Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
je úplně normální ,že jsi unavená z toho výčitky neměj .Odstříkávat bys měla každé 3 hodiny tak dlouho dokud mléko teče +ještě 1-2 minuty -jinak bude mléko obsahovat méně tuku -nejlepší na to je dvoufázová elektrická odsávačka.klokánkujete v Hradci ? Donesli jse ke mě zprávy ,že se to tam neděje? Důležité je abys pro zachování kojení hlavně aby se mimi „chytlo“ až bude silnejší abys nedovolila sestrám podávat mléko v lahvičce s dudlíkem ,ale volili alternativní způsob.Existuje Brožurka od paní doktorky Magdaleny Chvílové Weberové -KOJENÍ JE HLEDÁNÍ CESTY K SOBĚ NAVZÁJEM http://www.nedoklubko.cz/…navzajem.pdf
Tady je odkaz na Nedoklubko-občanské sdružení rodičů a přátel nedonošených dětí brožurka je tam ,ale určitě ji lze i objednat +je tam i dizkuzní forum ,kde se můžeš poptat určitě ti my všechny (maminky nedonošenátek -velkých bojovníků)rády pomůžeme a podělíme se o zkušenosti. ![]()
Miso, moc držím palečky ať jste oba s miminkem v pořádku, budeš potřebovat mnoho sil a podpory, aby bylo zase dobře
. Budu na vás myslet ![]()
Prožila jsem si to stejné jako ty a strávila 8 měsíců života našeho prcka s ruční odsávačkou Avent - moje nejlepší kámoška. Měla jsem štěstí, že se mi mlíčko dobře tvořilo a bylo ho dost i pro ostatní děti. Nosila jsem do mléčné banky celou dobu co byl náš malý v nemocnici. Koupila jsem si sáčky na MM od Medely a narvala jima celý mrazák doma. Odstříkávala jsem cca co 3 hodiny, v noci 1×, později (asi po 2 měsících) už jsem v noci nestávala, ono mě to většinou zbudilo samo - nalitá prsa k prasknutí. Já žila jen tím, že mlíčko je to jediné a nejlepší co můžu pro svého drobka udělat, ostatní bylo v rukách lékařů a sestřiček a tak to šlo.
Já vždy ráno odstříkala, jela na dvě hodky do nemocnice, pak se vrátila domů, odstříkala a odpo znovu za malým do nemocnice a tak to šlo denně 3 měsíce.
Bohužel jsme se moc nerozkojili, ale moje mlíčko měl 8 měsíců jak už jsem psala.
Byla to otročina s tím odstříkáváním ,ale vyplatila se
. Asi bych dnes po těch zkušenostech vyzkoušela i elektrickou odsávačku.
Dnes mám doma spokojeného a zdravého klučinu.
ahoj misa.m
Jak píše Pavla,se začátku je lepší odstříkávat častěji.Já jsem si koupila odsávačku od medely -swing a jsem s ní max spokojená.Syn se narodil s p.v.1200g takže si v nemocnici chvílu poležel.
Neboj začátky jsou těžký,ale bude už jenom líp ![]()
ahojky,
neboj, do toho se dosataneš. chce si to na to odstříkávání zvyknout a pak ho pokud možno plynule nahradit kojením. mně se starší cácora narodila v 33 tt, měla taky 1800g a odstříkávala jsem cca 3 týdny. přes den po 4 hodinách (někdy dýl, když to nevyšlo
) a v noci cca po 6. taky jsem z toho byla unavená. ale vem si, že jen odstříkáváš mlíčko, nemusíš se starat o mimino, takže to je vlastně pohodička
já mlíko mrazila a každý den vozila do nemocnice za malou (měla jsem to naštěstí jen 20 km, takže to šlo). jinak jsem to zvládla s obyč pístovou odsávačkou. sice to byl opruz, ale aspoň jsem si zaposilovala
měla jsem i takovou tu mechanickou od nuku, ale u ní mi asi 4. dne cosi prasklo a bylo po ní
jinak malé v nemocnici poté co jí vyndali sondičku do žaludku začli dávat moje MM z obyč flašky s dudlíkem. dost jsem se pak děsila, jak si zvykne na kojení, ale kupodivu to nebyl problém. sice jsme ze začátku kojily přes klobouček, ale za pár týdnů jsme to zvládly i bez něj…tak držím palce, ať vám to jde podobně!!!
Holky moc moc ěkuji z podporu i informace, je povzbudivé vědět, že nejsem jediná ![]()
Pavlo neklokánkujeme?? Popravdě ani nevím o co jde, děkuji za odkaz, hned jak se vrátím z nemocnice prostuduji podrobněji. Zase mastím odstříkávat.
Jinak s tou dobou odstříkávání - já odstříkávám cca třičtvrtě hodinky(v noci půl) napíšu to trošku laicky, dokud stříká, tak odstříkávám, když už jen odkapává, tak ještě vystřídám prsa, ale pak po cca té 3/4 hodině toho nechám. Je to tak špatně?Jinak mlíčko se mi docela tvoří, vždycky tam Johance nechám tak dvě a půl dávky. Hezký den vám přeju Míša
PS.Zuzi jak dlouho jsi měla prďolu v nemocnici?
Klokánkování znamená :že ti dítě (pokud je jeho stav stabilizovaný) vytáhnou z inkubátoru a přiloží na nahou hrud(i se všema hadičkama nic se nemusí odpojovat)přikryjí ho dečkama a tak si spolu hodinku až 3 sedíte zaléží jak matka vydrží a „navazujete kontakt“je to prospěšné pro matku i dítě.Já začala klokánkovat s malým tak 14 dní po porodu)to neměl ani kilo a byl na Cpapu ,ale jinak stabilizivaný, bylo to bezva konečně jsem se cítila ,jako že mám miminko
a klokákovali jsme celou dobu co byl na ARO a JIP .tam hodně štěstí v nem. a zase se ozvi.
Miso, až budeš mít náladu a potřebu si pokecat tak za náma přijď i na tuto diskuzi našich bojovníčků:
https://www.emimino.cz/…minko-37095/
Lukášek byl v nemocnici do termínu porodu, ještě jsem ani ten termín neměla podle ultrazvuku stanovený
. Takže tři měsíce - 10.2.2009 se narodil a 8.5.2009 jsme šli domů (viz metřík)
.
My klokánkovali od 16. dne po narození, Lukášek byl v kritickém stavu, deset dnů na celkové plicní ventilaci, pak Cpapík, hned jak to bylo možné tak jsme klokánkovali. Zeptala bych se na to určitě v nemocnici.
Odstříkáváš myslím dobře
, já to dělala také tak.
Až budeš chtít tak napiš na diskuzi o nedonošeňátkách něco o svém miminku a sobě ať víme jak se vám daří
![]()
Hodně štěstí ![]()
Zuzi smekám…až mě mrazí, při představě, že bych to musela vydržet tak dlouho..a vůbec si myslím, že jsme dobré, že to vydržíme. Vím, že každá tu energii vytáhne až z paty, jen aby miminko mělo co potřebuje.
Píšu to, protože mám pořád v mysli holčinu, která byla se mnou v nem. na pokoji. Rodila na chirurgii, protože ji přijímali s podezřením na slepák
Ona údajně ve 33tt nevěděla, že je těhotná. Má krásného cvrčka, ležel hned vedle Johanky. Ona o něj nemá zájem
. Naštěstí otcova maminka ano.Vím , že se toto bohužel občas děje a je to trochu nespravedlivé vůči těm, které se snaží, nebo nemůžou mít děti, neo celé těhu leží, jen aby drobek vydržel…no nic musím myslet na něco pěkného ať mlíčko teče ![]()
PS: zatím nám klokánkování nikdo nenabídl, ale zeptám se na to. Dnes bych tu berunku moji nejraději umačkala…koukla na mě poprvé za těch 9 dní ![]()
Ahoj, máte některá zkušenosti z odstříkáváním mlíčka pro nedonošené děti? Chodím na kliniku třikrát denně a odstříkávám mlíčko přímo tam(máme dceru v inkubátoru a jedině tak dostane moje mlíčko) pak střádám doma do mrazáku, to jde ke zpracování do mléčné banky. Mám problém v noci vstát a odstříkávat, takže je to jen jednou za noc.Mám z toho trochu stres. Rodila jsem 6.6 akutní císařským řezem a jsem stále dost unavená. Dělám si výčitky a nevím, jak se dostat do nějakého rytmu…poradíte?