Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky mám 6 týdenního chlapečka a plně ho kojím. Celkem se různí názory na to jestli dávat k tomu čaj nebo ne. Venku je hrozné vedro a mně přijde, že má pořád žízeň. Doktorka mi řekla, že klidně můžu dávat čaj, v porodnici do nás tlačili v žádném případě nic jiného do půl roku než mlíko. Tak jakt to máte vy?
Já mám obě děti květnové a obě děti ve vedrech dostávaly čaj nebo převařenou vodu ![]()
Já bych čaj klidně dávala, ale jak už jsi psala - názory na to se hodně různí ![]()
Dej na to jak to cítíš ty a jaký máš pocit z miminka. Jestli si myslíš, že má žízeň tak mu ten čajík nebo vodu dej, tím určitě nic nepokazíš ![]()
Mišeli, dokud jsem kojila, čaj jsem nedávala. Já si myslím, že je ještě brzo na čajík. Koj častěji.
čau,mám Viki květnovou a ten rok byly šílené vedra pořád,takže v červenci(byly ji 2měs) jsem ji čajík dala,byly jsme furt venku,to bych ji musela kojit co půlhodinku,tak si cucla čajíku a spinkala.
Dávala jsem jí ho ze savičky,na kojení to nemělo vliv,neměla s tím problém ![]()
AHOJ MALÝ MÁ 4TÝDNY KOJÍM A PŘI VEDRECH KOJÍM ČASTO ČASTO ČASTO ![]()
U DCERKY JE DUBNOVÁ JSEM PŘI VEDRECH TAKÉ KOJILA ČAJÍK JSEM DÁVALA AŽ CCA OD 9MĚS ( PÍŠI VELKÝM NEBOT KOJÍM A NEVŠIMLA JSEM SI PŘEPLÉ KLÁVESNICE PARDON)
My jsem listopadoví a stejně jsem v létě čajík nedávala kojili jsme,malej mi čaje stejně odmítal začal pít čajíky až když jsem přestali plně kojit takže po 14 měsících.
Pro 6ti týdeního snad ani čajíky nedělají nebo jo?
Starší dcera je květnová a když se narodila, byla příšerná vedra. Přesto jsem jen kojila. Doktorka radila ve velkých vedrech kojit často, ale jen 2-3 minutky - přední mlíčko. Když budeš dávat čaj (nebo vodu), může se stát, že bude nalitá tím a bude míň pít mlíčko a míň přibírat.
Mladší dcera je zatím taky jen kojená - pokud je vedro, dávám taky častěji jen přední mlíčko.
ahoj miminku úplně stačí mlíčko, pouze při střevních potížích je vhodné doplnit jinými tekutinami, takže určitě jenom kojení ![]()
Mates je dubnový,v létě dostával vodu…
kojila jsem do 6ti a půl měsíce,lahev nevadila..
takže je to na tobě ![]()
si taky myslím,že je to každého věc,pokud mamině vyhovuje dát čajík,tak proč by ho nedala?
pokud chce častěji kojit,at kojí.
Holky, nic proti, ale dejte si v 30tkách mlíko a uvidíte jak vás to osvěží
![]()
VERONIKA píše:
Holky, nic proti, ale dejte si v 30tkách mlíko a uvidíte jak vás to osvěží![]()
Jenomže takhle nemůžeš uvažovat… dítě není zmenšený dospělý, nemůžeš to posuzovat podle našich chutí…
Ale to je opravdu na názoru každého.
Holky tak vám děkuji za názory. Čajík jsem zkusila a malý se neskutečně uklidnil, takže asi to nebudu přehánět, ale občas mu ho dám. Evidentně měl žízeň.