Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak ja myslim, ze by to teoreticky jit melo. Ale pripada mi to naprosto zbytecny. Nejdulezitejsi je kojeni do 6ti mesicu, to se tvori imunita. ![]()
Teoreticky to možné je.Hodně jsem o tom četla.Protože mléčná žláza tvoří trochu mléka ještě hodně měsíců,někdy prý i let,po ukončení kojení.
Jde o to,jestli bude dítě ještě ochotné sát,po přechodu na lahvičku.Protože typ sání z prsu a z lahve je úplně jiný.A hlavně to chce dostatek trpělivosti.
Teoreticky jde kojit i adoptované dítě.Kojit může i žena,která nikdy neporodila a nekojila.
Kolik je takových úspěšných případů opětovného kojení nebo kojení adopčátka,nevím..
Já si myslím,že pro 7měsíční dítě to NENÍ zbytečné.Šla bych do toho,ale ne přes „mrtvoly“.Není pravda,že MM nemá pro dítě po 6.měsíci význam.Nevím,kde anonymní přede mnou byla na tom,že je to naprosto zbytečné ![]()
Imunita dítěte se Anonymní tvoří daleko déle než první půlrok,první rok..Pokud žena může kojit,je to podle mě to nejlepší,co může svému dítěti dát.Nehledě na citový prožitek a na finanční stránku problému ![]()
Neznamená to ale,že kojené dítě nemůže onemocnět.Může.Mám 2 dlouho kojené děti a hlavně mladší byla často nemocná.Přesto v kojení vidím jen a jen přínosy..
Zakladatelko,zkus kontaktovat nějakou laktační poradkyni nebo www.kojeni.net Tam taky působí laktační poradkyně.
Přeju hodně štěstí a úspěchu.Ale když to nepůjde,netrap se.Přestože jsem PRO kojení,chápu,že někdy to nejde a celý život na tom nestojí.
Myslím, že rozkojit v pravém slova smyslu ne - mimčo už to nebude umět. takže maximálně krmit odstříkaným.
Myslím, že možné to je, ale bude to problematické pro Tebe a miminko už to, jak píše neczuz, asi nebude tak umět (a nejspíš v tomto věku už nebude chtít ani spolupracovat)…
Každopádně držím palce!
Ahoj díky moc za odpovědi, ale asi to nepůjde, ráno jsem zkoušela jestli se malá přisaje, ale bylo to trochu trápení, sice mě to mrzí ale asi to budu muset nechat být, odpoledne to zkusím ještě jednou, a když se nezdar bude opakovat nebudu malou trápit
anonimní,po jednom nezdaru bych to nevzdávala,vypadalo,že jsi odhodlaná.Prostě věř tomu co děláš.držím palečky ať se to povede.A když ne,tak si budeš moct říct,že jsi to vyzkoušela.
Zakladatelko,taky bych to nevzdávala.Zvlášť,když cítíš,že bys prostě kojit chtěla..
Zrušila bych láhev z dudlíkem,tekutiny podávala lžičkou.Chce to určitě trpělivost,být pevná a neoblomná.Často trpělivě nabízet prso.Myslím,že to není záležitost hodiny,ale minimálně pár dní.
Zakladatelko,to,čeho chceš dosáhnout,se odborně nazývá R E L A K T A C E..
Něco si vyhledej,případně se obrať na laktační ligu.Google mi toho vyplivl dost,popisy,techniky.Opravdu nemám čas třídit a hledat a dát sem nějaký užitečný odkaz.
Věřím,že šanci ještě máte.Držím pěsti..
Určitě bych to nezkoušela jen tak přiložit. Ono teď toho moc nebude a dítě jedině zradíš. Co to nejdříve zkusit trochu rozjet pár dní odsávačkou a pak to zkusit znovu. Nebo připojit hadičku k prsu, hadičku strčit do lahve s mlíkem, aby něco teklo?
nebo zkus hodit dota na www.kojeni.net
POdle mě by to určitě jít mělo, přečti si na tohle téma rady na kojeni.net, tam je toho plno, ale když bude ochotná sát z prsa a budeš hodně často přikládat, střídat prsa při kojení a mezi tím odsávat (to se tam všechno dočteš), tak by to mělo znovu nastartovat. Držím pěsti!
vypadá to jako kdyby se toho prsa už ani nechtěla chytnou nabízím jí ho, ale 3 pokusy ze 3 skončiy hysterickým řevem
Tak to zkus v noci. Při bojkotech se chytal jedině v noci nebo hodně ospalý - po probuzení nebo před spaním. Hlavně nenutit. Ty potvory to vycítí a just nechtěj.
zuzka.mamka píše:
hmm tak ted jsem se pěkně prozradila![]()
![]()
![]()
![]()
a žádná tragédie se neděje. ![]()
Ahoj maminky chci se zeptat jestli je možné se po 4 měsících zase rozkojit?? Dcerku jsem 3 měsíce kojila, mlíka jsem měla dost, pak jsem z určitých důvodů musela přestat, a začala jsem tedy dávat nutrilon, ted je dceři 7 měsíců, chtěla bych jí zase kojit, nevím jestli to ještě má cenu a hlavně jestli to ještě vůbec jde, když si zmáčknu bradavku vyteče z ní ještě pár kapek průsvitné tekutiny, tak doufám že to ještě není ztracné
moc děkuji za odpovědi