Jak na window colors?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
11.2.06 23:41

Jak na window colors?

Milé maminky,můžete mi poradit,jak se pracuje s window colors? :oops: Vůbec nevím,jak na to.Děkuji Lenna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
11.2.06 23:52

Ahoj, potřebuješ barvu s dodatkem Kontura a pak Výplňové barvy. Rozdíl je asi hlavně v hustotě. Konturou namaluješ obrysy obrázku na takové ty plastové desky (můžeš i obkreslovat něco přes to), necháš to tak do druhého dne ztuhnout a pak vyplňuješ pomocí těch dalších barev. Nechá se to znova zatuhnout a pak to sloupneš z těch desek a můžeš dát na sklo, nebo na dlaždičky :) PS: bacha na překližkové dveře, sice to tam hezky drží, ale zakousne se to do nich a pak to jde dolů i s lakem… :) copak já to přežiju, mám na wc obrázek šnečka a na koupelně rybičku, ale kámoška si na dveře od wc přilepila velkou vánoční dekoraci (asi 30 cm) a už ji tam musí mít doživotně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
12.2.06 00:02

Aprilmouse,děkuji za rychlou radu.Jen ještě dodatek,ty plastové desky se kupují speciálně pro toto použití?Jakým způsobem ten obrázek drží např. na okně?Musí se ta pocha,kde příjde obrázek navlhčit?Zítra se chystám si tyto barvy pořídit,tak aby to nebyla zbytečná investice,snad to zvládnu.Děkuji.Lenna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
12.2.06 00:59

Kdepak, stačí klasické kancelářské složky :) nebo cokoliv, co má hladkou plochu. Ty složky jsou fajn v tom, že do nich strčíš předlohu a můžeš jet. Jinak na skle atd to drží samo, je to přilnavé. Pak to sundáš tak, že odloupneš nehtem roh a stáhneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
12.2.06 07:30

Lenno, je to vážně hodně jednoduché, držím pěsti, ať se povede. Jinak mě stačí když konturu nechám zaschnout půl hodiny, pak už maluju barvičkama. Ale ty nechám zaschnout do druhého dne. Je tu ale vážné nebezpečí!!! Že tě to chytne :lol: Já když jsem objevila WC, tak šlo stranou skoro všechno (až na děti :) ), dokonce na nějakou dobu i emimi 8O My už máme asi tři týdny na oknech JARO , je to paráda:) Jedině mě mrzí, že to nedrží na laminu, ale zase…asi by to u nás bylo už dost přeplácané, stačí okny a výplně dveří :lol: Když se rozhodneš obrázek sundat, už použít víc nejde.

Jinak drobný trik: před sundáním z folie strč na 5 vteřin obrázek do mrazáku, obrázek pak půjde krásně sundat a je to důležité hlavně v případě, že tam máš třeba, např. u kytiček stonky, úzké lístky do prostoru apod. Jak to hned nenalepíš, má to bohužel tendenci hned měknout a může se to slepit k sobě, takže připrav si sklo (podklad) a hned od mrazáku upaluj k místu určení:) Těch 5 vteřin zamražení obrázku ti dává víc času než kdybys to slupovala při pokojové teplotě hned.

Písni pak, jak se povedlo:) Je tu i fotogalerie výtvorů, můžeš se pochlubit:) Já už dýl uvažuju, že tam něco dám:) Jo jinak mám pár obrázků i na hrnečcích, nebo na míse, vypadá to krásně:) Malej tam má Julču z Bořka Stavitele, Zuzka koně… prostě dá se toho dělat spoustu. V kuchyni na kachličkách mám pár motivů veselé zeleniny:)

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
12.2.06 08:05

Sloupnout mi obrázky šly vždycky dobře, stačí nahřát trochu fénem a jde to mnohem líp. Dá se to pak zase nalepit na fólii a snad i použít znovu. Jinak si ještě dávej pozor aby jsi příliš nešetřila těma barvičkama, já to tak udělala u prvních 2 obrázků, dala jsem malou vrstvu - ty obrazky nic moc a jestě se trhaly. Agness

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
12.2.06 08:20

POZOR, je nesmysl, že se s WC maluje na něco hladkého! Z hladké kancelářské složky to nesloupneš dobře ani omylem!
Naopak musí to být ta tenká měkká kanc složka jemně vroubkovaná (no zkrátka s nerovným povrchem)! A pokud ji sloupneš v otevřeném okně (chlad), jde to ještě líp. Mám s tím bohaté zkušenosti. Na hladkou složku jsem ještě nevědíc malovala zezačátku, ale mé výrobky jsem nevyhodila, nýbrž obstřihla a zavěsila ke stropu, oblepila s nimi pokojík apod, takže nám od stropu na silonu visí rybičky.., na šňůře od lampy sedí motýli.. a Vilík je nadšený. Dám fotky do galerky výtvorů :-)
Fakt mě to barvičkování chytlo jak blázen! Na netu jsem si našla hromady šablon a mám doma velkovýrobnu :-)
Jo! A po sloupnutí ze skla jednoduše uložíš do té vroubkované složky a třeba za rok vytáhneš a opět bez problémů přílípneš na okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
12.2.06 08:39

Koukám, že Diny to tu už objasnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.2.06 08:55

ahoj lenno: tak ja toho uz namalovala:pokud umis oekne kreslit tak si predkrelsi co budes delat,nebo jsou sablony,ty das pod tenkou folii-nejlepe jak se do ni davaji treba papiry-takova ta slozka. musis mit nejakou kontur-ja mam cernou ale je i bila,zlata atd. prvne obkreslis obrys tou konturou.pak pockas az to zaschne ccc hodina kdyz mas tlustou caru tak dyl-nebo to dej na topeni a bude to rychlejsi.musis to mit pekne obkreslene do posledniho ruzku aby oak ta barva kterou budes vymylovavat nevytekla jinam a slo to dobre strhnout.dale nemaluj tu konturur zase nejak slabe,prootze to by taky neslo strhnout.tak akorat-to uvidis na nejakem navodu-jsou ruzne brozury s navodem. az to je teda zaschly tak pak dostatecnou vsrtvou vybarvujes-nesmis mit nidke volne „bile misto“to bys pak neodlepila-existuje i pruhledna barva,kde se ti zadana nechodi,kdyz ji naneses je bila a az uschne je pruhledna.nelekej se nektera barva kdyz ji naneses vypada jinak nez az zaschne.hm co jeste bys mela.hlavne to pak nepoloz nekam kde ti na to nekdo muze neco dat!a tim ti znicit celou praci-ja zurila uz nekolikrat kdyz mi dvouhodinovou praci nekdo znicil!!! :evil: jak tady nekdo psal dat do mrazaku to teda nevim,ja kdyz jsem nalepila totiz obrazek na dvere venkovni kde pak mrzlo tak to postupem casu se zaclo oloupavat.urcite prvne zkus nejaky mensi obrazek a jednoduchy a opak uvidis urcite prijdes na nejake finty :D hodne zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
12.2.06 09:00

jeste jsem chtela napsat ze mam barvy window art- od nerchau(70kc jedna barva),nekdy si koupim i levnejsi nektere se ale blbe nanasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
12.2.06 09:03

Valli, o mrazáku jsem psala já a důležitý je tam ten čas - 5 vteřin :) Určitě ne dýl, jinak obrázek popraská a zničí se. A neboj se toho, 5 vteřin nic neudělá, naopak napomůže lepšímu sloupnutí. Jinak ve špajzu máme zimu a tam mi wc na oknech taky praskalo, po pár hodinách, to je jasný. Nepsala bych o mrazáku, kdybych neměla zkušenost:) Před vánoci jsem vezla mamce obrázky v autě a taky nepřežily cestu v kufru auta v té zimě:(

S fénem jsem to nezkoušela, ale pokud s tím má někdo dobrou zkušenost, asi to také půjde, přijde mi to jen složitější (vyndat, spustit a tak:))

Jinak je pravda s tou fólií, musí to být takové ty jak mají hrubou strukturu, pak to jde krásně dolů.

Tak hodně zdaru všem, pro mě je malování wc barvičkama úžasný relax:)

Diny

PS: O jiných konturách než černých jsem ještě neslyšela, super, pokusím se sehnat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
12.2.06 09:16

Lenno,

ještě mě napadlo dát sem pár odkazů na šablonky:) Tady je odkaz na stránku nej 50 www stránek WC (většina je německy nebo anglicky)

http://www.listinus.de/index.php?…

a na stránkách paní Brýdové www.brydova.cz najdeš další tipy.

Já nejradši chodím na tyto stránky: http://www.peppitext.de/…1/index.html

http://www.bbc.co.uk/cbeebies/

http://www.hossa.net/…%20Color.htm

a u nás velmi žádaný Bořek Stavitel:) http://www.coloriez.com/…rubrique.php?…

• tady se můžeš proklikat zpět na další seznam:)

U paní Brýdové jsou i rady, na jaká slovíčka se zaměřit u německých a anglických serverů s WC. Takže se tam poměrně dobře dá vše najít, já jsem se aspoň naučila německy i anglicky termíny jako Jaro, kytky a tak, když už jsem jinak jazykový analfabet… :roll:

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
12.2.06 10:26

Ahoj holky.Taky bych tohle malování chtěla zkusit.Takže pochopila jsem správně,že obrázek který chci malovat dám dovniř a obkreslím na fólii,lepší je ta matná.Až sem tomu rozumím,ale na jakém principu funguje to sundavání?Jak to že se to nemusí vystříhat?A pokud bych chtěla obrázek na zavěšení tak použiju jakou fólii?A nakonec zvládnu to když neumím vůbec kreslit?

Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
12.2.06 10:37

Binky,

se zavěšenými obrázky ti neporadím, ty neumím a nedělám. Jinak to slupování podle mě funguje prostě na principu právě těch uschlých barviček, je tam důležitá ta kontura, je to vlastně taková vrstva, která vznikne na folii a proto jde sloupnout, jen to zkus a uvidíš:)

Já jsem svou první :,-(u koupila v Baumarktu, doporučuju, je tam 6 lahviček včetně černé kontury a tuším za 240,– Kč, to jde, jinak stojí ta samá lahvička samotná (80 ml) kolem 70,– korun. Už jsem dokupovala i další barvičky, ale ne že by mi došly, spíš jiné barvy, konturu tedy mám už asi třetí. Maluju od listopadu, takže veškerá vánoční výzdoba, pak dětem v pokojíčku Bořek, Pošťák Pat a koně a teď jarní, spotřeba je v pohodě, myslím. Ještě byla nějaká akce prý v Lidlu, ale nepotřebovala jsem, tak jsem tam ani nešla.

Jste mě nažhavili, jdu malovat pár jarních motivů, objevila jsem krásný trakař s kytičkama:)))

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
12.2.06 11:52

Binky,
pokud chces obrazky na zaveseni, musis si naopak koupit pevnou folii, ze ktere to nejde sloupnout a vystrihne se to. Zeptej se ve vytvarnych potrebach, budou vedet.

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat