11ti týdení holčička odmítá prso

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
7.6.10 11:42

11ti týdení holčička odmítá prso

Ahoj chtěla jsem poprosit o nějakou radu.Viktorka má 11 týdnů.S kojením jsme nikdy neměli žádný problém,doktorka nás chválila jak krásně přibýváme a jak je Viki dobře živená.Před pár dny mi ale začla to prso odmítat.Začli jsme kojit a po 5 minutách se začla vrtět,vzpínat,chytla se a hned se pustila.Párkrát mi to mlíčko i vyblila.Nejvíc mě děsí to že po těch 5 minutách mám obě prsa jak by prázdné.Je možné že mi může za 5 minut všechno mlíko vypít a mít hlad?Zkoušela jsem ji dávat Nutrilon 1 a ten ji chutná,neblije ho..Mám strach,že se mi to mlíko přestáva tvořit,přece jenom je ještě malinká,chtěla jsem ji určitě kojit minimálně půl roku.Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4270
7.6.10 11:49

Mě se stalo asi to stejný, Tomášek začal takhle hned po příchodu z porodnice. Vyřešila jsem to tak, že odsávám a krmím flaškou. Ani s doktorkou jsme jiný způsob nenašli. Z prsa vypije asi 20 ml, já přitom odsaju, 100-150 ml. Zkus u doktorky zkusit kolik ti za těch 5 min vytáhne a kolik ty dokážeš odsát. Pokud dost tak odsávat - já mám elekrickou odsávačku Medela mini elektric - pokud ne tak pak asi zbývá nutrilon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
7.6.10 12:05

Mě se stalo něco podobnýho, že se malá začala prsa pouštět a jakobyho nechtěla, ale po pár dnech to přešlo a UM jsem ani nezkoušela dávat. Taky hodně záleží na tom, jestli ti malá přibírá, pokud ano, tak bych určitě dál co nejvíc a nejčastěji kojila. Čím častěji budeš kojit (i v noci), tím víc mlíčka budeš mít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
7.6.10 12:08

Já si nemyslím, že se mlíko přestává tvořit :wink:
Ty prsa jsou hodně nalité fakt jen chvilku po porodu, pak splaskávají :mrgreen:
Možná se naučila pít rychleji a efektivněji :nevim: Asi bych ji nechala, ať pije dle svého a Nutrilon bych zavedla až jako poslední řešení.

A jak kojíš v noci, to se taky pouští?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.10 12:11

To odškubávání se od prsa a zase přisávání je prý jeden ze znaků růstovýho spurtu, což by u vás už klidně být mohlo (3.měsíc). Muj malej se takhle ošívá, když ho při kojení bolí bříško (tim polykáním se dětem nastartují střeva a bolí ho prdíky, většinou se ke konci kojení bouřlivě pokadí :-) :roll: )
Neboj se, že se ti nedělá mlíko - je to tím, že malá prostě kontinuálně necucá, tak se ani netvoří; věř tomu, že tvoje tělo by si s tím poradilo. Spíš tím nutrilonem bych se bála, že jí odstavím, ale na druhou stranu znám jen ve svým celkem omezeným okolí dvě holky, který normálně kojí a ještě k tomu dělají nutrilon (jedna kojí jen v noci, přes den nutrilon - holčička 5 měsíců, a druhá vždycky nejdřív kojí a nakonec dokrmí nutrilonem pokaždý), tak to je asi sázka do loterie.
Třeba to během pár dní přejde samo. Hlavně abys ty u toho kojení byla klidná (mimi pozná nervozitu a je taky nervní) a nestresovala se, že se ti nedělá mlíko. Kroutí se buď prdíkama nebo tím spurtíkem. Taky jsem si pár takových dní protrápila, že se něco děje … ale pak jsem si vždycky řekla - hlady neumře (žádnej sunar jsem ale nikdy nedávala, na to jsem byla srab a radši jsem doma nic takovýho neměla), když bude mít fakt velkej hlad, tak ze mě to mlíko prostě vytahne.
Snad se vám to brzo srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.6.10 12:18

No od osmi večer spolu vždycky začnem takhle bojovat po celém tom procesu usne a jako vždy se vzbudí v pět ráno a zase se to opakuje,5 minut pije a pak se semnou pere…Kolikrát už brečíme obě dvě a ze zoufalství dám nutrilon a usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
7.6.10 13:21

Muze to byt zpusobeno hafo faktory:

• menstruace matky
  • trimesicni spurt
  • boleni briska - nam pomahala probiotika

nebo cimkoli jinym. Kazdopadne mi MUDra rikala, ze kdyby mala mela hlad, tak nebude spat a bude se mi budit celou noc po 2 hodinach. Taky jsme si necim podobnym prosly a urovnalo se to samo. Ja jsem pri kazdem koju stridala obe prsa (jako 5 minut z jednoho, 5 minut z druheho a pak jeste jednou, aby se stimulovaly) a casem zase bylo mlicka vic. Jinak ja vzhledem k veku sazim na ten spurtik :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
7.6.10 14:35

Milá Mamif, ani nevíš jak Tě chápu :-). Něco podobného předváděl ve 13-ti týdnech můj syn. Vydrželo mu to asi 14 dní a chvílema už jsem si u kojení připadala jako krotitel divé zvěře než jako milující matka :oops: . Teď jsou mu téměř 4 měsíce a poslední týden je klid ) doufám, že mu to vydrží ). Podobné scény jako popisuješ Ty, předváděl zejména u kojení pozdě odpoledne, ale nejhorší to bylo u večerního kojení ( z toho už jsem měla vždycky hrůzu, co zase bude vyvádět. V noci ( budí se okolo 4. - 5. hodiny ranní ) pil naprosto ukázkově, ráno to ještě šlo, ale odpoledne už byl nepříčetný. Vážím před a po kojení ( v porodnici a první týdny doma nechtěl pít a dokrmovala jsem odstříkaným mlékem z lahve - neodstavil se, a vážení mi zůstalo až do teď) jsem klidnější, když vím kolik vypil a při těchto „scénách“ jsem do něho dostala max. 80 ml. A to jsme se spolu prali třeba i hodinu. Byla jsem s ním u pediatra, dle jeho názoru přibýval dobře ( 150 g za týden ), dokrmovat nedoporučoval, s tím, že hlady neumře a mám ho nechat být. Měla jsem strach, že mám málo mléka a byla z toho všeho na nejlepší cestě do blázince. Jak píšeš Ty, plakala už jsem potom s ním. Pokud Ti v noci spinká, určitě hlad nemá. Chápu, že jí pro klid dokrmuješ Nutrilonem, už jsem jej měla taky koupený, ale nedošlo na něj. Zkus to vydržet, mléka máš určitě dost, přejde to během pár dnů/max týdnů ( u nás to trvalo 2 týdny )nebo si někde sehnat váhu a zkusit před a po kojo vážit, uvidíš kolik vypila. Je to asi růstový spurt a možná ji u kojení taky bolí bříško, začala jsem dávat před kojením Baby Calm. Vydrž to, mimčům do hlavy bohužel nevidíme, takže proč tak vyvádí - nevím :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.6.10 15:35

s Tomínem to začalo kolo 9-10 týdne. do té doby pil 10 minut z každéího prsa. najednou max. 5 minut celkem. pak už hrozné zcény, pouštěl se, pak zas přicucával, řval a propínal se, kopal nohama, bušil rukama. byla jsem na nervy. psala jsem do všech poraden, zakládal diskuze. prý je to normální. jsou prý zkušení savci a vycucnu to rychle. zpětně to musím potvrdit. přibýval pořád gemetrickou řadou. :mrgreen: trochu pomáhalo pořád střídat psa. klidně po půl minutě. měnit polohy, ono vždycky ještě trocu káplo. UM bych nedávala. Obrň se trpělivostí (pche , mě se to říká, když už to mám za sebou. za tydle rady jsem tenkrát byla schopná vraždit :pocitac: )

• Citovat
  • Upravit
1126
7.6.10 15:53

Ahoj, my mame ted neco podobneho, maly jsou 4 mesice, kojim castecne, hlavne rano a pak nekolikrat za den trochu a dokrmim UM (uz asi od jejich tri nedel). Tak pred tydnem mi zacla odmitat prso, ale tim zpusobem, ze jen videla, ze ji chci prilozit dostala hysterickej zachvat, zkousela jsem ruzny polohy, nekdy to pomohlo, jindy se prisala na chvilku a pak uz nechtela a zacla desne rvat, no sileny, ja na nervy, dite rudy, trvalo vzdycky deset minut nez se uklidnila :cert: Kdyz jsem mliko odsala, tak z flasky si dala. Kdyz je rozespala, tak se vetsinou taky prisaje, tak nevim, uz je tak chytra, ze vi, ze z flasky ji to tece lip? Mlika mam malo a nechci prestat kojit uplne, tak doufam, ze se to spravi :nevim: A treba kdyz ji dam u prsu dudlik, tak ten si vezme, tak nechapu, proc nechce prso, to je taky skoro dudlik (kojim pres kloboucky) a jeste z nej trochu tece :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
7.6.10 17:07

Podívej se sem a najdi si správnou odpověď. Je tam toho plno. Vůbec je to super web, když kojíš a „příkrmuješ“. :-)

http://www.kojeni.net/databaze.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.6.10 06:25

Už jsem se koukala na ten web a je tam toho opravdu hodně:)super..moc vám všem děkuji za rady a za podporu:)jeste budu bojovat a v pátek máme u mudr poradnu tak to nějak dořešime:)každopádně jsem ráda že jste mi vyvrátili domněnku o ztrácení mlíka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová