UM nebo MM večer před spaním?

22017
9.6.10 13:41

UM nebo MM večer před spaním?

Ahoj holky,

ráda bych znala Vaše názory na následující situaci: Mareček (7 měs) dostává večer v 18.00 kaši, v 19.00 kojení, pak jde spát, budí se mezi 1-2.00 na další kojení, pak znovu kolem 4-5.00 hod.

Příští týden ale potřebuji jeden podvečer odejít, ukládat bude manžel za pomoci UM (odstříkávání mi moc nejde). Včera jsem chtěla vyzkoušet, jak Markovi to UM sedne, takže jsem udělala večer lahvičku Sunaru HA2 - nadšeně ji vypil, usnul a spal bez probuzení až do rána…

Takže teď mám dilema - muž říká, že bychom ten Sunar měli večer dávat, když po něm tak dobře spí a nemá hlad, no a já nevím… Na jednu stranu nepřerušovaný spánek je určitě potřeba, ale na druhou stranu MM je MM, že jo… :nevim: Podotýkám, že jde fakt jen o to, co je lepší pro malého - manžel se v noci nebudí, má strašně tvrdý spánek, takže to nenavrhuje ze sobeckého důvodu, no a já mám naopak spánek lehký, budím se stejně několikrát sama od sebe, takže mne to přistrčení prsu nijak neobtěžuje…

Co myslíte Vy?
Předem moc děkuji za všechny názory!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21899
9.6.10 13:48

Ahoj,
ja bych pokracovala v kojeni,pokud ti to nevadi a neobtezuje nocni vstavani.
Usne hned po kojeni?Rano vypada odpocate?Jestli ano,kojila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.6.10 13:48

Já si myslím, že to spaní a UM třeba nemusí mít žádnou souvislost.
V sedmi měsících se Majda přestala budit na jídlo, i když byla pořád jen na MM. Teda, já jí vždycky, když začala kňourat, dala dudlík a ona zas usnula, mlíko už nepotřebovala…

Dneska bych normálně nakojila a když se v noci probere, tak zkusila uspat jinak než s prsem a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
9.6.10 13:51

já bych taky kojila. bála bych se, že se po večerní sunaru začne pomalu sám odstavovat. když zjistil, že mlíčko teče i odjinud:)pokud tě to noční vstávání neobtěžuje a všichni jste ráno odpočatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
9.6.10 13:52

Ona to s tím nepřerušovaným spaním taky mohla být náhoda :).
Já bych asi kojila dál, když mu začneš dávat UM před spaním, myslím, že v tomhle věku se ti pak odstaví úplně, přece jenom je pro ně ta lahev jednodušší. Takže pokud to tebe neobtěžuje a syn je ráno spokojený, tak mu to asi taky vyhovuje a ke každonočnímu nepřerušovanému spánku se dopracujete třeba za pár dní nebo týdnů. Snad :)
Mně se Ondra v 10 mesících odstavil z ničeho nic, a vím, jak mě to strašně mrzelo, i když teď už to beru spíš jako výhodu, že jsme se obešli bez bojů a řevu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
9.6.10 13:52

no a jak píše Pipet, možná to buzení není až tak úplně od hladu, ale spíš od zvyku:) já mladší začla právě kolem toho 7. měsíce na noční kojení pomalu odvykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.6.10 13:57

Taky bych pokračovala v kojení..Za předpokladu,že kojit chceš,nevadí Ti,že se malý v noci budí a mrzelo by Tě,že by se Ti v 7 měsících mohl úplně odstavit,což se při večerním podávání UM stát může,ale nemusí..

Ale na druhou stranu si nemyslím,že ta prospaná noc musela být nutně náhoda.Je známo,že děti na UM spí celou noc - ty starší,nemyslím podání UM např.tříměsíčnímu dítěti v době růstového spurtu..

Kojené se dlouho a častěji budí,už proto,že kojení je pro ně psychický požitek..Zase ani toto nemusí platit,protože naše kojená Emička až na vyjímky spávala a spává celou noc..

Kdybych se rozhodovala já,pokračovala bych v kojení.Rozhodně bych se nesmířila s tím,že se mi 7měsíční dítě může odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.6.10 14:11

Taky bych pokračovala v kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
9.6.10 14:50

Tak pro mě je teda spánek mnohem důležitější než kojený drobek, zcela sobecky. Takže já bych pěkně sobecky najela večer na UM a užívala krásně prospané noci. I když na druhou stranu, když říkáš, že tě to neobtěžuje… mě to teda obtěžovalo velmi :) A stejně tak mě teď deptá vstávat x krát za noc k našemu nespavci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
9.6.10 15:35

ja taky hlasuji pro spanek
kazdopadne bych to zkusila jeste jednou - jestli to nebyla nahoda
v tuto dobu uz si dite ustanovuje navyky a moznost, ze se nauci celou noc spat bych neprosvihla - pozdeji, treba po 2 tydnech, bych se zkusila treba vratit ke kojeni - podle me uz by se v noci budit nemusel - zvlaste jestli ma kasi

a propos, napada me - nemas vecer uz toho MM malo? To je celkem obvykle.Co zkusit tim UM jen dokrmit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
9.6.10 20:23
Pudloslava píše:
ja taky hlasuji pro spanek
kazdopadne bych to zkusila jeste jednou - jestli to nebyla nahoda
v tuto dobu uz si dite ustanovuje navyky a moznost, ze se nauci celou noc spat bych neprosvihla - pozdeji, treba po 2 tydnech, bych se zkusila treba vratit ke kojeni - podle me uz by se v noci budit nemusel - zvlaste jestli ma kasia propos, napada me - nemas vecer uz toho MM malo? To je celkem obvykle.Co zkusit tim UM jen dokrmit?
:think: Původně jsem taky chtěla radit ať kojíš, ale z tohoto pohledu to fakt zní rozumě. Není to jen otázka současného spaní.
Na druhou stranu - pokud má kaši, nezdá se mi, že by problém byl v nedostatku mléka a hladu. Nemá třeba jen žízeň. Dát mu ke kaši vodu. Mě kaši zapíjí celkem ochotně. Sice jí sní míň, ale to mi nějak nevadí.
Nicméně zkus to ještě párkrát tak i tak ať si potvrdíš rozdíl. mě se třeba kluk ze dne na den taky sám vzdal nočního kojení. Poslední 4 dny. :nevim: Třeba je nějaké dobré postavení hvězd. :jazyk:
  • Citovat
  • Upravit
22017
10.6.10 11:03

Holky, děkuju za názory - na dnešek byl kojený a zase se budil, jako obvykle… tak já ještě zůstanu u toho kojení a zkusím případně tím UM dokrmit, jak píše Pudla, uvidíme, co to udělá. On je ten typ, co se mu musí přes den prso nutit, takže kdybych přešla rovnou na Sunar, věřím, že by byl schopný se odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová