Horečka - nic nezabírá

46
8.4.11 17:05

horečka

Ahojky, jsem bezradná. Mám 21 měsíčního syna, už od neděle má horečky 39 stupňů a neklesají, do dnes se choval jako by mu nic nebylo, byli jsme ve středu u Dr, brala mu moč a krev a vše bylo v pořádku bez infekce. Prý by se mělo jednat o 6 nemoc. Ale dnes ráno stále horečka 39 rýma, zarudlé nateklé hnisající jedno oko. Na horečku nám nezabírá ani nurofen, ani paralen, Dnes odpoledne jsem zkusila už i ochlazující koupel, a začala jsem kombinovat paralen čípek versus nurofen. Nevíte si některá rady 8-o ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
8.4.11 17:19

zábaly na ruce a na nohy. pokud nepomůže tak do studenýho mokrýho prostěradla

• Citovat
  • Upravit
4257
8.4.11 17:20

jela bych na pohotovost…už je to moc dlouho a od středy už taky dost daleko… Navíc už mu začalo hnisat to očičko,tak možná už se k něčemu doberou…

Přeji brzké uzdravení!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
8.4.11 17:22
tresle píše:
Ahojky, jsem bezradná. Mám 21 měsíčního syna, už od neděle má horečky 39 stupňů a neklesají, do dnes se choval jako by mu nic nebylo, byli jsme ve středu u Dr, brala mu moč a krev a vše bylo v pořádku bez infekce. Prý by se mělo jednat o 6 nemoc. Ale dnes ráno stále horečka 39 rýma, zarudlé nateklé hnisající jedno oko. Na horečku nám nezabírá ani nurofen, ani paralen, Dnes odpoledne jsem zkusila už i ochlazující koupel, a začala jsem kombinovat paralen čípek versus nurofen. Nevíte si některá rady 8-o ?

zkuste dat pulku dospelackeho paralenu.a jinak octove zabaly,nam pomohlo :palec: preji at jste brzy fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22214
8.4.11 17:22

Na Tvém místě bych ho odvezla na pohotovost - hnisající oko rozhodně k šesté nemoci nepatří a přestože nejsem doktor, řekla bych, že je v tělíčku je nějaký zánět… Od středy se mohlo leccos změnit. Je malý, horečky má dost dlouho a dost vysoké na to, abys jen tak experimentovala podle rad z internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
8.4.11 17:23

No kdyz v krvi nic nenasli, tak to je asi virove a zkusila bych stridat paralen - nurofen po 3 hodinach (v tomhle veku uz se to takhle muze) a pripadne obklady, na nozicky, rucicky a zatylek :wink: Kdyby vysoke horecky pretrvavaly, tak asi doktor, ale kdyz nic nenasli, tak nevim… Nas z pohotovosti, kdyz vsecko vyzvracela, vykakala (neudrzeli jsme v ni ani sirup, ani cipek) a mela 40ky poslali domu, ze mame srazet zabalama, po 2 hodinach cekani, jsem myslela, ze je zabiju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
8.4.11 17:41

děkujeme

Děkuji všem za příspěvky, snad zabere ta kombinace paralen vs nurofen, zkusila jsem to poprvé, za půl hodky se chystám přeměřit teplotu :-? tak snad bude menší. Jsem připravená pokud mu to neustoupí jet večer nebo ráno, za posledních 6 dní se ze mě stal zoufalec :roll: Naše obvodní lékařka nám v tu středu řekla, že když je vše krev+moč o.k. tak není nutné atb, a že máme srážet teplotu a po víkendu že se uvidí, ale když vidím toho malého broučka s rudým okem usnoplíkovaného a stále horkého, dochází mi trpělivost a přichází fakt strach :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
8.4.11 17:48

podle mě už takhle experimentuješ a kombinuješ dlouho - já už bych večer jela. :nevim: Když bude nejhůř,řeknou ti,že jsi hysterická matka, párkrát otočí oči vsloup a pošlou tě dom. Ale třeba už něco zjistí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
8.4.11 18:04

tak 2 hodiny po paralenu máme 38,2. V Osm dáme nurofen a uvidíme, kéééž by něco už zabralo, jooo nevíte některá jestli můžu normálně prckovi namazat očko oftalmmo septonexem? Nenašla jsem v příbalové informaci, že by děti nesměly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
8.4.11 18:06

Jestli ma hnisavou rymu a očko, tak muzou zabrat ATB kapky (předepíšou na pohotovosti, pokud uznají za vhodné), nemusi se mu davat hned celkova ATB, ale ani těch bych se nebála, dlouhotrvající vysoké horečky pro tělíčko taky nic moc, zvlášť jestli mín jí a pije. Cítím s váma, dcera je vyloženě horečnatý typ, bohužel mívá horečky vysoké, dlouho a celkem často, já mám psychologicky nastavené, že 5 dnů srážím a nepanikařím (pokud vypadá jinak ok), nejlépe jí zabírají zábaly rukou, nohou a třísel (pozor - nesmí mít ledové končetiny), paralen vůbec. Ted jsem teda 7. den došla k dr. pro ATB a i kdyz bylo nizke CRP, moč ok, rtg plic taky, tak to po nich přestalo, čert ví, co jí bylo… Z homeopatických léků pomáhá belladona 9CH a po ránu china 9CH kvůli náhradě tekutin podávat i týden po ukončení horeček, ale řekla bych, že už se blížíte k hranici, kdy bych samoléčbu opustila. Držím palce, jsou to strašné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
8.4.11 18:06

My jsme prokapavali ophtalmoseptonexem v kapickach uz v par tydnech veku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
8.4.11 18:07

no já bych neříkala, že experimentuju, spíš jsem jednala dle naší lékařky, kterou považuju docela za dobrou, když jsme tam přišli nic nezanedbala a udělala pořádné vyšetření. Uvidím, já doufám, že se už prcek začne konečně potit a bude to dobrý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
8.4.11 18:08

tak to jsem ráda, taky jsem mu káplal a na noc bych mu chtěla dát mastičku, podle mě je účinnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
8.4.11 18:09

Tresle - už vůbec nic nezkoušej a ujíždějte na pohotovost. Podle mě nic zásadního doma už nevymyslíš, s okem si neporadíš už vůbec. Od středy se mu mohlo dávno něco rozjet, hnisající rudé oko je důkazem. Z toho je infikovaná i rýma a v těle zánět. Fakt je lepší odjet, ať se na něho podívají doktoře v tomto konkrétním stavu..

tresle píše:
tak 2 hodiny po paralenu máme 38,2. V Osm dáme nurofen a uvidíme, kéééž by něco už zabralo, jooo nevíte některá jestli můžu normálně prckovi namazat očko oftalmmo septonexem? Nenašla jsem v příbalové informaci, že by děti nesměly :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22214
8.4.11 18:11

Ophtalmo-Septonex je i pro miminka.

Ale já s Tebou nesouhlasím a také bych řekla, že momentálně už nevhodně experimentuješ. Doktorka Vás viděla ve středu, ale momentálně se k tomu přidal nový příznak. Nemoc může sice jistě delší dobu ustupovat, ale nový příznak a žádné zlepšení těch stávajících, to není nejlepší bilance.

Souhlasím s Kačenkou a Kubakou - já bych taky jela už dnes večer na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí