Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak dceři je 7 týdnů a už by se dalo říct, že jsem vysledovala, kdy má hlad, kdy jí bolí bříško a kdy chce spát. Ale další věci nevím, např. jak naučit malou spinkat bez chování, jak ji naučit spát v postýlce, protože hned jak ji upsanou položím do postýlky do 10 min je už vzhůru, ale jak je v posteli, tak spokojeně spinká a jen šmíruje, jestli jsem u ní a pak zase usne. Další věc kterou nevím, je to zda malé odepřít prso když má malé bolení a potřebuje si prcnout, tak chce pít, a to i když pila třeba před půl hodinou, ale pití jí pomáhá aby se jí ulevilo.Dudlík nechce v žádným případě a zkoušely to i odbornice:-)Jo a pokud víte jak naučit dítě na dudlík, tak můžete taky psát. Tak a to není určitě všechno, jen je to nejaktuálnější:-) Příští přspěvek bude kojení a užívání si večerního života - tudíž žádného.....
Desperate my byli v tomhle krkavčí rodiče. Odnesli jsme do postýlky, dali pusu a odešli. 14 dní vydržel řvát. Chodili jsme co 5,10 minut pohladit, něco říct a pak zase odešli. Jen pokud měl vyloženě hysterák, tak jsme ho vyndali z postýlky. Nutno uznat, že mi to trhalo srdce, ale vyplatilo se to a malý umí usínat sám. Občas si ještě popláče, ale tak max 5 minut a je tuhej.
S dudlíkem neporadím. Vítek ho měl do tý doby než objevil palec, takže teď bojujeme s palcem.
Ahoj, pokud malá chce pít, tak jí dej. Já malou taky občas kojila co půl hoďky, pak se to ústálilo. A proč ji chceš učit na dudlík. Dcerka ho nikdy neměla. Když sem jí ho zkusila dát, tak blinkala a byla spokojené mimčo. Ségřin malý měl dudlík jen asi měsíc a pak ho taky nechtěl. Není nutností.
Ahoj,
podle me je malicka na to, abys ji nejak „drezurovala“. Jinak k tomu spani v postylce. Ja teda praktikovala polozit do postylky jeste bdeleho, sice na pokraji spanku, ale porad vzhuru, aby si pomalu uvedomil, ze usina sam v postylce. Ovsem jestli si dobre pamatuju, tak jsem s tim nezacala hned po sestinedeli..
No a dudlik…proste zkouset a pridrzovat, dokud se nechytne.
Vic rad nemam…
edit: lleentiilkoo - vy ste nechali 7 tydenni miminko rvat v postylce? pokud vim, tak Estvil se praktikuje na starsi mimina…
j
Ahojda
my jsme byli v tomhle směru velmi nekomromisní. My jsme děti vykoupali, nakrmili a položili do postýlky a šli od nich. Chodili jsme je kontrolovat, ale zbytečně jsme u nich nezůstávali. Velmi brzy si děti zvykly. Všichni příbuzní se nám divili, ale my jsme teď s usínáním
našich dětí spokojeni. ![]()
Ahoj,
v tomhle věku jsme malou stále chovali, trpěla na prdíky. Takže usínání bylo na rukách a pak šupky do postýlky. Prdíky ji už netrápí, tak jsme zkoušeli nechat vyřvat, po intervalech chodit za ní a uklidnit ji, že jsme s ní,ale je na toto, podle mého, ještě maličká, aby pochopila co tím myslím. Ale pomohlo nám to k tomu, že teď malou položím do postýlky, chytnu ji za ručku, dám jí oblíbenou plínku a hladím ji po hlavičce. Sice někdy ječí jak syréna, ale nemám utahané ruce a do 15min. usne.
Ahoj já nevím jestli je to dobrá rada, ale my s dcerkou spaly do 3 měsíců v naší postely, hlavně kvůli kojení, jen jsem vyndala prso, kolikrát jsme takhle i obě usnuly
sice to nebylo nic moc pohodlné, ale pak už se začla malá roztahovat, spinkala tím stylem, že měla úplně roztažené ručičky, takže jsem jí ze dne na den odstěhovala do své postýlky, a naštěstí se žádné scény nekonaly, a usíná sama úplně v pohodě, ale jak píšou holky, když pak plače žádné chovínkování a ústupy
Jo a dudlík, nám taky ze začátku vůbec nechtěla, zkoušeli jsme mnoho druhů a stálo to hodně úsilí ji ho stále přidržovat v pusince. Teď ho dudlá, ale stejně si myslím, že ho nemá v pusině tak jak by to mělo být
![]()
V 7 tydnech bych neocekavala od maleho miminka, ze bude umet usnout samo v postylce. Rozhodne bych nenechavla vyrvavat, u tak maleho ditete mi to prijde prinejmensim nevhodne.
Do 18 prso potrebovat nebude ![]()
Ahoj a děkuji za příspěvek. No což o to já bych i ten pláč vydržela, ale malá mívá dost bolesti bříška a tak nepoznám jestli ji bolí nebo ne. Po dohodě s manželem jsme si řekly, že to to ještě nějak vydržíme a od toho 3 měsíce to zkusíme.
Chci jen upozornit, ze i metoda rizeneho place od pana Estvilla je doporucovana nejdriv v 6m… K mladsimu diteti mi to prijde krute ![]()
Ahojky,tak já jsem byla stejná jako Yenkee,to samé,koupačka,krmení a šup do postýlky.Dcera má 13měsíců,a je to paráda,občas neusne hned,ale dokáže se v postýlce zabavit sama,pak lehne a spí.Začátek byl krušný,to je jasný,když mimčo brečí,to jsem jí chtěla taky brát do náruče.Dneska jsem ráda,že jsem to nedělala.
![]()
jjanekk píše:
edit: lleentiilkoo - vy ste nechali 7 tydenni miminko rvat v postylce? pokud vim, tak Estvil se praktikuje na starsi mimina…
j
Tak o tom, že se našemu uspávání říká estvil jsem se dozvěděla tak před půl rokem. Nevím jestli jsme to dělali od 7. týdnů, ale začali jsme celkem brzo, cca od 2.měsíce. Pak jsme byli u mých prarodičů, kde usínal s náma v místnosti a to co nastalo po návratu domu byl očistec. Jako úplně maličkýmu mu bylo celkem jedno, kde usnul, takže většinou vytuhnul u večerního kojení nebo těsně po něm.
Zkus malou naučit na nějaký rituál. U nás se koupe, pak kojíme a nakonec ji vezmeme do jiné místnosti ( našla jsem na netu, že se to doporučuje) než spí a přečtu pohádku. Pak dáme do postýlky, dáme dudlík ( s tím problém nemáme ) a hladím po hlavičce. Poslední týden to funguje skvěle a zkracují se intervaly usínání.
Já nevím, mně to přijde strašně brzo nechávat vyřvat. My jsme nechali vyřvat tak v 8 měs., ale naplno jsme se do toho položili až kolem roku. Byla jsem unavená, to jo, ale zase mně ty miminka přišly moc malý na vyřvávání. Kolem toho roku jsme na to šli už přes vysvětlování a zvládli to výborně. Učit usínat 2 měs. dítě 14 dní s řevem bych neměla srdce. Naše kolem toho roku usínaly po dvou dnech bez jediné slzičky a stála mi ta únava a všechno kolem za to.