Jak najít práci bez praxe?

Anonymní
16.11.12 11:36

Jak najít práci bez praxe?

Zdravím! :mavam:
Mám dotaz, možná mi někdo odpoví. Na jaře jsem odmaturovala a od té doby hledám práci, jenže VŠUDE mi řeknou, že nemám praxi. Nevíte kde tu praxi mám sehnat, když mě nikde nezaměstnají? Jak jste tohle řešili Vy?
Zajímala by mě nějaká práce v kanceláři nebo administrativa, ale už mi to začíná být jedno, hlavně at něco najdu :cert:
Budu ráda za jakékoliv tipy, jak najít zaměstnání :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
16.11.12 11:39

Já řešila to samý (kadeřnice) všude chtěli aspoň dvouletou praxi. No a nakonec jsem skončila ve fabrice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annnnn
16.11.12 11:46

Ahoj, nevím, jak jsi na tom finančně, jestli tě ještě chvíli mohou podporovat rodiče, ale zkus si nejprve domluvit někde stáž a alespoň čátečnou praxi získat tam.

• Citovat
  • Upravit
72725
16.11.12 11:46

Chce to obrnit se trpělivostí a hledat a hledat. Já mám sice praxi 8 let, ale taky dítě, na který jsem sama, to je skoro jak kdybych u pohovoru řekla, že mám lepru… :zed: Jinak práci zkusit hledat hlavně přes známé. V dnešní době se hledá vesměs jen přes známé a kamarády. Inzeráty jsou dost o ničem, úp úplně, tam to nemá vůbec smysl… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.11.12 11:48

V kanceláři je hrozně málo místa i pro lidi s praxí. :( POkud nemáš známé, tak si myslím, že v této oblasti se nechytáš. Chápu, že jsi vystudovala s určitými ambicemi, ale dnes je toto povolání neatraktivní. Banky, úřady i jiné společnosti se snaží kancelářská místa redukovat na co nejmenší počet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
16.11.12 11:50

Nijak, manžel po VOŠ technického směru (má i SŠ stejného zaměření) práci sehnal 120km od nás, protože prostě nemá praxi. Jezdí s autobusem, domů přijede jednou za 14 dní. Taky bych do toho kopla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.11.12 11:53

Já byla po matuře půl roku na pracáku a byla na praxi bez nároku na mzdu a tam mě pak i zaměstnali
Ale dneska je to s prací těžké, asi bych brala co by mi pod ruku přišlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.12 12:00

Na podporu rodičů se spoléhat nechci, bude mi 21. Ráda bych už bydlela odděleně a měla vlastní rodinu.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
16.11.12 12:01

Ja pracovala dva roky jako asistentka/sekretarka a kdyz jsem pak hledala praci, po case bych klidne brala znovu tu asistentku, tak prestoze jsem VS, dva jazyky ovladam plynule, dalsi dva pasivne, umim s PC a celkem pet let jsem delala v kanclu, tak mi napsali, ze nesplnuji podminky kvalifikace pro asistentku :) Ono se neco najde, taky zalezi, kde bydlis…

• Citovat
  • Upravit
2390
16.11.12 12:04

Asi jen těžko. Partner má maturu na soukromé střední škole v IT a co dělá? Zedníka, protože aby mohl dělat síťaře potřebuje praxi a kde ji vezme? NIkde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
16.11.12 12:06

Kamarádka našla práci bez praxe a ještě po mateřské!! jako obchodní zástupkyně, normálně na smlouvu, v jedné společnosti prodávající střešní krytiny. Taky má gympl (dokonce bez maturity, ale na to se naštěští nikdo neptal). Musela teda projít poměrně pečlivým výběrovým řízením, ale žádná protekce tam nebyla. Práce to není dokonalá, asi jako všude, ale evidentně sehnat se dá :-) už teda byla chudák taky vyšťavená z toho věčnýho lítání po pohovorech :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
16.11.12 12:17

Tak jedině jít dělat třeba do marketu a přitom si hledat něco jiného, ve velkých obchodě berou bez praxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
16.11.12 12:54

A co nějaké call centrum? Tam je většinou práce na smlouvu, díky tomu budeš mít praxi v telefonování, což se ti jako asistence bude určitě hodit… Nic jiného mě nenapadá, abys nemusela stát třeba u pokladny… Zkus a uvidíš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
16.11.12 15:45

Ahoj, bohužel poradit ti nedokážu, jen podpořit, že jsem to po střední škole měla úplně stjené. Nikde mě nechtěli vzít, že jsem neměla praxi, práci jsem našla až po 8 měsících na pracáku :twisted: Měla jsem pocit, že jsem byla snad na stovkách pohovorů. Nakonec mě vzali v malinké firmě a měla jsem plat, který byl jen o tisícovku vyšší než tehdejší minimální mzda :twisted: Ale vydržela jsem tam rok a pak už to bylo lepší, měla jsem ten odrazový můstek :D
Držím ti palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
16.11.12 15:50

Byla jsem úplně ve stejné situaci. Snažila jsem se jak chtěla a práci v mém oboru nenašla…( ekonomie, účetnictví)… Zkoušela jsem i životopis předělat, vypsat plusy jaké mám, posílala motivační dopis, přikládala naskenované maturitní vysvědčení ( odmaturovala jsem s vyznamenáním )… a nepomohlo nic :zed: A ted? pracuji jako prodavačka, každý den chodím do práce s tím, že tam jdu naposled ( teď je to u nás takovej hit vyhazovat lidi po skončení prac. doby ). Je to těžké, ale jak píšou holky, zkus nějakou praxi třeba i zadara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat