Jak nahradit uspavani u prsu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
691
1.10.06 20:23

Jak nahradit uspavani u prsu?

Ahoj maminky,

nas Petulka ma neco pres rok, ktery jsme velmi uspesne prokojili :lol:, lec se z toho vyvinul jeden zlozvyk - malej me totiz za:,–(ne usne jen u prsa, a to jak pres den, tak i v noci. Protoze cekam druhe mimi, mam predstavu, ze tak nejpozdeji do 15. mesice odstavim, ale potrebuju ho tady toho uspavaciho zlozvyku nejak zbavit.

Pres den bych ho prakticky kojit nemusela vubec, ji v pohode, na snidani vypije i sunar, takze odpor k UM nema. Kdyz jdem ven, usne v kocare, ale doma ani omylem. Porad spi tak 2× denne, a ja jsem za to samozrejme rada, protoze jinak bych nemela sanci nic udelat. Nemate nejaky tip, cim tenhle ritual nahradit? Navic se treba stane, ze spi hodinu, pak se probere, a kdyz mu dam prso, tak usne znovu klidne na dalsi hodku, takze kdyz mu nedam, tak nejspis budu muset pocitat s tim, ze se proste probudi a bude protivnej - je zvyklej spat tak pul az hodinu dopo a 1,5-2 hodiny odpoledne.

Na jedne strane je mi to lito, protoze kojeni jsme si oba uzivali, ale zas to nechci dyl protahovat, bez ohledu na druhe mimi jsem stejne chtela kojo ukoncit do roka a pul, ted bych to rada posunula tak na 15. mesic kvuli druhymu mimisovi - rada bych, aby mezi odstavenim a druhym porodem byly aspon 2-3 mesice, aby malej „zapomnel“ a nebylo mu pak lito, ze mimco kojim a jeho ne.

Az doresim uspavani, tak budem muset resit jeho vstavani v noci - budi se tak 2-5× za noc a samozrejme to zase resim prsem :cry: Do toho uz ale zaangazuju tatku, kterej ho proste par dni bude misto koja chovat, na vyrvavaci metodu nemame ani jeden nervy.

Diky za rady,
JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5891
1.10.06 20:55

JANDULKO, mela jsem stejnej problem,ale usinani vecer je u nas pohodicka.
vecer kolem 6-7h dam mliko Hami Hajaja nebo nejakou kasi do flasky, vypije jen cast,pak koupani,tam se vyblbne, oblikne do spaciho pytle a dopije zbytek nebo si jen cucne,ale prso nedam, ted uz ho ani nevyzaduje a pak jdem do loznice, tam se pomazlime na nasi posteli, zazpivam mu, zlechtam, on se vyrehta a zacne se uvelebovat, vezmu ho a dam do postylky, poplacavam po zadecku a rikam šššššš, pak necham pootevrene dvere ,polibim ho a reknu dobrou noc a odejdu…no a pak jen za hodku prijit a zavrit dvere uplne, on tam jeste neco zvatla,ale nakonec usne.
Je pravda ze prvni noc,kdy jsem to zkousela,byl opravdu grogy, a malem usnul na nasi posteli a apk trosku zabrecel v postylce, ja jen prisla pohladila, pak kdyz zabrecel uz nesla, a zazrak usnul. Dalsi den opet zabrecel, uz jsem nesla, jen mel pootervreny dvere aby nas slysel…

ted je to nejpohodovejsi uspavani behem celyho dne ;)
funguje to u nas uz pres tyden…

chce to udelat si svuj ritual a opakovat ho kazdy den.
 D

ps.nejsem povaha na vyrvavaci metodu. on tam fakt zabrecel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
2.10.06 00:20

Holky, já jsem to vyřešila dost razantně, ale kupodivu s úspěchem. Malej byl taky zvyklej se „ukojit“, zjistila jsem, že už moc nepije, jen se tím ududává (to samé v noci - budil se tak tři až čtyřikrát a „ožužlával“ :( ). Takže když byl malýmu rok a něco, poprosila jsem babičku, jestli bych ho k nim nemohla dát na noc. Usnul v pohodě, bez prsa i lahvičky a spal celou noc!!! Druhý den doma, když mě viděl, tak sice chvilku pobrekával, ale nic strašnýho a usnul. A od té doby spí celou noc v kuse!!! Paráda. A s kojením jsme přestali asi na roce a dvou měsících definitivně - přes den i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
2.10.06 08:19

No prave nevim jestli nebyla chyba nechat manzela s malym a MLIKEM, ze mu nedala jen vodu ci caj…by se vybrecel tak jako tak, hlad stejnak nema, spis zizen.

IVIKu taky jsem o tom uvazovala, ale manzel mel dovolenou a chtel to zkusit.

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
2.10.06 10:33

DALIF - a budi se ti ted v noci nebo spi tahem do rana? My mame taky ritual - napred kase, pak koupani a pak se jde do postele. Tim ze neni v postylce, tak ale mam strach, ze sleze :-( (strasne tam rve a uz ho tam ani nechci davat, protoze jak bude druhe mimi na svete, bude mit postylku a malemu koupime valendu). Behem noci ho nechci ucit na zadne piti, jednak proto, ze z flasky nikdy nepil, takze zvykat ho ted na dudana je asi zbytecny, a navic jsem nekde cetla, ze se pak ditko stejne budi a chce pit, takze je nejlepsi to prso nicim nenahrazovat. No uvidime, jeste mesic to necham, a pak se do toho pustime.

S tou babickou by se to koneckoncu mohlo aspon zkusit, bydli s nama v baraku, takze kdyz by to bylo nejaky divoky, muzem si ho prevzit nazpet.

JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
2.10.06 10:46

JANDULKO- prave ze se budi a asi 3× a pozaduje do 5 vterin mliko, caj, vodu odfackuje, a chce bud mliko nebo prso,jinak strasnej rev. takze mam nachystanou teplejsi vodu a jen nasypu UM a davam.nebo po tom najezeni jdu udelat dalsi mliko a mam ho v termoobalu vedle postele,ale to neni idealni, pac by asi tak dlouho mliko nemelo byt … :oops:
ale dnesni noc super jen jednou ve 2 h rano,ale pak klasicky budicek 5:20h, nepomohla ani flaska, vypil ji a zacal kecat, lozit, prozkoumavat, no proste mel silene moc prace a rodice supajdi at vstavaji. Kdyz ne a pustime draka volne,tak do pul hodky vsechny veci ze 2 supliku komody kam dosahne, nocni stolky vse vytahany, pak v kuchyni roztahany letaky,flasky… v obyvaku, vytazena videokazeta a obaly od ni rozzvejkany… jediny ceho se netkne je krabice s hrackama, ta je furt jak uklizena 8O :roll: 8)

D

ps. ja se taky priklanela k variante babicka, ale manzel nechtel, ze to zvladne sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
2.10.06 10:47

aby nespadl, dej kolem kojopolstar a urcite kolem postele periny, deky, matrace…
malej si na postylku od malicka zvykl, s nama spi malokdy, ani to nevyzaduje…dalsi ditko pujde pekne do kolebky,kt. se bude sama houpat…;)

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
2.10.06 14:09

Ahojky holky,

ten samý problém měla moje sestra - kojila až do roku a půl - pak už jen z nutnosti - právě kvůli uspávání - malej jinak neusnul. Čekat na to, až malý ztratí zájem, se nevyplatilo, tak nakonec přistoupila k radikálnější metodě - prostě nechat vyřvat. Možná to zní tvrdě, ale v některých případech to asi opravdu jinak nejde -a čím starší dítko a tím pádem zažitější „návyk“, tím obtížněji se odstraňuje.
Ona to měla ještě zkomplikované tím, že ho zároveň odnaučovala na společné spaní s nimi - protože jinak by asi ani odstavení nebylo úspěšné - v noci by jí nedal pokoj. Takže ho dali do postýlky, pár dní si poplakal - vždy než usnul vyčerpáním a zhruba do týdne o nějakém kojení vůbec nevěděl…

Jinak názor dát ho na noc k babičce jsem taky slyšela, ale pořád si říkám - co chuděra babička, když jí tam bude dítko šílet žalem? :( :)

Ale varianta tatínek je určitě super - bylo by fajn, kdyby k malému chodil v tuto dobu on - z vás ucítí mlíčko, kdežto od taťky nic nekápne :-) A to zabírá :wink: My jsme tak řešili odnaučování nočního kojení…

Tak úspěšné odnaučování!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
2.10.06 19:44

Ahoj Jandulko.
Je jasné, že na vyřvávací metodu nemá nervy nikdo. Záleží také na tom, jestli opravdu pije, nebo to má jen na to uspání. Vím, že jsem malou odstavovala také skoro v 15 měsících. Ale to už si jen tak cucala. Začala jsem tím, že už v noci se nekrmila a spala až do rána. Pak jsem s odstupem času 14 dní vždy jedno kojení zrušila. Z 5× denně jsem vypustila dopolení, za 14 dní odpolední, za 14 dní polední pak ranní a nakonec, když jsem zjistila, že už si večer jen cucá, tak příští večer jsem jsem to vynechala. Vzala to dobře, možná další večer si na to vzpomněla, ale už jsem nepovolila. Kdyby kvůli tomu řvala, kdo ví, jak bych nakonec reagovala. Nějak to prostě vzala. Ale každé dítě je jiné. Přeju, ať se to dobře povede, jakoukoliv metodou, protože vždycky jen rodiče ví, která je pro to jejich dítko nejlepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová