Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj!
Lze. Buď si necháš předepsat od doktora léky, které jsou na zastavení laktace (někdy se ovšem u nich vyskytnou nežádoucí účinky) nebo to zkusíš bez.
Já přestala taky kojit ze dne na den.
Ale počítej s tím, že se ti prsa nalévat nějakou dobu budou. Já je měla jak balóny, tvrdé…
Odstříkat jen do úlevy ne úplně (nejlépe při sprchování hodně teplou vodou), jinak se mlíko bude tvořit pořád.
Postupně toho mlíka bude ubývat, protože když nebude poptávka nebude ani nabídka.
Přesně, jak píše Žížalka, jen ještě doplním, že z bylinek pomáhá šalvěj, takže si dělej čaj.
BohunkaP píše:
Přesně, jak píše Žížalka, jen ještě doplním, že z bylinek pomáhá šalvěj, takže si dělej čaj.
Tak tak… taky jsem popíjela a kupodivu mi ani nevadil. ![]()
A fakt bacha na zánět, hlídej, jestli nejsou v prsech zatvrdliny… čtyřicítky z retence nejsou vůbec příjemná záležitost…
Dobry vecer maminky,
poprosim o Vas nazor/zkusenost. Dite 12 mesicu jsem do predvcerejska jednou denne pred vecernim spankem kojila. Vcera nastal pri pokusu o kojeni krik a boj. Dite si nechtelo ani strcit bradavku do pusy. Koukalo na me, jak kdyby ji videlo poprve. Zkousela jsem kojit i v noci, kdyz se vzbudil a rano. Stejny cirkus. Dneska se to opakovalo. Znamena to, ze se mi dite samo odstavuje? Ze dne na den? Nikdy si nezvyklo na dudlik, takze bradavka slouzila dost casto jako utesovadlo a dite moc rado dudlalo i jen tak. Tak mi to prave vrta hlavou, ze si nechce ani podudlat
.
Ano, takto se mi dcera odstavila, proste uz prso ze dne na den nechtela.
@eviku-miluna ahojky. Mala mi to ted delala par dnu taky. Vubec nechtela a ja si myslela ze asi uz kojit nebudem
po par dnech ale zase chtela, takze pokracujem. Ja se ptala zkusenych na fcb a prvni co ce ptali, jestli nejsem tehotna, ze to deti vetwinou pak odmitaji.pak to muzou byt treba zuby, nebo cokoliv.ale je mozne ze se samo takhle odstavi. Hodne deti to dela ze ze dne na den nechteji. Jestli dobre ji a hlavne pije tak bych se nebala. Deti maji svoji hlavu a rozhodnou se sami kdy uz nechtwj mlicko.
Ja konecne odstavila 14,5 mes uz jsem to nedavala je to tyden ale citim, ze mléko stale je ![]()
@eviku-miluna Jedna se o bojkot kojeni. Nabizej kojeni, nenut.
Taky jsme tim s dcerkou prosly, kojim stale ![]()
@miruska11 my se zname z listopadatek 14
. Ja teda moc neprispivala, ale tvuj nick si pamatuju. No myslela jsem, ze nam to vecerni kojeni vydrzi dyl
. Ale jsem moc rada za ten rok
.
@jezzz píše:
@eviku-miluna Jedna se o bojkot kojeni. Nabizej kojeni, nenut.Taky jsme tim s dcerkou prosly, kojim stale
Zkusim nabizet, diky
.
Já bych taky chtěla pomalu odstavit, ale nedokazu si to představit, že mu prostě nedam
. Jak to děláte? On se hodně budí v noci a prso ho vždy uklidní, přisaje se a hned spí…10 m
AHOJ HOLKY,

MÁM DOTAZ, LZE ZE DNE NA DEN PŘESTAT KOJIT? JAK SE TO DĚLÁ,ABY SE PRSA PŘESTALA NALÉVAT? VYTRATÍ SE MLÍČKO SAMO, NEBO MUSÍM ODSTŘÍKÁVAT??
DĚKUJU MOC ZA RADY