Jak najit pohřbeného kamaráda?

Anonymní
1.8.14 13:01

Jak najit pohřbeného kamaráda?

Ahoj,
moc prosím, nevite nekdo jak se da zjistit, kde je kdo pohrben?
Kontaktovat rodinu se proste nehodi a pro me je to docela dulezite.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3311
1.8.14 13:04

Zkusila bych matriku v místě trvalého bydliště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
1.8.14 13:12

Nevím, zda ti to pomůže. Mám stejnou zkušenost, nebylo se koho ani zeptat, zároveň s kamarádem zemřeli i jeho rodiče, ale já jsem asi za měsíc šla na hřbitov a hledala podle jména a našla. Takže pokud kamarád bydlel ve stejném městě jako ty a už je to delší dobu co zemřel(kvůli náhrobku, hned to tam napsáno není)tak je pravděpodobné, že bude pochován i na místním hřbitově. Zkus pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
1.8.14 13:27

Zakladatelko,

napsala jsi to hodně obecně - nevíme, jestli bys hledala ve velkoměstě nebo na malé vesničce?? víš aspoň, kde zemřel? a kde - teoreticky - může být pochovaný?

řešila jsem něco podobného - hledala jsem zemřelého mamčina přítele, věděla jsem jenom celé jméno a že zemřel v roce 1989, nic víc jsem nevěděla. Jo, ještě jsem věděla, kdy se narodil - abych ho mohla blíže identifikovat. Věděla jsem, že k mamce dojížděl z té a té vesnice blízko Brna, takže jsem logicky vycházela, že i tam je pán pohřben. Zavolala jsem na Obecní úřad v té vesničce a jedna paní mi moc ochotně vše poradila, našla si to podle poplatků za hrobové místo. Vysvětlila mi přesně, kde je pán pochován a jak to na hřbitově najdu.

Myslím ale, že v nějakém velkoměstě by to bylo horší než na vesnici… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
1.8.14 13:28

@MDK

no jo, jenomže jít na hřbitov - nějaký obrovský a hledat - to je jak hledat jehlu v kupce sena ;) - mi to teda tak připadá…hledalas na malém hřbitově asi, že?? vůbec si takové hledání nedovedu představit třeba na brněnském ústředním hřbitově… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
1.8.14 13:37

@Gerberka já jsem taky hledala, prvně jsem mysela na matriku, ale nakonec jsem došla na hřbitov, kde je kancelář a paní mi hrob našla a dovedla k němu. Ale bylo to na velkém hřbitově, tam bych se těžko sama dohledala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
1.8.14 13:41

@-Azzurra-

no právě - na nějakém velkém hřbitově (Brno, Praha..) si takové hledání bez pomoci jenom pročítat náhrobky vůbec nedovedu představit, to by bylo hodně obtížné. Ano, je to dobrý nápad zajít do kanceláře přímo na hřbitově, jojo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
1.8.14 13:43
@Gerberka píše:
@MDKno jo, jenomže jít na hřbitov - nějaký obrovský a hledat - to je jak hledat jehlu v kupce sena ;) - mi to teda tak připadá…hledalas na malém hřbitově asi, že?? vůbec si takové hledání nedovedu představit třeba na brněnském ústředním hřbitově… :nevim:

ne ne, právěže to až tak malý hřbitov nebyl a u nás jsou dokonce hřbitovy celkem velké 2. :D A pak jsem mluvila s kamarádkou (jeho bývalá přítelkyně) říkala, že to taky hledala a udělala to, co radí @-Azzurra- bohužel, rodina (nevím proč) zakázala udávat cizím lidem tyto údaje. :nevim: Takže nezbývalo nic jiného, než hledat. :think: No trvalo to, to jo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
1.8.14 13:45

@Gerberka tak to každopádně, pokud se jedná o Prahu, Brno nebo jiné velké město, tak je nejlépe vyzkoušet tu kancelář na hřbitově. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová