Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, chtěla bych poprosit o radu, jestli máte některá zkušenosti s Nutrilonem Comfort a Beba 1 premium? Malý má 2 měsíce, baští Nutrilon Comfort, protože měl problém s kakáním, nešel i týden na velkou. Kamarádka se mě ptala, proč používám tak drahý a nenahradíme ho Bebou 1 premium? Máte zkušenosti, jestli je kvalitou stejný? Přeci jen Nutrilon Comfort stojí 400g 240 kč a u té Beby jsem koukala, že stojí 800 g cca 300,–kč. Poradíte? Děkuji
Ahoj anlii,
tak rozhodně se nedá říct, že by to či ono UM bylo lepší nebo horší… V současné době jsou UM opravdu tak nějak na stejné úrovni, tj. jsou kvalitní. Otázkou je, jestli bude Beba malému sedět
Zkusit to můžeš, za sebe bych se přikláněla k tomu, nechat ho na Nutrilonu Comfort, když malému vyhovuje, ale je to jen na tobě
Já jsem Bebu AR zkoušela dávat Ondrovi, protože blinkal, efekt se nějak nedostavil, nakonec jsme stejně skončili u Nutrilonu a v pohodě
Simča je na Nutrilonu taky, do 4. měsíce na Comfortu, od 5. měsíce jsme najeli na obyč. Nutrilon a paráda
Cena je zhruba stejná jako za Bebu - lehce přes 300Kč za 800g
Netvrdím, že Nutrilon je kdo ví, jaký zázrak, prostě nám sedí, ale určitě se najdou maminky, které budou pět chválu na Bebu ![]()
Dobře vyber ![]()
Ještě dodám, že ten Nutrilon Comfort je HA, takže kdybys pak chtěla to HA UM nechat, ta Beba Premium by to nesplňovala, ale to asi víš ![]()
Ahoj Anlii,
my jsme to měli jako ty, nejdříve odstříkané MM a Nutrilon Comfort (dle naší dr. je nejlépe snášen v kombinaci s MM - můžu potvrdit, prdíky jsme nikdy neměli) a pak , když jsme skončili definitivně s MM (ve 4 měsících), tak jsme přešli na BEBU 1 . Bebu máme doposud (teď už Bebu 2) .MYslím , že kvalita je opravdu stejná jako Nutrilon, mě ale na Nutrilonu vadilo, že strašně pění - proto raději Bebu.A Fragolo, myslím , že se možná pleteš, ale Nutrilon Comfort myslím HA není.(skoro jistě).
http://www.porodnice.cz/node/49261
Mrkni sem, dřív to na těch plechovkách dokonce bylo psané, ptala jsem se na to na stránkách Nutrlionu i alergologa, potrvrdili mi to ![]()
Mě bylo řečeno, že Bebu moc děti nechtějí, že je strašně hořká…no náš Darek nechce nic jinýho teda. Nutrilon plival na 5 metrů
. Ale s tím kaděním je na tom stejně, moc mu to nejde a doost často používám rektální rourku ![]()
No já používám nutrilon comfort a jsme spokojený bolení bříška už není prdíky jdou krásně ven sami a malému je dobře zkoušela jsem sunar,beba ale nutrilon je pro nás nejlepší.
A dá se koupit bebilon comfort je to totožné co nutrilon od stejné firmy a prodávají ho v Polsku na MMB je k dostání 400gr za 160,– což pak vyjde úplně stejně jako klasický nutrilon.Já objednávám už je ten bebilon.Hold vše je v Polsku levnější i probiotické kapička tam jsou za 250,– u nás bohužel za 600,– ![]()
sexyfraga píše:
No já používám nutrilon comfort a jsme spokojený bolení bříška už není prdíky jdou krásně ven sami a malému je dobře zkoušela jsem sunar,beba ale nutrilon je pro nás nejlepší.
A dá se koupit bebilon comfort je to totožné co nutrilon od stejné firmy a prodávají ho v Polsku na MMB je k dostání 400gr za 160,– což pak vyjde úplně stejně jako klasický nutrilon.Já objednávám už je ten bebilon.Hold vše je v Polsku levnější i probiotické kapička tam jsou za 250,– u nás bohužel za 600,–
ty kapky BioGaia vycházejí v ČR nastejno skoro…když si všimneš tk ty polský za 250,– jsou jen 5ml a ty u nás jsou 10ml ![]()
teda tak jsem teda viděla já, jestli mají i 10ml za 250,– tak to už je super ![]()
Tak 10 ml mají cca 700,– + pošta jak kde,ale jinak 5ml za 500-600,– viz třeba tady.http://www.lekarna-zdravi.cz/eshop/detail-21500/probioticke-kapky-pro-deti-5ml-biogaia/
http://www.online-lekarna.cz/index.php?…
já mam 10ml za 500,–
asi jak kde, já kupovala přímo u nás v lékárně a 5ml mě stálo 260 ![]()
ale to je fuk, hlavně že to pomáhá ![]()
Rybano tak to u nás v lékárně chtěli přes 500,– za 5ml a to je docela dost,když je můžu mít za půlku.
Ahoj maminky, děkuji všem za rady. Možná když se mu upraví to kadění, tak zkusím přejít na normální nutrilon, protože ten ještě doma máme zbytek a kdyby mu to kadění šlo i bez toho comfortu, tak zůstanem u stejné značky. Ale díky za rady ![]()
ahoj vsem, kdo mate zajem o ty kapky, v lekarnach na Slovensku (minimalne v Bratislave) stoji necelych 11 eur, coz je cca 270 kc, za 10ml baleni.
Tak si to treba zkuste objednat postou z nejake lekarny tam, nebo pozadejte znameho co tam bude mit cestu.
Dobry vecer chtela jsem se zeptat kde ten polsky bebilon shanite, zda to jde nejak obednat prez internet nebo jestli pro nej jezdite primo do Polska. Zkousela jsem to obednat z Polskych stranek a neslo mi to. Predem dekuji za odpoved:)
Sonuletto, pokud nechces jezdit do Polska pro Bebilon, tak se da koupit napr. na www.mimibazar.cz konkretne treba zmineny Bebilon Comfort 400g za 160-170Kc.
Dobrý den, mám doma chlapečka, kterému jsou 3. týdny. Bohužel ho nekojím. V porodnici mi doporučili BEBU PRO1. Ještě když jsem příkrm kombinovala s mateřským mlékem bylo vše v pořádku. Když jsme o mléko přišla a používam jen příkr malej má hrozně tuhou stolici-má veliký problém to vytlačita dost u toho plače. V lékárně mi řekli, že to může být právě Bebou, že nejsem první kdo s tím přišel tak ať raději vyzkoušim nutrilon. Dnes jsem s ním začala tak uvidíme jak to malej bude snášet, ale jestli má vaše miminko citlivé zažívání, tak bych raději nic jiného nezkoušela.