Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy,
mám 6m holčičku. je kojená, k obídku jsme začali zeleninu a večer dlabe kaše- už měsíc. Problém je v tom že poslední měsíc kojím co 1,5 hod. skusila jsem interval prodloužit ale nic nezabíra proste ječí pokud nedostane prso.jsem už vyštavená
za měsíc pribrala 200g Dr. tvrdí že v poho.v spí noci dobře. myslíte že ji MM mlíko už nestačí? uvažuji nad UM , moc jse mi do toho nechce ale už nevím co s ní.
Děkuji za názory
Záleží, jaký máš postoj k UM a jaké máte riziko alergie (pokud ale dáváš mléčné kaše, tak už máte jasno, jak na UM reaguje). Za zkoušku nic nedáš. Uvidíš.
U nás by flašku stejně nechtěl, ani s MM.
v 6měsíci jsem měla u syna ten samý interval, vydrž, a to jsem s příkrmy otálela až do 8měsíce. Měla jsem dost mléka,tak se mi nechtělo. Jak jsme začali přidávat další příkrmy tak se to prodlužovalo.. už mu bude rok, stále kojím plus příkrmy a UM nemáme,
. Myslím, že přibírá dost, v tomhle věku už tolik nenabírají.
K pití dávam kojeneckou vodu. kaše mléčne a v poho.asi to chce vydržet ale to se nekdy řekne. umí se pěkne vztekat ![]()
my jsme kolem šestéhoměsíce taky častěji pili, vydržela jsem, hold jsme kojili častějc, ale pak se to zas natáhlo…možná jak jsou teď vedra, tak má prostě víc žízen…vydrž, umělé bych zbytečně brzo nedávala.
Stějně jsme na tom byli v 5 měsící. Pil každou hodinu, pak se to stupňovalo, tak jsme najeli na příkrmy a byl klid. UM jsem také zkoušela, ale vůbec ho nechtěl. Tak pil pak mléko a čaj, v 7m se sám od sebe odstavil
škoda, chtěla jsem vydržet co nejdýl, ale malej to zařídil jinak ![]()