Kloboučky

672
16.6.10 10:23

Kloboučky

Ahoj holky, od porodnice bohužel kojíme s kloboučky, kde nám byly úplně zbytečně nasazeny, protože žádný problém bradavkami nemám.Ale jsou nám již 2 měsíce a malý se bez kloboučků už vůbec nechce přisávat.Přijde mi, že s těma kloboučkama to má jednodušší.Zkouším ho přikládat bez, ale vždy začně strašně řvát a nepřisaje se, ani laktační poradkyni se to nepodařilo.Maté nějaký fígl, jak se kloboučů zbavit?Zkoušela jsem ho i postupně odstřihávat, ale po drhém odstřižení na to přišel a vůbec se nepřisál.ž nevim, co mám vyzkoušet…Vzhledem k tomu, že jsem si přečetla, že když se kojí s kloboučkem, tak prso se dostatečně nevyprazdňuje a tím klesá tvorba MM…Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16077
16.6.10 10:43

Ahoj, těžko radit, když se to nepovedlo ani laktační poradkyni, mě zas malá nechtěla pít přes klobouček, kterej jsem si vzala, když mě pokousala..
leda prostě klouboučky vzít a pořád zkoušet dávat bradavku,aby si zvykl,ale asi bych mezi tím odstříkávala,aby neklesla tvorba MM..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
16.6.10 11:15

hele a nechytl by se bez kloboučku v noci? kdy je takovej rozespalej.. tak to zkusit?
přímo s kloboučky zkušenost nemám, ale jednoho dne mi malej prostě prso odmítl vzít do pusy! naštěstí nám bylo už 8. měsíců.. a ukecala jsem ho v době.. kdy se jakoby ráno probouzel.. a ještě vlastně spal.. a to pak pil!
jinak nevím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
16.6.10 11:25

Ahoj, mám takovou zkušenost, malé to sice chvilku trvalo, ale nakonec jsme se to naučili. Já vždy před kojením malinko odstříkala aby bylo prso lépe tvarovatelné a pak než jsem ho malé dala do pusinky tak jsem vystříkla trochu mléka, aby měla pocit, že to teče taky tak snadno, chvilku Vám to bude trvat, ale neboj povedese!! AAAa kdyby to nešlo přez den, tak to zkus, jak Ti radí macík, v noci! Hlavně pevné nervy!!! Nevzdávat se hned na začátku! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
16.6.10 11:27

Ja se ho zbavila postupne, nejdriv jsem zkousela bez kloboucku v noci kdyz mela velky hlad a byla rozespala a pak se to postupne povedlo odbourat uplne :nevim: Taky jestli si to dobre pamatuju jsem menila kloboucky (Medela je nejslabsi, Nuk neco mezi a Bocek silnejsi) a kdyz zjistila ze s timhle to tak dobre nejde, tak vzala na milost prso bez kloboucku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
16.6.10 11:40

Ahoj,

mám tři děti a všechny jsem kojila přes kloboučky kvůli malým bradavkám, bez kloboučků se kluci neuměli přisát.

Nyní - kojím bez kloboučků a do 4 měsíců jsem kojila s kloboučky.Vzdala jsem veškeré pokusy naučení kojení „bez“ až do jednoho dne, kdy bylo mé dítě děsně hladové a křičelo. Usadila jsem se, otočila jsem se kojícím polštářem, položila dítě, nasadila klobouček, který mi ale spadnul na zem. Když jsem se pro něj natáhla, malý mi najednou chytl bradavku a přisál se. Byla jsem trochu v šoku, ale sál! Pak jsem to zkusila i z druhého prsu a šlo to bez problémů.

„Rozhodl“ se sám, dřív, když jsem to zkoušela - nešlo to.

Takže, co kdybys zkusila nabídnout prso bez kloboučku, když je hladový? A nebo v noci, jak už tady někdo psal?

Moc Ti to přeji, aby se to podařilo. A pokud ne, nezoufej, kojit se dá dlouho i s kloboučky - kojila jsem druhého syna 8 měsíců, pak se sám odstavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
16.6.10 12:21

Taky jsem kojila s kloboučky od porodnice, ale já jsem měla úplně ploché bradavky. Takže u nás to bylo nutné. A musím opravdu potvrdit, že mě běhěm měsíce opravdu klesla tvorba mléka, že už jsem myslela, že je s kojením konec. Nakonec jsem se pevně rozhodla je odbourat a dřeli jsme na tom oba :-).
Byly to nervy, taky nechtěl, ale už byl přeci jen větší a bradavku se postupně naučil vytáhnout. Protože já ani teď po 8 měsícíh kojení nemám bradavky skoro žádné :-). Ale zmákli jsme to.

Já jsem tedy začla v noci, to byl rozespalý a hladový, takže se na několikátý pokus chytil. To mi dodalo naději, že to zvládnem a pak už stačilo to vypilovat přes den. Někdy to šlo skoro samo, jindy jsem holt musela ten klobouček nasadit. Potom se to dařilo častěji a do týdne jsme byli bez kloboučků.
Navíc je to neskutečná pohoda, neřešit pořád jestli mám kloboučky s sebou, když se někam jede, jestli mám po ruce vodu (mě prostě suchý nasadit nešel, i když byl čistý), nemusím zdlouhavě operovat před přiložením, v noci jsem musela svítit (za boha mi to potmě nešlo nasadit). Prostě jedním slovem paráda. A hlavně bez kloboučku si přece jenom maminka a mimčo jsou nejblíž, to ani nejde popsat.

Pane, jak já jsem tenkrát na sebe byla hrdá :mrgreen:.
Zvláštní, teď už si ani nějak nedokážu přesně vybavit, jak mě to prudilo.

Držím palečky, ať to taky zmáknete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
16.6.10 13:07

Holky díky moc za podporu a za rady, hold to budu zkoušet a zkoušet, snad se mi to podaří. Kloboučky jsou fakt vopruz, pořád myslet, jestli je mám u sebe, atd.Příště si je v porodnici rozhodně nenechám vnutit, byla jsem teď bohužel nezkušená prvorodička, tak jsem nevěděla co a jak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
16.6.10 13:38
Issabell28 píše:
Holky díky moc za podporu a za rady, hold to budu zkoušet a zkoušet, snad se mi to podaří. Kloboučky jsou fakt vopruz, pořád myslet, jestli je mám u sebe, atd.Příště si je v porodnici rozhodně nenechám vnutit, byla jsem teď bohužel nezkušená prvorodička, tak jsem nevěděla co a jak… :nevim:

/plně mi bereš slova z úst, já první taky kojila právě přez kloboučky, nezkušená prvorodička, ale ted mám druhou berušku a hurá kojení nám jde nádjerně i bez nich!!Nedala jsem se, ale je taky pravda že moje druhá beruška byla větší hladovec a přisála se hned!! Tak ještě jednou přeji hodně štěstí, at se zadaří!! :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
19.6.10 07:56

My tedy kojime uz pul roku, naprosto bez problemu s kloboucky. Je fakt ze je to vopruz, hlidat si je a mit je vzdy u sebe. Nejdrif sem vsude cetla, jak je to spatny, ze dite nema primy kontakt s bradavkou, nemuze predavat informace o slozeni mleka, o tom ze klesa laktace atd. Odbourat se nam je samozrejme nepodarilo a vzdycky to byl hroznej boj, nemela jsem na to, priznavam.
Ale uprimne ? Krom toho ze nemam nijak pokousane nebo popraskane bradavky, mam mlicka v sestym mesici kojeni porad akorat. Mala nema jedinej problem, je zdrava. Obvolavala jsemm dokonce laktacni poradkyni, ktera mi rekla: "proc to resite kdyz vam to s klobouckama jde? " (coz me teda priznam se trochu sokovolo po tom co sem cetla)
neresim … sem tam se podari chytnout bez kloboucku ale ona se proste vzteka. Priznam se ze mam teda opravdu vpacene bradavky.
Tot moje zkusenost, kazdopadne hodne sili pri odbouravani, at se podari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
19.6.10 09:26

Kojila jsem přes klouboučky 3 měsíce, mám drobné ploché bradavky. Jiřík se v porodnici nechtěl přisát a přes klouboučky se nám ho 4. den povedlo zlomit :lol: . Během kojení jsem vždy zkoušela sundat klobouček ( když už byla bradavka trochu „povytažená“ ), ale nechtěl ( vypadávala mu z pusy, nemol jí chytit ). Ve třech měsících začal problém s přisáváním, Jiřík se začal vztekat a nechtěl pít. Zkoušela jsem všechno možné ( dávala jsem na klobouček kapky Sab simplex - jsou sladké a chutnaly mu :-( ), nakonec mě napadlo zkusit to bez kloboučku, během dvou dnů jsme je odbourali úplně a kojím bez nich. Musí se to asi zkoušet, Jiřík je přestal chtít prakticky ze dne na den. Na druhou stranu díky kloboučkům jsem nezažila co jsou to popraskané bradavky a během té doby co jsem kojila přes ně, se mi bradavky nenásilnou formou zformovaly ke kojení. Mě teda tvorba mléka s kloboučkama neklesala, snad jenom že to přes ně teče pomaleji. Dřív jsem kojila 20 minut, dnes maximálně 10 min. Jestli Ti kloboučky nijak výrazně nevadí, rozhodně bych se tím nestresovala. Lepší přes klobouček než vůbec. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
19.6.10 09:51

Timura nemyslím si, že by přes kloboučky teklo mléko pomaleji. Je to spíš tím, že tvůj chlapeček je už větší, zkrátka zkušený savec a prostě to zmákne rychleji.

U nás se takhle kojení zkrátilo během pár dnů z 20 minut na 3 až 7 minut. Podle toho jaký má Adámek hlad a kolik času, zrovna může obětovat na kojení, aby o něco nepřišel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverttka
21.6.10 22:00

Ahoj, mám stejnou zkušenost, jako nezkušené jsem si kloboučky nechala v porodnici zbytečně vnutit a pak už bez nich malá nechtěla a neuměla pít. Napřed jsem ji to zkoušela "odnaučit, ale protože taky dělal scény a nechtěla (neuměla) bez nich, tak jsem se na to vybodla a prostě jsme kojili pořád s kloboučky a MM bylo dost, nebála bych se, že jejich používání má vliv na dostatekj tvorby, přece když mimi dost vypije, tak je poptávka a tudíž i tvorba. V šesti měsících prakticky ze dne na den začala pít bez kloboučků.

• Citovat
  • Upravit
janibubi
22.6.10 18:27

Ja mam 5 mesicni holcicku a sem za kloboucek vdecna,diky nemu si nemuzu stezovat na popraskane bradavky apod.A miminku se tak opravdu pije lepe. Jinak moje doktorka tvrdi,ze pokud chci dite naucit bez kloboucku,ze to chce trpelivost a zkouset to,dokud si nezvykne bez nej :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6
27.10.14 14:43

stříkání mlíka při kojení s kloboukem

Ahoj, kdyz kojim s kloboucky - bez nich se maly(1M) prisaje, ale jen na chvili nez zjisti, ze tam klobouk neni, ikdyz uz se nam to parkrat povedlo - tak musim mit kolem sebe omotanou plinu, pac jinak je mliko vsude. vyteka to spodem z klobouku, nebo kdyz se odtahne na chvilku. mate radu, jak to udelat, aby to neteklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová