Jak na virový kašel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
JaSe
28.10.09 10:11

Jak na virový kašel?

Ahoj,
mám děti pár dnů ve školce (od začátku září byly ve školce přesně 9 dnů). V pondělí jsme byli u dr., protože dcerka už asi 4 týdny kašle. Vždycky se jí to zlepší, že kašle už jen trochu, teď byla 2 dny ve školce a během dalších 3 dnů zas začala hodně kašlat. Doktor řekl, že to je virový kašel, dcera má plíce na poslech čisté, ale ten kašel je hodně ošklivý.
Máte někdo nějaký vyzkoušený lék, co na to? Už jsem zkoušela i doma vyrobený sirup z tymiánu, hodně pomohl, ale úplně jí kašle nezbavil. Teď děti odjely na pár dnů k tátovi, budou tam do konce týdne a v pondělí večer jsme byli u doktora, protože se zase hodně rozkašlala.
Nejspíš to má ze školky a tím, že tam teď oba 5 týdnů v kuse nebyli, neni ještě dost odolná. Kluk taky dlouho pokašlával a teď už je v pořádku.
Díky
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
28.10.09 11:21

ahoj,
bohuzel neporadim nic noveho. my jedeme na sirupech z lekarny, ale mohla bych te pozadat o recept na domaci sirup z tymianu?
Dekuji,

Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.10.09 11:36

jestli kasle suse, tak mozna kasle jen proto, ze ma podrazdeny krk od toho predchoziho kasle. Davej cucat matove bombony, zvykacky. Na zastaveni kasle se mi nejlip osvedcil Ditustat, dalsi jsou treba Robitussin, Stoptussin - nevim ale , jake je davkovani u deti, nicmene v tehotenstvi se (dle kouckeho) normalne muzou. Dale caj ze slezoveho kvete
doporucovanou stavu z cibule (pocukrovat cibuli) jsem teda nedokazala pozrit (malem jsem se poblila nesouc ji do zachoda), 27 strouzkova cesnecky je lahodna, ale neucinna. Jitrocelovy sirup mi tez nepomohl.
pokud je kasel opravdu nezastavitelny, neni od veci na noc zobnout kodein (jen na recept), ikdyz je po tokm clovek jak prasteny lopatou, alespon se vyspi
pri vlhkem kasli, pokud je problem se vychrchlat a chrchle jsou huste, davat ACC nebo mukosolvan, nekombinovat s predchozimi leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
28.10.09 13:15

Pudoslavo,
dr. nám předepsal Sinecod, mám s ním dobré zkušenosti, ale mám i trošku obavu, že tady nepomůže. Bohužel to nemám ve svých rukách, protože děti jsou teď týden u táty. Ale můžu ho poslat do lékárny pro něco z toho, co jsi doporučila. O Ditustatu mi říkala kamarádka, že ten jediný jim před časem pomohl. Děkuji.

Olso,
svaříš na pomalém ohni 250ml vody a 200g cukru (dala jsem krystal). Vaříš to pomalu 20 minut. Po dvaceti minutách sundáš hrnec z plotny a nasypeš do něj sáček tymiánu 10g (normální koření, jako bys dala do jídla). Necháš vylouhovat, dokud sirup nezchladne. Pak se přecedí. Dala jsem ho to skleničky od multivitamínu, dětem jsem dávala 5× denně kávovou lžičku. Holka už kašlala minimálně, ale občas to stálo za to. Teď, co jsem jí to přestala dávat, tak po pár dnech zas kašlat začala. Nechává se při pokojové teplotě.
Do sirupu se nemá namáčet olíznutá lžička, tak jsem to vždycky nalila na čistou. Mám ještě další tipy, je to z mimibazaru, tak když budeš chtít, napiš mi do SZ mail a já Ti pošlu všechno, co jsem objevila nebo co mi kdo poslal.

• Citovat
  • Upravit
15319
28.10.09 15:33

My používáme Thymomel sirup, vyzkoušeli jsme už kde co a ten asi zabírá nejvíc, ale chce to vždy čas, než přejde suchý ve vlhký, pak tak dva dny ještě s vlhkým, pak sirup vy:,–(ím a kašel odejde. Na noc čtvrtku Codeinu, nic jiného dcerce nepomáhá a má třeba hodinu záchvat kašle, pak ta noc stojí za to. :roll:
Můžu taky poprosit o ten mailík??? Písla bych SZ s mailem. Bojujeme s kašlem dost často, i když loni, první rok ve školce, to bylo o dost častěji, ale podzim začíná, tak nechci jásat předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.10.09 17:09

THYMOMEL - je sirup z tymianu, ktory sa predava v lekarni.

Pozor na doma vyrabany tymianovy sirup / pri predavkovani sa / zlom odmerani ingrediencii hrozi intoxikacia tymol-om, mozne aj poskodenie stitnej zlazy !!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA