Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
LucaLuca píše:
Naše kolem toho roku usínaly po dvou dnech bez jediné slzičky a stála mi ta únava a všechno kolem za to.
Presne tak, Matese jsem zkousela nechat vyrvat v 7m, ale po 2 nocich to bylo zas stejne,tak jsem si rekla, ze neni pripraveny, v 9m pokus cislo 2, ale zadne vyrvavani, ale ponoseni, napit vody, zpivani, ovidani potichounku a kdyz se m zacli klizit ocka, tak sup do postylky. S usinanim ted neni sebemensi problem, spi celou noc, kdyz nemuze usnout, tak je to velmi vyjmecne a nechame ho jeste u sebe v obyvaku a pak usne v pohode.
Ja mam teda stesti, ze mi kluk spal celou noc skoro od narozeni (prvni tri mesice nepocitam). Nemeli jsme koupaci ritual, pac jsem ho denne nekoupala, ale na krmeni jsme sli do nasi postele po odrihnuti byl presunut do sve postylky. Podotykam, ze postylku mel vzdycky jenom na spani. Jak denni, tak nocni.
Maly byl schopny spat kdekoli a usinal naprosto pohodove…a tak dlouho jsem ho chvalila, az prechvalila a ted mi hajzlik jeden prtavej dela pri usinani tyjatr… ![]()
Co se Estvila tyce, tak bych ho u takhle malych deti taky nepraktikovala. Jedine, co si to miminko z toho vezme je, ze mama neprijde a tak prestane po case brecet. Oni ani deti v kojeneckych ustavech neplaci, pac vedi, ze to nema cenu…
já jsem také ze začátku zkoušela metodu nechat vyřvat, ale ona plakala tak že měla pod sebou kaluže slz, to jsem dlouho nevydržela a nakonec se mi osvědčila metoda, prostě za ní pokažé lítat, vžycky jsem jí dala dudlíka, promluvil na ní, pochladila a za pár dní usínala bez problémů sama, musím zaklepat ale trvá to do dnes, snad mi ještě neukáže co všechno umí ![]()
Metodu řvaní jsem vyzkoušela v roce a půl.
Po třech bezesných a zoufale prořvaných nocích, kdy se nic nelepšilo, naopak to bylo čím dál tím horší, jsem usoudila, že je něco špatně a ještě stále s námi spí v posteli a ještě stále v noci kojím.
Však on ten správný čas přijde. Nespěchám na to.
V 7týdnech je opravdu na nějaké pokusy příliš brzy ![]()
No ono to vyznělo, jako bych nechla syna zmítajícího v postýlce. Nejdýl vydržel plakat asi půl hodiny a to už jsem ho vyndavala a uklidňovala. Nicméně on neřval, on chvíli plakal, pak si chvilku brumlal a pak zase začal plakat. Většinou do 15 minut usnul. Dokonce jsem se na to ptala doktorky, jestli to můžu dělat a kupodivu na mě nevolala sociálku, ale řekla mi, že je dobře, když se naučí usínat sám co nejdříve.
Nikdy bych takhle male miminko nenechala plakat.
Syn byl tedy moc hodny jako miminko,ale obcas plakal ze spani,teda spis knucel,vzdycky jsem si ho vzala k sobe,jakmile jsem s nim dolehla,usnul.Nekdy lezel na mem hrudniku,nekdy vedle me prituleny.Bylo to neco tak nadherne nepopsatelneho,ta vune miminka,ta neha
.I syn byl velmi spokojeny,spal se mnou treba az do 10 rana.
Tvoje holcicka je za chvili vzhuru,protoze neni u tebe,neciti te a je jeste opravdu moc malinka.
Ja nevim,me ani memu manželovi dite v posteli nikdy nevadilo (mame tri),ba naopak.
Prso bych urcite dala,kdyby to dite vyzadovalo.
Ahoj tak moje mala ma 6.mesicu a zatim saa neusina a metodu vyrvani zatim na ni nechci praktikovat nevim jestli na to budu mit.|Jinak dudlik nechce od malicka a to ji ho sem tam zkusime dat ale bez uspechu......ani lahvicku me nechce treba s cajikem,zatim sem jen kojila........