Kojit nebo hubnout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.6.10 07:35

Kojit nebo hubnout?

Ahoj. Potřebovala bych vědět váš názor. Kojila jsem plně skoro až do 6.měsíců. Strašně mě to vyčerpávalo, abych jakžtakž mohla fungovat a starat se o něj, tak jsem do sebe rvala sladký a to se podepsalo na kilech, která šla nahoru. Bohužel jsem se dostala už přes 100kg :cry: Za 4-5 měsíců začne běhat a já se bojím, že mu nebudu stačit. Potřebovala bych zhubnout, jenže protože „kojím“ tak to není moc vhodné - kvůli odbourávání škodlivin z uložených tuků do mlíka. No ono to není už kojení, protože 2× denně odstříkám max 100ml mlíka celkem za den 200ml a v těhle horkech i míň. :( Přemýšlím, jestli ho neodstavit a nevrhnout se na hubnutí - víc pohybu a podpořit to třeba nějakýma koktejlama nebo Alli. Už má přes 7. měsíců, myslíte že je ještě nutné ho kojit? Spíš jestli to ještě potřebuje. Prostě nevím jak to napsat. Chci udělat co bude pro něj nejlepší. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35323
10.6.10 07:50

Ja bych rekla kojit, nejist sladky, vic zeleniny a vic chodit na dlouhe prochazky… ja teda taky bojuju, ale jde to ztuha… Jinak myslim, ze pri kojeni hubnout lze, zvlast pokud uz nekojis vyhradne…ale nesmi se to prehanet… Koktejly zavrhuju, podle me to je jen tahani penez, stjenou sluzbu udela vlaknina a dostatek zeleniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
10.6.10 07:57

Ahoj, taky bych řekla kojit.. Malý má 14 M a stále kojím. Kolem půl roku jsem si připadala totálně vycucaná, ale teď je to pohoda. Když je nemocný, nechce moc jíst, ale chce kojit. Kolikrát jsem s tím už chtěla praštit, ale když marodí, říkám si zlaté kojení. Říkám si do těch 18M, víc ne. A hubnout se dá i při kojení, můžeš omezit porce a trošku změnit jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.10 07:58

to jestli budeš nebo nebudeš kojit je jen tvoje věc. Já to kojení nijak nehrotila, když sem už nechtěla kojit, tak sem nekojila. Asi mě tu hodně mamin zatluče do země, ale podle mě kojení není „jen“ to nejlepší pro dítě.
Jestli chceš hubnout, tak přestan kojit (stejně už moc nekojíš) a je to. Stejně ti tady každá bude radit až kojít tak dlouho co to půjde, a že shazovat můžeš až potom. Ale jestli se necítíš ve svém těle, tak pro to něco udělej, co uznáš za vhodné ty a ne co ti budou tady radit ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
10.6.10 07:59

Taky bych řekla, že s kojením rozhodně nepřestávat, ale změnit jídelníček a životospráu. Kojila jsem rok a půl a zhodila přitom 20kilo. Když se nebudeš cpát sladkým (a omlouvat to tím, že potřebuješ energii), budeš jíst pravidelně ovoce a zeleninu, budeš chodit na procházky, pak to půjde dolů raz dva. Držím palce!!!!
Na žádné super hubnoucí přípravky bych se vykašlala. Kojení je nejlepší spalovač tuků, ale nesmí být ten příjem vyšší než výdej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
10.6.10 08:08

Zvedavaholko, to je jasný, že i UM jsou super, vždycky se mi líbí ty výroky, že kojené dítě má všechno atd, a co ty maminky, co kojit nemůžou? UM jsou taky na skvělé úrovni. Ale když to vezmu už jen z praktického hlediska, v noci vyndám prso a je klid, představa, že bych šla vařit mlíko, vymývala lahvičky, vyvařovala, neustále testovala nová a nová UM.. Radimek jako malý spával celou noc, pak se začal víc budit a teď se budí 1 - 4× za noc. A já jsem kolikrát hotová a vděčná za to prso..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
10.6.10 08:17

milá Anonymní, řešila jsem stejnou situaci. Holky tu sice píšou, že hubnout při kojení lze, ale ne každému. Určitě znáte ze svého okolí případy, které ne a ne zhubnout. Já jsem taky ten blbý typ, který při kojení přibírá. Obaluju si svou už tak mohutnou konstrukci… a je to začarovaný kruh. Já jsem si vybrala - a tím se nemusíš řídit - že dokud kojím (syn má 11m a odmítá jakýkoliv jiný pitný režim kromě mléka - výjimečně trochu vody), tak ne že hubnu, ale nejím sladká a tučná jídla… nesolím, jím to, co vařím jemu, to odpovídá zásadám zdravé stravy, ale není to dieta jako taková. Za sebe bych řekla: omezit ano, hubnout ne. Možná se ti stane a j dobré se na to připravit - že hubnout nebudeš zpočátku vůbec anebo malinko.
Pokud ale takhle váháš a jak píšeš, to mléko odstříkané těžce atd… tak zvaž všechna proti - budeš dokupovat Sunar, jestli to za to stojí. Syn už je celkem velký, tak pokud to nepůjde, tak to prostě hoď za hlavu a nekoj. Dala jsi mu svoje mléko dostatečně dlouho, i když bys mohla i déle, tak základ tam určitě je. Není to přece tak, že kdo nekojí, je špatná maminka ;-)
Já tě úplně chápu, sama s tím bojuju, i když já cele život a nejen při/po těhu, svou vinou… teď se snažím to napravit a je to těžké, doůů to jde podstatně hůř než nahoru.. :-( Ale když už nadváha moc obtěžuje, jde všechno stranou. Možná mě ostatní odsoudí, když to přeženu, ale když budeš myslet taky na sebe, přijdeš na to, že se rozhoduješ mezi tím, jak dlouho si budeš ještě ničit klouby, cévy atd versus jak dlouho ještě budeš kojit. Pokud by šlo o malé miminko, rozhodovala bych se asi jinak… ale u starších - záleží na tobě ;-)
držím palce
PS: rozhodně nechoď do Alli, je to velký hnus. Nezkoušela jsem sama, ale ostatní a i na netu zkušenosti - pokud máš problém s tím, že jíš sladké (jako já), tak ti nepomůže. To jen v případě, že bys ujížděla na salámech, paštikách, tučném atd. Zkus třeba tu vlákninu jak psaly holky, Psyllium, nějaké přírodní kapičky, čaje… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.6.10 08:18

Tak jasně, že když ho teď POSTUPNĚ odstavíš a mězitím najdeš UM co mu bude vyhovovat, tak mu tím neublížíš, ale rozmysli si to. Já mám tu zkušenost, že při kojení se hubne líp a nemusíš ani kupovat drahé sajrajty Alli apod :wink: Chce to vážně jen upravit jídelníček. Jak máš chuť na to sladké, je to prostě vidět, že ti chybí vyvážená strava. Když budeš hubnout pěkně pomalu (max 4 kg za měsíc) tak nevěřím, že by se do mlíka uvolňovalo tolik škodlivin a pomalé hubnutí bude lepší i pro tebe. Po porodu jsem taky měla metrák, ale už jsem zhubla od té doby 14 kg. Se naopak děsím co nastane, až kojit přestanu :roll: :mrgreen:
Mmch znáš tohle www.ekalkulačka.cz - pomůže sestavit jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
10.6.10 08:22

Ahojky, já kojila 7,5 měsíců a bohatě mi to stačilo :dance: A malému mimochodem taky, vlastně se odstavil sám po ochutnání Nutrilonu :lol: Každopádně, dle mého se nejedná jen o to, že nebudeš prckovi stačit, ale také o tvoje zdraví. A nebo se zkus poradit na laktační lize. Tam jsou profíci a určitě budou vědět, jak dietu v tvém případě řešit. Držím palušky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.6.10 08:52

No tak za sebe bych řekla, že jeslti za den odstříkáš 200 ml tak je to v tuhle dobu tak jedna dávka mlíka zbytek je asi UM ne? tak v tom případě bych se za sebe na to pesudokojení (protože tohle už fakt není kojení) vyprdla. Do 6 měsíců jsi to zvládla tak není co vyčítat. A že bys tímto způsobem kojila do 2 let tak to asi neeeee. Takže prď na kojo a vrhni se na hubnutí. Samosebou je otázka jestli ta chuť na sladké nezůstane dál a jakou budeš mít vůli ale to už je zase na jiné téma. Takže za mě - hubnout. Budeš spokojenější, vyrovnanější a prcek bude mít šik mámu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
10.6.10 09:01

Ahoj zakladatelko,
holky mě teďka asi zašlapou do země kvůli reklamě, protože jsem sama distributorka, ale za pokus nic nedám :nevim: :nevim: :nevim: .
ADMINI, PROSÍM, POKUD JE TO PORUŠOVÁNÍ PRAVIDEL, TAK PŘÍSPĚVEK SMÁZNĚTE. DĚKUJI :kytka:
Já jsem na hubnutí užívala emulips - ten se smí i při kojení, a je čistě přírodní, bez chemické stabilizace.
Na výsledek se můžeš mrknout zde:
 http://www.mimiaukce.cz/vase_aukce.php?…

Být tebou, tak produktům typu alli se raději obloukem vyhýbám, protože je to samé svinstvo :oops:

Tak maminy, a teď šup do mně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
10.6.10 09:04

Já kojila plně sedm měsíců. S příkrmama pak ještě déle. Nicméně pokud bych na tom byla tak jako ty, tak bych pravděpodobně zvažovala přechod na sušené mléko. Záleží taky, čím doplňuješ energii a kolik vypiješ tekutin. Zkus se poradit s lékařem. Možná až přestaneš kojit, tak kila půjdou sama dolů - osobně moc na prostředky typu alli moc nedám.
Nikdo neříká, že musíš kojit bůhvíjak dlouho, navíc teď už bys měla přikrmovat a ono toho kojení je pak čímdál míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.6.10 09:05

Nejlépe se hubne při kojení.
Po porodu jsem měla 75kg .Kojením jsem zhubla během roku na 48kg a to jsem se opravdu přežírala.Vim že každému to tak nejde ale až bude malé běhat tak zhubneš raz dva,určitě bych kojit nepřestala.
Kojila jsem 2roky a 7měsícu a už jsem skoro chrt:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
10.6.10 09:16

holky závidím vám všem, co tu píšete, jak při kojení hubente. Nebo když prcek začne běhat…
mám dvě děti a nehubnu ani při jednom kojení…naopak přibírám… a to nejím sladké ani tučné, bílé pečivo a lehce cvičím plus chodím na dlouhé rpocházky. Te´d nemyslím pneu v pase…té to bude trvat déle.
Někomu to prostě NEJDE. :zed: ale třeba to není problém tazatelky že…

Zajímalo by mě, jestli zakladatelka byla vždycky s nadváhou, nebo to nabrala jen při kojení, to je asi blbost.. nebo? ono totiž kdžy už člověk nadváhu má - tím myslím spíš obezitu, tak mám problém se hýbat, má rozdrbanou psychiku, takže je to trochu začarovaný kruh… tam je lepší se obrátit na odborníka

PS: Emulips jsem měla a taky nic… ale možná jsem přírodní úkaz a jsem jediná, kdo prostě při kojení má v těle blok a nehubne. Jsem vedená u obezitoložky a nehřeším… :nevim: omlouvám se za výlev, ale muselo to ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.10 09:17
mroe píše:
Ja bych rekla kojit, nejist sladky, vic zeleniny a vic chodit na dlouhe prochazky… ja teda taky bojuju, ale jde to ztuha… Jinak myslim, ze pri kojeni hubnout lze, zvlast pokud uz nekojis vyhradne…ale nesmi se to prehanet… Koktejly zavrhuju, podle me to je jen tahani penez, stjenou sluzbu udela vlaknina a dostatek zeleniny…

Ono to není tak jednoduchý jak si myslíš.
Víš, ze začátku jsem začala kojit v 8 hod. a on u toho usínal, takže jsem kojila tak do 8:45-9:00 a v 10 hodin chtěl zas a tak to šlo celý den a celou noc. Měl dost často problémy s kolikama, nemohla jsem jíst skoro nic, max chleba se sýrem nebo nějaký závin či koláč, jinak se mi chudáček kroutil bolestí. Tak to bylo skoro 4 měsíce, pak se to začalo zlepšovat. Když jsi na něj přes týden sama, tak při tom jeho režimu, skoro vůbec nespíš a nemáš pořádně čas se pomalu ani najíst, tak jen rychle sníš něco co máš po ruce a dodá ti energii. Navíc já měla problémy s nízkým tlakem a na to mi právě nejvíc pomáhalo něco sladkého. Kolikrát jsem fakt měla strach, že sebou švihnu s ním v náručí. :cry: Tak jsem rychle do sebe hodila něco sladkého a mohla jsem zas nějakou dobu fungovat. To čeho jsem se bála se mi pak i jednou stalo, začala se mi točit hlava (což se mi stávalo dost často) ale pak jsem začala vidět hvězdičky, tak jsem ho rychle položila na přebalovák, ke kterému jsem zrovna šla, abych ho přebalila, zatmělo se mi před očima a složila se. Manžel byl naštěstí doma, takže mě „posbíral“ ze země uložil do postele a postaral se o malýho. To mě hodně vyděsilo. S těma dlouhýma procházkama - byla jsem hodně sešitá, malý šel kleštěma, takže skoro tři měsíce se prakticky žádné vycházky nekonaly, protože jsem nemohla moc chodit a při delší chůzi mě hodně bolel celý spodek. Když jsem chtěla začít hubnout v jeho pěti měsících začala jsem s delšíma vycházkama cca 4 km za den, tak jsem to pak poznala na mlíku, začalo ho ubývat, tak jsem musela s těma dlouhýma procházkama přestat, nechtěla jsem ještě přestat plně kojit.
Jinak co už kojím, jen dvakrát za den, tak už mám i víc energie a jsem schopna se i víc hýbat a nepotřebuju už tak moc sladké, jen trošku např. kaštany nebo 4-5 kousků disco sušenek nebo něco takového malého.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová