jak na varikokelu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sebross
11.5.10 10:43

jak na varikokelu?

Ahoj vsem, rada bych se dozvedela nejake uzitecne rady ohledne varikokely. Nasla jsem si na internetu oc se jedna a ze je mozny chirurgicky zakrok, ale je tady nekdo, kdo ma zkusenosti s bylinkami ci vitaminy? Snazime se o druhe, ale zatim to nejde, spermiogram sice neni uchvatny, nicmene ani tragicky. Mate nekdo zkusenosti a poradite, prosim?!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
12.5.10 18:50

Ahojky,
na variokelu ti asi žádné bylinky ani prášky nepomůžou. Je to žíla, která ohřívá spermíky a zhoršuje spermiogram. Ani operativní řešení nemusí být definitivní. Občas se žíla vytvoří znova.
Manža byl cca před měsícem a půl, tak teď ještě 1,5 měsíce budeme čekat na výsledky velké kontroly.
Pak spermiogram a pak teprve uvidíme jestli to k něčemu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sebross
12.5.10 20:51

Dekuji za odpoved, ja jsem prave cetla, ze by snad mohl pomahat l-karnitin (na rychlost) a jeste neco, ale to si ted nepamatuji - bude asi zalezet i na stupni varikokely(?). Ze spermiogramu vychazi, ze mnozstvi ma dvojnasobne nez-li udavana norma, formy taky fajn, ale s tou rychlosti po 2 hodinach je na stiru. Tvuj manzel byl operovan standartne rezem?

• Citovat
  • Upravit
4190
12.5.10 21:26

Kdepak, udělali mu to laparoskopick…tři malé jizvičky…když nemusí tak už normální řez nedělají…žílu jen přestříhnou a „ucpou“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 12:22

@yweta … ahoj, můžu se prosím zeptat, jestli se tvému muži po operaci varikokely zlepšil spermiogram (na normu)??? řešíme teď to stejné… děkuju za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
1.11.16 12:30

@luci.jejeje Ahoj, nevím jestli ti pomůžu, ale manžel byl cca před osmi lety na operaci varikokely. Operovali mu jí standartně řezem. Tři roky na to jsme se snažili o první dceru a v pohodě. Teď už máme dcery dvě a otěhotněla jsem přirozenou cestou poměrně brzy, první po 7měsících snažení a druhá po 2mešících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 12:46

@Mindi … krásný, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
1.11.16 12:47

@luci.jejeje ano, operací se ve většině případů spermiogram zlepší. Manžel byl operovaný 3×, 2× jako dítě 1× jako dospělý. Byli jsme kvůli ní i na genetice- jestli nemá sklony k tvorbě varikokely sklony. Nic mu nenašli, děti máme, první cca 2 roky po operaci problém s početím jsme neměli!-) Doporučuje se nenosit upnuté věci- takže trenky, volné kalhoty, urolog mu doporučil multivitaminy centrum- spermiogram po operaci byl lepší, pak časem se dostal na běžné hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 13:03

@smudlinky … a pamatuješ si ještě, jak dlouho trvalo než měl normální spermio??? díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
1.11.16 13:18

@luci.jejeje to už nevím, je to už pár let. Spermiogram se mu upravil během sledování po operaci, takže 6-12 měs tipuji. ted uz několik let na spermiogramy nechodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 13:21

@smudlinky … dívám se, že jsi z Brna, tak bych se ještě chtěla zeptat, kde ho operovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
1.11.16 22:56

@luci.jejeje cca do 3 měsíců…ale s určitostí to říct nemůžu…jen protože jsem prudila tak nám v CARu řekli, že spermiogram už je v pořádku a vesele nás dál tlačili do IVF…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.16 12:11

@yweta … jj taky máme takovou zkušenost, hned tlačenka do IVF a já potom doma sama zdiagnostikovala varikokelu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
3.11.16 21:18

@luci.jejeje no my za sebou už měly 2 neúspěšné IVF…bývala by stačila návštěva urologa a né jenom spermiogram a hurá dáme ženský hormóny…ale taky zkušenost… nakonec máme dvě cácory a obě přirozenou cestou. Držím palce ať i vám se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.16 10:03

@yweta … děkuju :kytka:… no je to šílený, nikdo neřeší chlapa, hned IVF… člověk, aby si všechno zjistil sám… vadí mi to :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí