Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, vyrůstala jsem s matkou a otcem, ale v 25 letech jsem se dozvěděla, že můj otec není biologický. Nejsem adoptovaná. Nedávno jsem zjistila jméno mého biologického otce, jméno jeho ženy a kde zhruba bydlí. Jak je možné otce vypátrat? Děkuji za rady
@Aňulička píše: Více
A kde bydlí? Bydlí ve velkém městě nebo na vesnici?
Pokud by bydlel na vesnici, šla bych se zeptat do místní hospody (pokud tam je). Tam už by mi štamgasti jistě řekli, který dům to je. A nejspíš i další informace o něm. Nemusela bys jim hned říkat, že jsi dcera.
Pokud bydlí na menším městě, zkusila bych to taky přes hospodu/hospody. Ve velkém městě to bude horší, tam se lidé tak neznají. ![]()
Pokud máš sociální sítě (já je nemám), tak přes ně. Do vyhledávače jsi asi jména zadávala, viď, zda Ti to něco „nevyplivne“?
Potom taky zkus různé veřejné rejstříky (otce i jeho partnerku) - Živnostenský, Insolvenční, Katastr nemovitostí (nevím, zda jde přes bankovní identitu hledat podle jména, neboť ji nepoužívám, ale myslím si, že jo).
Poptat se v rodině, zda někdo neslyšel to jméno a nezná ho. Nemusíš jim říkat, že je to Tvůj bio otec. Jen, že jsi zaslechla v nějaké souvislosti to jméno, tak se ptáš.
Přeji Ti hodně štěstí, ať se Ti tatínka podaří najít. ![]()
Asi bych zkusila sociální sítě, pokud se s ním doopravdy chcete spojit. Ale já bych to neuspěchávala. Raději bych to desetkrát promyslela, protože tyhle snahy spojit se s biologickými rodiči vždycky nejsou nejlepší nápad. Je třeba si ujasnit, co od toho čekáte. A počítat s tím, že to nemusí dopadnout dobře. Nemusí se vám líbit, co za člověka váš biologický otec je. Nemusí se vám líbit jeho reakce. Nemusí být vůbec nadšený, že se mu objevíte u dveří. Možná opravdu nehezkým způsobem nabouráte fungování jeho rodiny. Máte samozřejmě právo vědět, kdo je váš skutečný otec, ale asi bych opravdu hluboce zapřemýšlela, zda ho využít, když je tak velké riziko, že to nikomu nepřinese nic dobrého…
@Prelesta „Přeji Ti hodně štěstí, ať se Ti tatínka podaří najít“ a je to vůbec tatínek? Právně ne.
@Luboš P píše: Více
To budeme zase slovíčkařit? Je to bio otec. Má půlku jeho genů. Chápu ji, že ho chce najít a zjistit po kom z půlky je, jaký je to člověk. Najít své skutečné kořeny z otcovy strany, možná i poznat prarodiče (žijí-li), sourozence (jsou-li)… S tím nemá právo nic společného.
@Prelesta užívat nevhodně slova: otec, táta, tatínek není slovíčkaření. A znám dost lidí, kteří za rodiče považují ty, kteří je vychovali a nějaké bio nemají potřebu hledat.
Oni asi ne, ale zakladatelka tu potřebu bio otce najít, má. Tak jí v tom přeji štěstí.
Tak zrovna v tomto, byl možná dobrý pořad „Pošta pro tebe“.
Myslím, že mnoha lidem opravdu pomohl. ![]()
No, škoda, že už ho zrušili… ![]()
Informací máš dost!
Projeď socky, rejstříky, googluj.
Zeptej se matky a širší rodiny, něco z nich „vypadne“, co napoví.
Krev není voda, držím palce! ![]()
Tak to máš taky pravdu…
I já nějakou tu rodinu znám. Dokonce i v mém hodně blízkém okolí.
Ale najít takový protějšek, aby přijal s upřímným a otevřeným srdcem cizí dítě a dokonce se sám zřekl i toho, mít své vlastní, protože se ženou svého srdce, z určitých zdrav. důvodů už to není bohužel možné, je opravdu velké životní štěstí. ![]()
A takových mužů, aby se „dobrovolně“ vzdali toho, mít svého vlastního potomka, ve jménu LÁSKA, je řekla bych, asi hodně málo. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
No ja ti nevím.. párkrát jsem to viděla a střídaly se tam příběhy nešťastných deti a postarsich lidi, hledajicich kamarady z vojny či kolegy z te dobre party pred 40 lery a tak..
Ty deti byly nejsmutnejsi, biologicky rodic (vetsinou otec) tech zavazku vyrobil vice a bylo mu to šumák. Na kameru se tvaril, ze ma zájem, většinou i věděl, ze nejake to dite ma a kdyby chtěl, tak s ním v kontaktu je, ze..
Kamarádi z vojny ci práce před 40 lety taky dobrý, většinou netusili, kdo je zve a pak říkali- jo aha, my jsme spolu dělali.. no joo..
Tim chci rict, ze málokdy ztratis z dohledu někoho, koho ztratit nechceš.. a to opětovné setkani nepřinese to, po čem toužíš..
@Svetluska55 píše: Více
Rozumím, ale zrovna v tomto případě, zakladatelka těžko může ovlivnit zájem svého otce, kterého nikdy nepoznala…
Ale co my víme, jak to tam doopravdy bylo?
Možná, ani ten dotyčný vůbec neví, že se kdysi stal otcem. ![]()
Ja jsem adoptovana, kdysi jsem hledala biologickou rodinu a našla jsem matku a sourozence na Facebooku. Trvalo to pár minut, znala jsem jméno. Kontaktovala jsem, ale neměli zájem. Asi lepší se zklamat online, než nekam primo jet a vidět nebo slyšet zklamání. Doporučuji tedy nejdřív promyslet zda to vůbec chcete, někoho to semele.