ale ta cibule jo

já tam dámvám jen trošku, tak půlku ,a krájím jen na čtvrtkolečka, takže v pohodě

a když potřebuju větší množství na malé kousičky tak mám na to takový mixerék, ruční - něco jako tohle http://www.gastromex.cz/…-slehac.html

8o já minimálně 4 cibule ale dělám fakt velkej kastrol no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport