Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, prosím vás o radu pokud jste měly u miminka něco podobného..
Malá mi za poslední dny začala po kojení často odblinkávat.. dřív to bývalo tak 5× za den, ale ted je to tak 5× po kojení.. kojím co 3 hodiny…je to ale trošička co vyhodí… jinak v noci je v pohodě, nic nevyhodí…
mám to nějak řešit nebo je to jen z přepití…
děkuji za rady
Ahoj Mišelko,
můžu tě uklidnit. Naše malá přímo blila jak Amina
Bylo to hrozný, pamatuju si, že jsem z toho byla docela zoufalá. Nepomáhalo ani dlouhý nošení, aby si dobře odříhla, ani zvýšená postýlka, nic. Taky to nebylo nějaký extra velký množství, za to dost často a třeba i dvě hodiny po kojení. Určitě to bylo způsobený tím, že se prežírala. Ona vždycky vyloženě hltala
Tak jestli je i vaše Danielka pořádnej bašťoun, tak to bude nejspíš z toho
Nám se to upravilo časem samo…řekněme kolem toho 5. měsíce. Tak vydrrrrž! ![]()
Taky se mi stávalo totéž a úplně to vyřešilo velmi důsledný odbrkávání… prostě ho nechat dýl a počkat až si opravdu odbrkne. No a taky nedávat po koju ležet, přes den dám po koju na 10 min do houpačky nebo autosedačky a pak je to úplně v pohodě.
U nás to bylo taky velmi časté. Pokud přibírá, nic se neděje. Je to normální.
Jo můl malý taky občas ublinkává já myslím, že pokud nevyhodí ven všecko je to ok ![]()
tak jak časté blinkání, tak prej i časte odblinkávání by se mělo řešit s Mudr.. to jsem četla…
Ale jak píše Aka, hodně se přežírá.. hlavně přes ten den to hodně hltá, vypije mi přes 100ml asi jen za 3-5 minutak.. možná to bude asi fakt tím, protože v noci pije pomalinku a neodblinkává…
Jackie přes den si krásně odříhává, ba naopak v noci když usne tak ji odříhnout nenechám a to jí myslím nic nedělá… ale ještě vyzkouším tu houpajdu..
Máme to pořád.. pokud přibírá, tak to neva. Jestli ne, možná to bude chtít Nutriton.
Ahoj, naše Kačka blila taky chvíli jak Amina. Lítalo to obloukem ( a to říkaj, že nemá), i nosíkem, byla jsem z toho chvíli nešťastná,ale pak jsem si zvykla. Nám nepomáhalo nic, časem to zdokonalila,tak že jsem jí po kojení nechala odříhnout, položila do lehátka a než jsem se vrátila z wc, tak byla úplně mokrá a přitom se smála na celý kolo. V noci taky nezvracela a i u nás to bylo z přežrání, přesně jak píšeš, pila velmi krátce (cca 4 min.). Už je to podstatně lepší, teď si jen občas ublinkne. Dr. to klidně řekni,ať máš jistotu, že nic nepodceníš. Naše dr. to nijak neřešila, neboť přibírala o stošest.
Mišelko, my jsme to právě hodně řešili i s Mudrou. Ta v podstatě říkala, že pokud nezvrací obloukem, tak že je to normální. Takže nám navrhla akorát ten Nutriton, jak píše Bohunka. Je to sice jen nějaká vláknina ze svatojánskýho chleba, ale já to do Anetky nechtěla cpát, takže jsme to vydrželi.
děkuji…
já taky do ní nechci zatím nic jiného cpát kromě MM… tak vydržíme a uvidíme
přibírá nám jinak krásně
My po každém -no skoro každém kojení blinkali…malej se hrozně přecpával a pak mu trvalo než si pořádně odříhnul(kolikrát ještě hodinu po kojení)…a když sjem ho položila dřív tak to prostě lítalo( a to jsem si kolikrát říkala že si říhnul několikrát no asi málo)
Ahoj, my to máme taky už od narození. Asi 3krát to vyhodil i obloukem, fuj to jsem byla hotová. Podle dotktorky jsme to neměli řešit, pokud přibírá a jinak mu nic není. Malej přibýral až moc. Dr. se smála, že místo mlíka mám smetanu
Trošku se to zlepšilo až teť s prvními příkrmi, ale i tak mlíčko občas prostě ublinkne. Takže to chce hodně bodýček, bryndáků a tak. Já stále převlíkala. Ale klidně to doktorce řekni, ať máš jistotu a ona o tom ví.