Jak naučit 6m mimi přetáčet?

9859
9.4.11 18:23

Jak naučit 6 měs mimi přetáčet?

Ahojte, dlouho jsem tu nebyla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na 5ti měsíční prohlídce jsem dostala dotaz „co už umíte“. Řekla jsem že „nic“. O tom, že si z pololehu sedá nemělo smysl mluvit. Stejně ještě sedět nemá.

Verča se nepřetáčí. Na bříšku to nesnáší, vydrží tam maximálně 5 vteřin, při lepší náladě i 15 :lol: , ale pak se vzteky otočí na bok a lebedí si jak je to supr poloha. Lehkou snahu dootočit se na záda má, ale proč, když jí to na boku tak strašně baví :mrgreen:

A s tím souvisí i otáčení ze zad na břicho. Proč by to dělala, když to na břiše nesnáší :roll: :mrgreen:

Sestra na mě koukala jako jaktože to ještě neumí a řekla mi, že s ní musim cvičit. Na mou otázku „jak“ mi řekla, že jí musim dávat stále na bříško i když se vzteká.

Což teda odmítám dělat. jenou dvakrát za sebou, třikrát denně to zkouším, ale pořád? 8-o

Tudíž nezačne lézt, když se na břiše odmítá udržet, čímž páden si nezačne sedat přes bok…no prostě :roll:

Může mi někdo povědět jak s ní mám teda cvičit? :think: odmítám to lámat přes její hysterickej pláč.

nebo na to mám kašlat a ona se to naučí sama? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20296
9.4.11 18:32

Darek taky nesnášel být na břicho, sem tam jsem ho potýrala - abych zjistila, jestli je stav furt stejný, ale že bych ho dávala každej den to né…na ten řev jsem neměla nervy :-)

Začal se přetáčet sám taky kolem toho 6. měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.4.11 18:32

No já ti moc neporadím, ale můj názor je, že musí chtít a nemělo by se to lámat přes koleno. Taky jsem vzdala marných pokusů dávat malého na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.4.11 18:34

Tak běžný postup je chytit za kolínko, dát jí tu nohu jakoby křížem přes tělo a na zem, čímž způsobíš to otočení na břicho - pak někdy je ještě nutné srovnat ručičky.
Zkoušela bych často, po chvilinkách, ale často…
Pomáhá dát ji na břicho třeba na posteli, ty pak jsi před tou postelí na zemi, abyste si mohly koukat „z očí do očí“, třeba se tak zabaví na chvíli déle, nebo na velkém gymbalonu s ní všelijak pohupovat a kolíbat.

Možná bych v případě, že se fakt bude bránit a nebude na bříšku chtít být, zvážila návštěvu rehabilitační sestřičky, může mít nějaké zkrácené, ochablé, vím já jaké svaly, které jí způsobujou tu velkou nepohodu na břichu :think:

Otáčení zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.4.11 18:41

Miru, mala taky moc nechtela byt na brisku, mudra mi rikala, ze hodne deti nechce, protoze maji mirny reflux a vadi jim to.

Ja ji namotivovala pres hracky, aby se otacela (tak tri dny jsem si s ni porad hrala na zemi), kdyz to pak dokazala, nechala jsem ji byt. Ted uz to se toci sama i v postylce.

Drzim palecky. :-)

• Citovat
  • Upravit
9859
9.4.11 18:49

Pipet, tak tohle dělám už asi 2 měsíce, mi to tehdy sestřička ukázala. Vidim že ty správný svalíky už má a tak se když jí chytim za nožičku, krásně přitáhne. ALe okamžitě jekot. A sama to neudělá ani za zlatej dudlík, protože proč, když na břiše bejt nechce :roll: :mrgreen:

A neblinká-nikdy, ale je možný že jí to na bříšku prostě jen vadí. Asi je po mě :mrgreen: Já taky nejsem na bříšku ráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
9.4.11 18:52
MirušeProdigy píše:A neblinká-nikdy, ale je možný že jí to na bříšku prostě jen vadí. Asi je po mě :mrgreen: Já taky nejsem na bříšku ráda :lol:

Viky taky neblinka vubec, ale to neznamena, ze se jim to mliko nevraci.

• Citovat
  • Upravit
10351
9.4.11 18:54

Nedávej jí na zádíčkách jen tak hračku do ruky, dej jí vedle, aby měla snahu aspoň na ten bok se točit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
9.4.11 18:55
Anielkha píše:
MirušeProdigy píše:A neblinká-nikdy, ale je možný že jí to na bříšku prostě jen vadí. Asi je po mě :mrgreen: Já taky nejsem na bříšku ráda :lol:

Aha to mě nenapadlo…to je možný :-D No ale napapanou s ní necvičim :nevim: To je zapeklité, kdyby se to tak se mnou chtěla na den vyměnit :mrgreen:
Viky taky neblinka vubec, ale to neznamena, ze se jim to mliko nevraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.4.11 19:09

Se nediv,má velký panděro,tak se jí nechce :mrgreen: My jsme na tom stejně,ale úspěšně se s tím pereme :lol:
No ono pasení je právě základ přetáčení. Tak nějak to s tím dost souvisí. V budování svalíků a motoriky . Máš doma cvičební balon? Hodˇna něj plínu,na ni malou tak,aby měla ruce mírně před sebou ,přidržuj ji ty zezadu za její ručičky-zboku. A můžete takhle začít cvičit. Pohupuj,zpívej,nech ji přitom třeba koukat do zrcadla a mírně nakláněj. Jen tak,aby ji to donutilo zapřít se a získat rovnováhu. I dopředu mírně. Opět jen na rovnováhu. Důležité jsou ty ruce mírně před sebou,aby se naučila držet stabillitu. Pak to stejné i na dece -snaž se zezačátku dávat její ruce před ni. A hračky tak,aby na ně mohla koukat a snažila se na ně šahat.Zkoušej ji na bříšku zaujmout,uvidíš,že se to brzo zlepší a prodlouží intervaly,kdy na něm vydrží. Zkoušej alespoń 3 x denně ,formou hry ,atˇse naučí na rukou vzpírat a pak přijde i to otáčení. :palec:
Samotné ji nepomáhej,ona stejně nebude vědět,co po ní chceš,musí na to přijít sama,zapojením těch správných svalíků .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.4.11 19:23

My jsme taky trochu bojovali, malá se přetáčet moc nechtěla a na bříšku se jí také nelíbilo…
Pak jsem si koupila knížku od Kiedroňové, Rozvíjej se děťátko, jako mám z té knížky rozporuplné pocity, jsou docela dogmatický, nicméně je tam právě docela dost šikovných tipů…

píší tam o tom, že je pro dobré otočení správně posílit břišní svaly a i další, to jde velmi dobře právě na overballu, zhruba tak jak píše berry4, taky správné nošení - podržet na hrudníčku, a podstadit druhou rukou zadeček, nožky by měly svírat 90° jak v kolenou, tak s tělem a celý tělíčko asi 45° s tělem rodiče…většinou se dětem i tahle poloha líbí…nebo motivovat nožky ke zvedání pomocí hračky, nebo balonu.

no a samotné přetáčení jsem s ní taky trénovala…nakročit nožku křížem a pak jsem lehce ťukla na ramínko nebo přidržela hlavičku a šlo to docela samo…dobré je takto motivovat při manipulaci s děckem…

taky to chce čas, každé dítě je jiné a některé si dává na čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9070
9.4.11 19:26

Naše malá to také nesnášela, měla uplně hysterický záchvaty, když jsem jí dala na bříško. Mudra mi řekla, že musím vydržet a dávat často, protože je nedonošenec a musí posilovat, aby sme nezaostávali v tom pohybovym vývoji. :mrgreen:
Tak jsem jí mučila takhle každý den 3 krát necelých deset dní, než jsme měli jít na kontrolu, aby to tam ukázala a ona si opravdu zvykla. Teď jí dávám stále, protože máme abdukční peřinku na nožky, tak jí to sundám a šup s ní na břicho, začíná už natahovat ručky do předu, pozoruje co má před sebou a líbí se jí to, vůbec nepláče, naopak, když se mi zdá unavená a položí si hlavičku na ručičky, tak jí otočim na záda a pak začně ječet, asi jí baví ten rozled z jiný perspektivy.
Tkže zkoušet, zkoušet a ono si miminko zvykne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
9.4.11 20:10

No malá teda pase krásně. Na fotce je zrovna v tom 15ti vteřinovém intervalu…i když tady zrovna vydržela vlastně docela dlouho. Že by to bylo tím, že byla skoro nahatá? :think:

Pást jsem jí učila mimojiné „lítáním“. Když jí visela hlava dolů tak jí to nebavilo, tak raději začala pást :mrgreen: .

Ten balon zkusim. A natáhnout ručičky dopředu taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.4.11 20:17

Ahoj, me se kluci otocili na den presne v sesti mesicich, oba :lol:
Do 5 mesicu jen lezeli na zadech, na bricho jsem je samozrejme davala, ale Dominik se vztekal a Denis vzdycky nastvane usnul :lol: Pasli pekne, i ruce meli spravne..
Ke konci sesteho mesice se zacali jakoby natacet na bok, mladsi teda vic a sahat po hrackach, ale nejaka vetsi snaha nic..
No a pak se pretocili, pak se treba tocili jen na jednu stranu, treba 3 tydny, u starsiho jsem si dosla k fyzioterapeutce a po mensim cviku zacal do 2 dnu i na druhou stranu, mladsi na to prisel sam o neco driv…

Rekla bych, ze ji treba vic motivuj tema hrackama a tak, ja treba lezela jakoby za nima na zemi, aby se museli otacet, kde jsem :lol: Ale pokud tam neni nejaky vazny problem, tak je holt asi lina, jako moji kluci :wink: (a to byli teda vyhubly zizalky proti tve krasne barokni holcicce :huban: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.11 20:20

ahoj, já si myslím že každý prcek na vše přijde sám a v době kdy sám k tomu dojde, max je fajn nějaká motivace ale nějak bych to nehrotila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí