Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jak se berou tato homeopatika na podporu tvorby mléka.Vyčetla jsem, že se mohou brát pouze týden a pak už ne.Ale po jaké době je můžu zase začít užívat?A ještě jsem se na stránkách kojení net dozvěděla, že na zvýšení laktace se bere Mottilium, že prý obsahuje látku domperidonum a ta se v USA užívá normálně na zvýšení laktace, ale u nás je tento lék na žaludek.Tak to nějak nechápu, nemáte s tím zkušenost?Děkuji
ahojky, ja jsem brala 5 kulicek rano a 5 vecer.
Nemelo by tam byt zadne omezeni. Brala jsem to, jak bylo potreba.. je fakt, ze mi to vetsinou do 2 dnu zabralo (tezko rict, jestli zabrala homeopatika nebo se dotvorilo mleko ![]()
Ahoj, mě jak laktační poradkyně, tak nezávisle porodní asistentka doporučovali na podporu tvorby mléka ricinus communis 5ch. Měla jsem problémy s kojením hned od začátku, neměla jsem skoro žádné mlíko. Taky jsem brala 2× denně 5 kuliček tak 3-4 dny. Protože pak už to nebylo potřeba. Takže další jsem brala až jsem zase začala mít míň mlíka.
KOJENÍ
Ricinus communis 5 CH (volný prodej) * nedostatečná tvorba mléka
Dávkování: 5 granulí 2× denně
Četla jsem, že se nemá brát dlouho, protože po delší době /?/ to působí přesně obráceně a to že laktaci utlumuje. Já někde vyčetla 2kuličky 3× denně a taky mám pocit, že to zabralo.
Nicméně taky by mě zajímalo, za jak dlouho se to zas může brát.
Koukala jsem na příbalák Motilia a tam doslova píšou, že se matkám, které ho berou se nedoporučuje kojit, tak za sebe bych do toho nešla.
Já si dnes k snídani uvařila meltu /mezi kojením/ a po hodině zase plný prso
Ricinus už radši neberu.
Ahoj, taky jsem je brala, 2× denně 5 kuliček a k tomu pila čaj pro kojící matky a vždycky to do 2 dnů zabralo, jak píšou ostatní…a brala jsem si je prostě vždycky, když jsem měla pocit, že je mlíka zase míň…že by to mělo mít negativní vliv jsem nikde neslyšela.
Při takhle nízkých potencích to můžeš brát až 3 neděle a určitě se do obrazu léku nedostaneš a ani to nebude mít opačný efekt, tj. zastavení laktace na to je potřeba vyšší potenci - 30ch.
Jinak na podporu laktace se používá i kromě Ricinu i Pulsatilla a Lac canninum.
Brala jsem 3×denně 5kuliček, na doporučení dr. po pár dnech se mléka udělalo víc, tak jsem snížila o pár kuliček a pak zase, až jsem vysadila úplně. Brala sjem ho snad měsíc, možná i dýl a jak zase ubývalo, tak sjem zase navýšila. Žádné omezení není, nevím, kde to kdo sebral… Na zastavení laktace je ředění 15 nebo 30ch
ahojky chtela jsem se zeptat mam problem,z obou prsu mi vyteka takova pruhledna tekutina myslim si ze jsem tehotna porad mi dekuji
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vám zabrala tato homeopatika na podporu kojení. Beru je druhý den, zatím se nic neděje, ale asi je ještě brzy. Moc díky.
@Mac123 mne nejak extra nezabiraji.Taky je beru uz treti den a zadna hitparada. Zabira me vice benedikt lekarsky a recke seno, ale balicek se sekl nekde na celnici ![]()
Taky by mě to zajímalo…
malý pil do minulého týdne perfektně, pak přišla nemoc, málo pil a teď mu nestačí co je. Beru ricinus comunis 5ch - na doporučení laktační 5pilulek při každém kojení, už třetí den se prolívám kojícím čajem, ale nějak efekt nevidím ![]()
Simona