Poraďte, prosím

Anonymní
17.6.10 08:08

poraďte, prosím

ahoj, mohou se jíst játra /např. játrová omáčka/, když plně kojím? V těhu se moc nemají jíst. Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102078
17.6.10 08:12

Já bych řekla, že nic se nemá přehánět, jak v těhotenství, tak při kojení, takže bys je neměla jíst 5× do týdne, ale občas se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.6.10 08:18
Anonymní píše:
ahoj, mohou se jíst játra /např. játrová omáčka/, když plně kojím? V těhu se moc nemají jíst. Děkuji za odpověď

Klidně si dej. Tohle jsem našla na netu:
Těhotenství
V těhotenství je sice zvýšená potřeba vitaminu A (asi o třetinu, při kojení až na dvojnásobek), ale játra jsou tak bohatým zdrojem (jedna porce může pokrýt potřebu až na dva týdny), že hrozí nebezpečí nadměrného ukládání v játrech a s tím související změny kůže, jater, bolesti hlavy nebo poškození plodu. Proto DGE doporučuje v prvním trimestru si játra odepřít a vitamin a dodávat formou provitaminu beta-karotenu z rostlinných zdrojů. Protože však se ženy mohou o těhotenství dozvědět až po uplynutí prvních 3 měsíců, lze vyjít i s doporučením nejvýše dvou porcí jater měsíčně, které platí pro všechny dospělé. Jen kojící ženy mohou jednu porci přidat.

Takže se neboj, prckovi to v mlíku neublíží. Já jedla všechno, krom nadýmavých věcí. Ale mně nadýmalo i jablko.. :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
17.6.10 08:22

Nenapadá mě jediný důvod, proč by sis třeba kuřecí játra nemohla dát? Je to jídlo, které se jí jednou za čas, pokud netríš chudokrevností, takže já bych si jednu porci klidně dala. Možná ne na cibulce, spíš jen nějak přírodně upravená.

• Citovat
  • Upravit
2480
17.6.10 08:26

Ahoj!

Klidně si je dej. :wink: Nevidím v tom problém!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
17.6.10 08:34

Ahojky, určitě, já jedla v těhu i teť vše a malej to snášel v pohodě, žádná kolika nic. Pouze jsem to nepřeháněla, takže jestli máš na jatra chuť, třeba to tělo potřebuje, tak bych si je dala. Já nikdy moc třeba nemusim jablka a v těhu jsem se po nich mohla utlouct. Myslím, že si tělo řekne co potřebuje a i co potřebuje mimi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová