Jak najít práci bez praxe?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2436
16.11.12 16:09

Já jsem s tím po škole neměla větší problém, ale je to tak 12 let a to asi nebyla situace na trhu práce v oboru administrativa tak strašná jako dneska. Každopádně i tehdy jsem měla už při škole nějaké administrativní brigády a v brigádách jsem pokračovala i nějakou dobu po skončení školy dokud jsem nenašla stálé místo. Ty brigády mi uznávali jako praxi. Takže za mě najít si alespoň brigádu, klidně call centrum nebo jen nějaké vkládání dat do PC, pomocné práce v kanceláři atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikca87
6.1.13 18:55

Chtela bych se zeptat nevite o nejake strance o hledne prace jen se zakladnim vzdelavanim jakekoliv odkazi poslete mi prosim na mail- niksa1447@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
Luci22
30.3.13 09:56

bez praxe sehnat práci je nemožné

Ahoj, můj přítel si hned po vyučení udělal nástavbu. Ted jezdí s kamionem, baví ho to a to nejdůležitější je, že je každý den doma a plat má nadprůmerný, takže si stěžovat nemůže. Počítal s tím, když si udělal maturitu tak by zkusil pracovat na pozicích dispečer, speditér atd.. ale všude chtějí praxi a zaučovat nechtěj. Takže ve finále je akorát naštvaný, že si dělal maturitu zbytečně a že 2 roky promarněné, místo toho mohl klidně vydělávat. Já dělám účetní, ale na to místo mě dostala kamarádka, jinak bych práci taky nesehnala. Dnešní doba je fakt hrozná. :roll:

• Citovat
  • Upravit
244
30.3.13 10:44

Jo bohužel v dnešní době je to hrůza jedna známá ma dokonce bakalařku a dělá ve fabrice u pasu…zatim je rada že má aspon nejaky penize :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
30.3.13 18:44
@neonqa píše:
Jo bohužel v dnešní době je to hrůza jedna známá ma dokonce bakalařku a dělá ve fabrice u pasu…zatim je rada že má aspon nejaky penize :zed:

a?? víš ty kolik je dneska bakalářů, inženýrů a hlásí se na skladníky, jen aby něco měli??? Já vím, je to dneska težké, ale vysoká škola neznamená automaticky to, že člověk sežene práci… bohužel.. vysokoškoláků je plná… dopln..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci22
30.3.13 21:26
@lopata píše:
a?? víš ty kolik je dneska bakalářů, inženýrů a hlásí se na skladníky, jen aby něco měli??? Já vím, je to dneska težké, ale vysoká škola neznamená automaticky to, že člověk sežene práci… bohužel.. vysokoškoláků je plná… dopln..

Přesně tak, dneska VŠ dá každý, ale ono to je stejně jedno jestli má člověk SŠ nebo VŠ tak i tak má velký problém práci sehnat.

• Citovat
  • Upravit
515
30.3.13 21:27

No a úplně nejhorší je, být bez praxe a mít třeba dvě děti…je to v pr…já sice praxi mám, dvě děti také, jsem VŠ a kdybych se po rodičovské nevrátila do práce, tak taky nevím, kde budu hledat, ještě se tedy uvidí, musím být optimista…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci22
31.3.13 13:21
@Maarlen píše:
No a úplně nejhorší je, být bez praxe a mít třeba dvě děti…je to v pr…já sice praxi mám, dvě děti také, jsem VŠ a kdybych se po rodičovské nevrátila do práce, tak taky nevím, kde budu hledat, ještě se tedy uvidí, musím být optimista…

No dítě s přítelem plánujem, ale já si nejsem jistá jestli to má v dnešní době smysl, ale přítel mě uklidnil, že se o nás postará, tak uvdimíme. :)

• Citovat
  • Upravit
4.2.15 18:06

Je tady někdo, kdo ve svém oboru práci nenajde ani kdyby se rozkrájel? Buď mi chybí praxe a nebo potřebné vzdělání. Maturita je mi téměř k ničemu, protože vždy jsem našla práci jen jako prodavačka. V oboru bych mohla maximálně tak ošetřovatelku skotu, protože ač mám maturitu nemám bohužel praxi, praxi nezískám, protože mě nikdo bez praxe nezaměstná. Neskutečnej bludnej kruh. Emotikona frown
Do toho mám dvou a půl letou dceru, takže další vyhlídky sou téměř nulové. Zkoušela jsem oslovit i „uklízecí agentury“. Marně, i tam chtějí praxi a na uklizečku vypisují výběrovy řízení.
Holky jak jste na tom vy, jak jste to řešily? Já už su z toho na mrtvicu, projíždím stránky s nabídkami zaměstnání a je mi z toho úzko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
4.2.15 18:11

@LUCIPERKA-ddub : Já nemohla najít práci 2 roky. A nakonec jsem si našla práci úplně z jiného oboru. Samozřejmě jsem začala na minimální mzdě, ale jakmile viděli, že se učím velmi rychle, tak mi přidali. A podýkám, že jako ženská pracuji na CNC stroji. :lol: :lol: Záleží, co očekáváš. Jestli pracovat chceš, tak budeš pracovat i za minimální mzdu.Je to řešení aspoň na chvíli a hledat si práci dál. Tady u nás v kraji hojně přijímají lidi do dělnických profesí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
4.2.15 18:12

@LUCIPERKA-ddub
ahoj, já takto hledala víc jak půl roku, bylo to o nervy.. taky mě bez praxe nikdo nechtěl. Nakonec jsem sehnala místo ale přes rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
4.2.15 18:14

@LUCIPERKA-ddub bez praxe, našla jsem práci za 3 měsíce.. Dělám/nedělám ve svém oboru, ono jak se to vezme.. Dvouletého syna mám ve školce

• Citovat
  • Upravit
Menora
4.2.15 18:15

@LUCIPERKA-ddub
Hm, mám VS a stejne mi to bylo k ničemu. Nakonec jsem získala dobrou práci diky uplne jinym dovednostem než byla studovana škola.

• Citovat
  • Upravit
3395
4.2.15 18:23

Tak ja nasla práci asi po dvou-trech tydnech. Bez praxe po skole a v jinem oboru..ted jsem na materske a sef semnou pocita i pak…jsem rada ale asi jsem mela stesti, kdyz tak vsude slycham, ze nejde praci sehnat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 18:25

Uf, tak snad najdu taky, potřebuji jakoukoli práci, třeba i úklid, mám to složity ještě v tom, že malou mi do školky nevezmou, takže asi ten uklid by byl nejschůdnější, mohla bych si ju v krajních případech vzít sebou, kdyby nebylo hlídání, ale právě že i na ten úklid chtějí praxi a pořádájí konkurzy 8o
Nemám se kam vrátit do zaměstnání, odstěhovala jsem se po svatbě za manželem u Moravy do Čech, tak i tak je to hodně komplikovany.
@lenusek11111 já su všeho schopná :D Jak ses dostala k CNC? Továrny tu sou, takže tudy by to taky šlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat