Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kojila jsem malýho 4 měsíce a doktorkou mi bylo řečeno, že přes léto rozhodně neuškodí, když dám občas cucnout i trochu vody..
Ahoj, ja kojim castecne, spis je na UM, ted zacinaji vedra, davali byste vodu nebo cajik nebo spis k prsu, (ale mlika uz moc nemam)? Maly jsou akorat 4 mesice. A muze to pit z flasky nebo po lzickach do pusy? Musim se na to nekam podivat, vlastne vubec netusim jak to je ![]()
Já bych určitě ve vedrech ten čajík nebo obyč určitě dala a spolehát se na to, že něco vypije z prsu bych neriskovala.. Přece jen dehydratace není sranda..
fusa píše:
Ahoj, ja kojim castecne, spis je na UM, ted zacinaji vedra, davali byste vodu nebo cajik nebo spis k prsu, (ale mlika uz moc nemam)? Maly jsou akorat 4 mesice. A muze to pit z flasky nebo po lzickach do pusy? Musim se na to nekam podivat, vlastne vubec netusim jak to je
Když budeš dávat vodu nebo čaj, tak se může stát, že se napije na žízeň a nebude dost přibírat.
Já jsem starší dceru kojila skoro do 9m (výhradně kojila, kojila jsem do jejích 2 let), ale tak dlouho jen proto, že vše ostatní odmítala. S příkrmy jsem začala po 6.měsíci, ale dostat do ní pár lžiček čehokoliv byl nadlidský výkon. Narodila se v květnu a měsíc nato začala být šílená vedra (hodně přes 30°C), i přesto jsem ji jen kojila - jak radila pediatrička, mezi normálním kojením jsem dávala 2-3 minutky cucnout předního mlíčka na žízeň.
Mladší jsem včera (snad jediný letošní den, kdy bylo fakt vedro) taky dala mezi kojením cucnout na žízeň, ale je jednou, páč bojujem s přibíráním.
Já nevím, ale 4-5 lžičky vody za den snad na váze nemůžou hrát roli
Nevím.. Já bych se prostě bála ![]()
Jako miminku ještě do těch dvou měsíců bych čaj nebo vodu nedala, ale pak už jo..
Ale každý podle svého mínění a svědomí ![]()
Takze mozna trochu vody po lzickach, kdyz by bylo fakt vedro a k prsu by to neslo, to asi zkusim a zeptam se doktorky, pujdem brzo na ockovani. Diky