Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,chci uvarit svickovou v papinaku a tak se chci zeptat jestli ji taky takhle delate nebo je lepsi upect v troube a moc prosim o recept.Prijde mi tchynka,tak se chci vytahnout.Dekuji. ![]()
Ahoj,já teda svíčkovou peču-maso se zeleninou,pak zeleninu rozmixuju,do hrnce,přidám vodu,míchám a míchám,smetanu,trochu citrónky.
Já si maso v zelenině s kořením předpeču den předem…druhým dne ještě chvilku povařím,pak maso vyndám rozmixuju dochutím popř.zahustím…v papináku jsem to nedělala nikdy
den předem maso naložím i s vešekrou nakrájenou zeleninou do nálevu voda+ocet(citron) + koření ( bez soli)
v den přípravy maso rychle zarestuju, osolim, opepřím a pak spolu se zeleninou dusím v troubě
až je maso měkké, zeleninu rozmixuju a dochutím cukrem, solí,citornem a smetanou (protože dává hodně zeleniny smatenou vlastně ředím, už nepotřebujuý jíšku ani jiná zahuštovadla)
no a když spěchám tak maso se zeleninou jen uvařím v hrnci, rozmixuju a tady pak musím dohušťovat
princeznaII píše:
den předem maso naložím i s vešekrou nakrájenou zeleninou do nálevu voda+ocet(citron) + koření ( bez soli)
v den přípravy maso rychle zarestuju, osolim, opepřím a pak spolu se zeleninou dusím v trouběaž je maso měkké, zeleninu rozmixuju a dochutím cukrem, solí,citornem a smetanou (protože dává hodně zeleniny smatenou vlastně ředím, už nepotřebujuý jíšku ani jiná zahuštovadla)
no a když spěchám tak maso se zeleninou jen uvařím v hrnci, rozmixuju a tady pak musím dohušťovat
já mám zeleniny vždy plný hrnec takže zahuštovat taky nemusím,ale vždy mi leze krkem to krájení tuny cibule osttaní mi tolik nevadí ale ta cibule jo
svíčkovou dělám jedině v troubě. Osmahnu si zeleninu (petržel, celer, mrkvev, cibuli), pak osmahnu prudce maso se zeleninou, dám do pekáče, přidám koření (bobkový list, černý pepř celý, nové koření, trochu zaliju vodou a přiklopím víkem. Když to je hotové (podle masa 2-4 hodiny), vyndám maso a koření, omáčku zahustím moukou, přidám smetanu pak to vše přecedím přes síto s většíma okama (zeleninu tím protlačím a je to lepší než to rozmixovat), okyselím. A je hotovo.
já v papináku dělám bežně, v troubě byla moc vysušená.
Nejdřiv zprudka osmahnu maso, vyndám bokem, pak osmažím cibulku přidám zeleninu, vrátím maso, zaliju vodou a zavřu v papináku. po uvaření maso vytáhnu zeleninu rozmixuju,popř. dohustím. ochutím, naliju smetanu, povařím a je to.
Crystal87 píše:vždy mi leze krkem to krájení tuny cibule osttaní mi tolik nevadí ale ta cibule jo
já tam dámvám jen trošku, tak půlku ,a krájím jen na čtvrtkolečka, takže v pohodě
a když potřebuju větší množství na malé kousičky tak mám na to takový mixerék, ruční - něco jako tohle http://www.gastromex.cz/…-slehac.html
LuckaK píše:
Ahoj holky,chci uvarit svickovou v papinaku a tak se chci zeptat jestli ji taky takhle delate nebo je lepsi upect v troube a moc prosim o recept.Prijde mi tchynka,tak se chci vytahnout.Dekuji.
Já ji rozhodně peču s tím, že ji upečenou nechávám přes noc rozležet. Takže peču o den dřív. A peču ji hezky pomalu, dlouho. A dávám moc zeleniny, takže někdy ani nemusím zahustit moukou.
dělám přesně tuhle a všichni se olizují.
http://www.toprecepty.cz/…-na-smetane/
Dřív jsem dusila maso ve směsi Halali, ale bylo moc nakyské, pak jsem vařila maso večer předem a dělala samotnou omáčku z vývaru, ale tohle mi vyhovuje nejvíc a chutná fakt všem. ![]()
Marau píše:
dělám přesně tuhle a všichni se olizují.http://www.toprecepty.cz/…-na-smetane/
Dřív jsem dusila maso ve směsi Halali, ale bylo moc nakyské, pak jsem vařila maso večer předem a dělala samotnou omáčku z vývaru, ale tohle mi vyhovuje nejvíc a chutná fakt všem.
Tak to vypada lakave,tuhle zkusim.Diky.
princeznaII píše:Crystal87 píše:vždy mi leze krkem to krájení tuny cibule osttaní mi tolik nevadí ale ta cibule jojá tam dámvám jen trošku, tak půlku ,a krájím jen na čtvrtkolečka, takže v pohodě
a když potřebuju větší množství na malé kousičky tak mám na to takový mixerék, ruční - něco jako tohle http://www.gastromex.cz/…-slehac.html
já minimálně 4 cibule ale dělám fakt velkej kastrol no ![]()