Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jaký příkrm je
asi ten nej?Myslím co se týče značky?
Používala jsem Bebu 1 Ha a nyní máme Nutrilon 1 comfort,ten nám zatím nijak nepomohl a nestačí nám,tak se zeptám,jaký je Váš názor,ale každé miminko je jiné a má jiné požadavky.
asi se ptáš spíš na UM než na příkrmy (pod tím já si představuju skleničky s mrkvičkou a tak
)
já se řídila dle ceny, kupovali jsme hami, mívají ho v globusu za dobrou cenu. V porodnici mi řekli, že složení u všech mlék je zhruba stejné a nedá se říct, které je nejlepší, záleží co zrovna Tvému miminku zachutná.
Tak, tak, říct to všeobecně nejde.
My jsme museli od začátku dokrmovat a malej jel do tří měsíců na Nutrilonu Comfort na prdíky, musím říct, že v kombinaci s kapkami mu pomáhal perfektně, bříško v pohodě. Pak ve třech měsících jsem kvůli ceně přešla na normální Nutrilon 1. Po třech týdnech to začalo drhnout, malej přestával pít, tak jsem přešla na Sunar. Prvních 14 dní jakž takž, pak to samé v bledě modrém, poslední měsíc naprostá katastrofa, nechtěl vůbec pít, lila jsem to do něj lžičkami, později stříkačkou. Před týdnem jsem zkusila Bebu. První tři dny ještě nic moc, ale teď už 4. den krásně pije 4× dávku 170 ml, což před tím bylo zcela nemyslitelné. Strašně se bojím, že mu to nevydrží a zároveň děsně doufám, že jo ![]()
Takže asi chce vyzkoušet, co prckovi sedí. Každá maminka má jiné zkušenosti a co jedna chválí, druhá zatracuje.
Ale do půl roku bych to neměnila moc často, ono chvilku trvá, než mimčo změnu přijme a nemusí to dělat u malinkého miminka dobrotu, časté změny. Po půl roce a když už dlabe nemléčné příkrmy, ty změny tolik nevadí.
Podle mě,nejlepší je Beba 1 HA,ale ta nám nevyhovovala,Jaroušek po ní měl stále zácpu,prdíky a bolesti,ale bude mu ve středu 6 týdnů a už bumbal 90ml,nyní máme nutrilon 1 comfort a je to stále stejné,stále máme zácpu,používáme rourku,stále bolesti bříška a prdíky,tak nevím,také si myslím,že mu nestačí,pokaždé vypije 120ml a to by ještě chtěl,někdy má i 150ml
po jídle pomalu nikdy nemůže spinkat,třeba 2 hodinky brečí a naříká,po bebe to bylo také,ale to třeba po půl hodině spinkal jako dudek.Nevím,zda nemá nějaké zažívací potíže,že má stále zácpu a hodně tuhé stolice. ![]()
Tak to nevím, bude-li to mlíčkem. Prostě děti trpívají na bříško, prdíky. Zkoušelas nějaké kapky - Sab simplex, Baby calm, Probiotické? Nahřívat bříško, po jídle i během jídla? Masírovat bříško (existují i olejíčky s látkami na prdíky, vstřebají se kůží), cvičit s nožičkami? To všechno trochu pomáhá a dohromady to může mít netušené účinky ![]()
Nutrilon Comfort je na zažívání myslím velmi dobrý (aspoň u nás byl, v kombinaci s Baby calm), ale taky je pravda, a MUDr. mi to tehdy taky říkala, že účinek toho mlíčka může začít klidně až po 14 dnech, určitě ne okamžitě. Zas když pije tolik mlíčka, aspoň víš, že má dost tekutin a tuhá stolička tedy není od toho, že by málo pil.
Zeptej se svojí MUDr.
Mocinky děkuji za radu,vše co zde píšete jsem krome probiotických kapiček vyskoušela i mnouhem více,ale zatím to nijak moc nepomohlo.Chci kouipit ty drahé kapičky,ale nevím,zda je mohu dát,když máme ten nutrilona baby calm,zda ho vysadit a nahradit jimi.Když vidím malého neustále jen plakat a nevím,jak mu vlastně pomoci,je to hrozné. ![]()
Ahoj,
já teda osobně preferuji Sunar, malej byl nedonošenej, takže jsme začínali na Nutrilonu Nenatal, což je pro nedonošené a pak přešli na Nutrilon jako takovej a po tom měl pořád hlad, takže se buď to přejdel a nebo plakal hlady, nakonec jsme zkusili Sunar a od té doby je všechno v naprostém pořádku, ale náš malej už je velkej, takže to je záležitost trochu déle.
Kamarádka teď taky přikrmuje a doktorka jí doporučila Nutrilon HA a teda taky se mi zdá, že je po něm hladovej, tak nevím. ![]()
Ahoj,my mame mleko Hipp a uplna spokojenost,ale taky od 1.mesice davam probioticke kapky,kaka mi kazdy den,takze u spokojeneho briska je celkem jedno jaka znacka mleka,myslim,ze by v prodeji nebyl zadny smejd,ktery by mimi ublizil,takze ja spis doporucuji probio kapky a nahrivat brisko pri boleni.
Ahojky, já používala Nutrilon … malý po něm ale nekakal, tak jsme zkusili Nutrion Comfort v kombinaci se sirupem Lactulosa (doporučila nám ho paní v lékárně) a malý už kaká pěkně každý den a je spokojenej. Doktor nám řekl, že Nutrilon je pro miminka nejlepší, ale jestli tomu tak je nevím
, u nás funguje dobře, tak neměníme ![]()
Ahojky,dnes jsem byla u doktora a máme už třetí příkrm,začala jsem Beba 1HA,potom jsem mela Nutrilon 1 comfort a nyní máme Beba HA sensitive,zatím nám na kakaní a snížení bolestí nic nepomohlo
mastičky,kapičky,obklady,čajček,cvicení,prostě zatím žádná změna nenastala
nevím,jak už malému pomoci…
Tak snad tohle by nám mohlo pomoci.
Pro nás byla Beba sensitive hotový zázrak. Bylo po pláči a bolestivém bříšku. ![]()
Ahojky, našeho mrňouska trápilo bolení bříška po papání téměř vždy. Raději jsem se na to zeptala naší Dr. a ta mi doporučila Bebu Sensitive – je speciálně navržená pro tahle bolavá bříška. Nějaký čas bolení sice ještě trvalo, ale postupně se to začalo zlepšovat. Koliky, prdíky – prostě všechno odeznělo. Takže já doporučuju vyzkoušet ![]()