Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych znát váš názor, jak dlouho jste jen kojily? Dávaly jste při kojení i čajík nebo nějaké šťávičky? Jestli ano tak odkdy, máme 4měsíční holčičku a zatím je jen kojená, ale když je sem tam dost teplo tak nevím jestli bych ji neměla dát i nějaký čajík nebo tu šťávičku…předem děkuju za vaše rady ![]()
Příspěvek upraven 04.06.10 v 22:30
Zdravím, takže já jsem jen kojila obě děti 6 měsíců. Se zaváděním příkrmů, jsem začala dávat i čaj. Syn trpěl na prdíky, takže jsem zkoušela dávat fenyklový čaj už dřív, ale nechtěl ho.
ahoj, nám je 4,5 měsíce a nám bylo Dr.řečeno že čajík až když je nad 30 stupínků (coz zatím nehrozí co?
) Jinak třeba když je teplo tak častěji kojit - teda spíš dát jen cucnout předního mlíčka na žízeň ![]()
Ahoj Jani,
kojím ještě tedˇ a synkovi bude 7 měsíců. Trošku dávám štˇávičky- jablko, mrkev- sama nastrouhám a na robotu odštˇavním. Ale jinak více normální- teda kojeneckou vodu. Ze začátku vystrkoval jazykem- mámo, co mi to dáváš-, ale už ji normálně pije z hrnečku.
Jitka
Dokud plně kojíš tak bych žádno čajíky nedávala, mlíčko by mělo stačit. Jen jak píše Ivy při velkém horku. My začali s čajem až když jsme dávali příkrmy (5m-mlíčko už mu nestačilo). Kojila jsem částečně ještě do 7M pak se malej sám odstavil. Chtěla jsem vydržet dýl, ale Tomáš si to rozhodl sám
. Jinak si myslím že čím dýl, tím líp. Rozhodně do roka ![]()
já dávala čajík už od 1 měsíce. proč ne.. se najedla a pak si dala za nějakou dobu čajík nebo vodu
klárka byla do 6 měsíců pouze kojena. pokud nepřikrmuješ UM, dítko jiné tekutiny nepotřebuje a horka zatím nejsou.
my kojili do 6 měsíců a ikdyž se narodil v srpnu a byli tepla, jen byl na kojení, bez štáviček, příkrmy jsme začali až v 6 měsících, myslím že to stačí…
Ahoj kojila jsem do konce 6. mesice, nic jineho jsem nedavala. S prikrmy jsem zacala davat i vodu v hrnecku.
Mě se malá naučila pít něco jinýho než mlíko až ve 13 měsících…
Je fakt, že jsem to dřív ani moc nezkoušela, akorát v létě jednou a to nějak moc nechtěla… ![]()
A to ještě čajíčky odmítá, pije jenom džus nebo mošt, to ji teda ředím vodou…
Letos teplo? Kdy to bylo? Dávala bych pouze UM, 40 stupňů zatím nehrozí…
Já jen kojila Matýska 6.měsíců,potom jsme začali přikrmovat…Pití (vodu,čaj i ty šťávičky) jsem zkoušela tuším kolem toho 7 - 8.měs,ale on mi strašně dlouho nic jiného než moje mlíko pít nechtěl..
Kojila jsem plně do 6ti a půl měsíce…
Mates se narodil v dubnu,v létě dostal občas venku vodu…napil se a byl klid ![]()
Do zavedení příkrmů (po ukončení 6. měsíce) jsem žádné jiné tekutiny nedávala.
Druhého syna jsem kojila plně 7 měsíců a ani přes ty největší vedra neměl žádné čajíky. Prostě jsem jen častěji kojila. Ani u LIdušky neplánuji dávat žádně další tekutiny, MM ji bude jistě stačit ![]()