Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,protože mému 4týdenímu miminku nestačí moje mateřské mléko a nepřibírá tak jsem se s doktorkou poradila že bych malé zkusila dávat příkrm tak jsem v lékárně koupila UM od Hipp1 dávala jsem jí to zatím na noc a přes den jsem ji kojila-kojím přes klobouček.Jenže toho mléka mám opravdu málo tak už ji to UM dávam i přes den vždycky si odstříknu mlíko pač ji už se špatně tahá pač ji nic neteče pak když ji nakrmím tím MM tak ji dám i trošku UM a ted bych se Vás chtěla zeptat když bych si na noc chtěla připravit UM mohla bych je dát do lednice a pak je jenom ohřát ve vodní lázni?Nezkazí se to mlíko pak?Děkuji za Vaše odpovědi.Dephulka ![]()
Nejlepší máš když dáš převařenou vodu do lahvičky a pak jen ohřeješ v mikrovlnce cca 20 vteřin podle množství a pak přidáš mlíčko bude vždy čerstvé a hlavně rychle.Těch lahviček můžeš mít třeba 6nebo 7 a vyjde ti to na celou noc.
pandora píše:
Nejlepší máš když dáš převařenou vodu do lahvičky a pak jen ohřeješ v mikrovlnce cca 20 vteřin podle množství a pak přidáš mlíčko bude vždy čerstvé a hlavně rychle.Těch lahviček můžeš mít třeba 6nebo 7 a vyjde ti to na celou noc.
Ted budu asi za blbku ale zeptat se musím
nepoškodí se ta lahvička v ty mikrovlnce?Všude totiž na těch obalech lahviček píšou nedávat do mikrovlnky tak jsem ted trošku zmatená ![]()
A co uvařit vodu do termosky, dát si k posteli suché UM a termosku a míchat to na místě? Nevím tedy, jestli je to dobrý u tak malýho dítěte, ale já to teď u ročního tak dělám.
Taky jsem termoskovala, jenom se to musi zchladit. ale to je stejny jako bys to chtela ohrejvat ve vodni lazni. A taky jsem mela v zasobnickach presne odmereny davky Um na kazdou flasticku.
Avent do mikrovlnky jde bez problému. Nesmíš tam dát mlíko to by se všechny živiny zlikvidovaly. Jde o to že to nemusíš chladit je to akorát jen tam dáš mlíko a zamícháš. Mě to trvá asi 15 vteřin .
Já to dělala stejně jak pandora… Měla jsem převařenou vodu v konvici, pak jsem jen nalila do flašky (avent), ohřála v mikrovlnce (časem vychytáš přesný čas) dala UM do flašky, zamíchala a hotovo… lepší jak chladit… a určitě si myslim, že to nijak neškodí ![]()
Tak já dělám UM tak, že si uvařím vodu v konvici, tu pak vliju do flašky, flašku dám chladit do studené vody (vysoká a úzká nádoba), pak promíchám (dole je voda studená, nahoře teplá), zkusím teplotu (buď ještě chvíli chladím, nebo odliju trošku vody a přiliju horkou z konvice) a pak přidám UM. Celková příprava trvá cca 5 min, takže žádná hrůza ![]()
Já si na noc mlíko připravuju dopředu a dám do lednice… mám převařenou a zchlazenou vodu - namíchám do lahviček a dám do lednice… když se probudí, tak jen dám ohřát do parního ohřívače - tím, že to mám už s namíchaný, tak to nesmí přijít do mikrovlnky…
ja mela vzdy vodu v termosce,v noci nalila,dodala UM a mala pila.Priprava cca 30sekund takze rychlovka a mala ani nestacila zacit rvat
Lahvicky pouzivam Avent,do mikrovlnky zadny problem,umyvam ted i obcas v mycce,predtim jsem sterilizovala prave v mikrovlnce.
Obcas ohreju i mlicko v mikrovlnce kdyz je vlaznejsi
mne maly cerstve mliko nechce a nechce a nechce.radeji rve hlady a ceka miimalne pul hodiny.
Já UM míchám stejně jako Pandora. V lednici v lahvičce přesně odměřená voda, ohřeju v mikrovlnce (čas už mám vychytaný podle množství), dosypu UM, zamíchám a zasouvám do tlamky aniž bych už zkoušela teplotu
Celková doba přípravy 1 až 1,5 minuty ![]()
Ahoj.Já to u obou dělala stejně.Vzala studenou kojeneckou,nebo převařenou vodu,nalila do klasických umělohmotných lahviček,přidala UM,pořádně promíchala,zadělala,dala do lednice a když se malej vzbudil,zase pořádně prohrkala,dala na chvilku do mikrovlnky,ale nesmí se to vařit
a dala malému.
Můžeš to samozřejmě dávat do ohřátého mléka,líp se to promíchává,ale musíš to hned dát mimču.Jinak by to bylo špatné.A hlavně .Nedávat teplé mléko,nebo ohřáté,nebo zbytky,do ledničky, ![]()
Holky a když se to dá do lednice tak to nevadí ? všude jsem četla, že mléko smí být maximálně dvě hodiny připravené a pak se má vylít
![]()
Každý to dělá jinak já jsem to dopředu nikdy nedělala protože jak píšeš prý to není dobré.Takhle mi to vyhovuje je to rychle a vitamíny se neničí a mléko je čerstvé. Samozřejmě ty si najdeš způsob který vyhovuje tobě. Snad jsem trochu pomohla.