Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
děkuju, aspoň nějsme ojedinělí. Já právě samoléčbu jak říkáš neriskuju déle jak 4 dny, proto jsme byli předevčírem u doktorky. Včera se nám prcek zdál lepší, a dneska horší. Zatím ještě vyčkávám, a dbám rad mé doktorky, a vás, potěšilo mě že mu to kleslo na 38,2, myslím, že když dostane nurofen pak na střídačku, tak to začne zabírat, uvidím, nemůžu říkat hop dokud nepřeskočíme že. Ale naštěstí malý pije dvakrát více, a papá taky normálně
Však uvidíš, Lada bývá večer i při horečkách vyloženě čilá, po návratu manžela z práce to vždycky vypadalo, že jsem hysterčila. S tou teplotou je to tezky, kdyz klesne, tak je clovek optimistickej a za dve hodiny to muze vypadat jinak. A zánet v oku fakt nic moc, jak to hnisá, tak je dobrý to odléčit co nejdřív a netrápit ho. Důležitý je chování dítěte, 39 horečka zní strašlivě, ale když nekolabujou a po lécích či zábalech klesá… Tohle váhání je nejhorší, od středy se mohlo objevit něco novýho, možná by to dnes tvoje dr. navrhla jinou léčbu. Takže závěrem: tady se vypovídáš, ale stejně je to na vás, jestli ještě počkáte nebo pojedete - do pondělí daleko. V každým případě držím palce, at se drží teplota nízko i v noci.:-))
Je fajn, že jí a pije:-).
BohunkaP píše:
Ophtalmo-Septonex je i pro miminka.Ale já s Tebou nesouhlasím a také bych řekla, že momentálně už nevhodně experimentuješ. Doktorka Vás viděla ve středu, ale momentálně se k tomu přidal nový příznak. Nemoc může sice jistě delší dobu ustupovat, ale nový příznak a žádné zlepšení těch stávajících, to není nejlepší bilance.
Souhlasím s Kačenkou a Kubakou - já bych taky jela už dnes večer na pohotovost.
BOHUNKA MA PRAVDU, TAKY BYCH JELA A TO MAM UZ 3LETOU SLECNU.nase mala mela jednou taky dlouho horecku a nemohla jsem to srazit a jeli jsme na ER-pohot.tam se mi sice vysmali, ze ma „obyc“ laryngitidu a jeste neco k tomu,ale ja mela jistotu nebo spis pocit, ze jsem pro jeji uzdraveni udelala vsechno.JE LEPSI NEKAM JET,AT MI REKNOU ZE PLASIM NEZ NECO ZANEDBAT,PTALA SES, TADY JE MA ODPOVED.SICE JE PEKNE, ZE TED TEPLOTA KLESLA,ALE CO KDYZ OPET STOUPNE TREBA O PULNOCI? NENI LEPSI JE NA POHOT.TED NEZ TREBA VE 2 RANO? CO TIM ZTRATIS?MAX. PAR MINUT MAX. HODIN CASU A BUDES KLIDNA.TADY NA NETU NEJSME DOKTORI A TVEHO PRCKA NEVIDIME,ABYCHOM ZHODNOTILY JEHO STAV.NIC VE ZLEM ![]()
tresle píše:
děkuju, aspoň nějsme ojedinělí. Já právě samoléčbu jak říkáš neriskuju déle jak 4 dny, proto jsme byli předevčírem u doktorky. Včera se nám prcek zdál lepší, a dneska horší. Zatím ještě vyčkávám, a dbám rad mé doktorky, a vás, potěšilo mě že mu to kleslo na 38,2, myslím, že když dostane nurofen pak na střídačku, tak to začne zabírat, uvidím, nemůžu říkat hop dokud nepřeskočíme že. Ale naštěstí malý pije dvakrát více, a papá taky normálně
A PIT MUSI CO NEJVIC, TIM SE MU TA HORECKA TAKE TROCHU SRAZI DOLU, NEMUSI JIST,HLAVNE AT PIJE,ALE TAKY SI MYSLIM, ZE BYSTE MELI JET ![]()
My jsme si zažili to samé, pořád vysoké teploty, čípky nezabíraly, tak jsem šla k dr a ta mi řekla, že zánět nosohltanu. Zabral nám až panadol sirup, až na to, že se nám děvčátko z jahody osypalo. Ale hlavně, že nemá horečky. Jinak zábaly, chladnější na ruce i chodidla, i na třísla, pokud to drobek přežije. Máme vyzkoušený citron - potírej rozříznutým citronem obě chodidla a pak nasaď ponožky! Pokud se teplota bude zvedat neváhej a jeď na pohotovost, at si tam říkají, co chtějí.
Já by jsem taky jela. I během jedno dne se může vyklubat něco nepěkného. I když by jsem ze sebe udělala histerickou matku jela bych. Ale co kdyby se tam něco klubalo a já by jsem si to pak vyčítala dokonce života. Tohle mi už nepříjde normální. Běžně Ti teplota po tak dlouhé době klesne. Celou dobu nic a pak se nám to během jednoho dne zvrtlo a byl nález. Už jsem se poučila- takže šup na pohotovost. A jinak by mezi těmito léky měl být rozestup 6 hod. Jinka by mohlo dojít k velkému zatížení dítěte- poškození jater.
Berti: dr. na pohotovosti nam rikala, že jsou 3 hodiny u dvouletýho dítěte ok, vysoká horečka je prý pro organismus škodlivější. Patrim k matkam, ktery maji fobii z chemických preparátů a negativních ucinků, ale když je člověk v tý situaci, tak je rád i za ty proklínaný ATB.
Jinak myslím, že trochu nadhledu taky není na škodu. Naše dr. říká: přijdte, az si sama nebudete umět poradit. A každej to má jinak nastavený. Podle někoho jsem krkavčí matka, že neběhám k dr. při každý rýmě a čekám nejdřív, jestli si tělo poradí samo s pomocí přírodní léčby. Dobrý jsou prý i ponožky do octové vody, citron vyzkouším..
Tak na horečku střídat paralen s ibuprofinem po třech hodinách je zcela běžná praxe při horečce,která nechce klesat a má se to tak podávat ještě tak půl dne až den po sražení horečky,tohle jsou přesné instrukce primáře dětského oddělení nemocnice.Plus dostatek tekutin,popřípadě zábaly rukou a nohou,celého těla se u dětí moc nedoporučují,kvůli křečím.Klid na lůžku.
Co se týče hnisajícího a červeného očička,zkus mu odhrnout spodní víčko,pokud to tam má červené víc než na druhém,pak se pravděpodobně může jednat o zánět spojivek (měli jsme před týdnem)a prý to teď hodně řádí,já to chytla od malého.A pokud má rýmu,pak je to také od ní.(opět poučení od doktora),pokud je jinak OK,vydržela bych jestli nesrazím teplotu,ale pokud by se očičko horšilo nebo ho hodně svědilo,raději bych zajela,pro našeho malého to bylo dost nepříjemné,držím palce ať jste brzy fit. ![]()
Taaak, v 19:15 jsem měřila teplotu a měli jsme 38,5, takže ve 20:00 už jsme byli na pohotovosti. Sice se nám tam pěkně ze začátku smáli, asi jsme s manžou vypadali jako nějací urputi
. Nicméně se nám mrkla Mudr. na prcka a konstatovala angínu. Takže máme atb. ospen jestli někdo zná, fenistil kapky na zklidnění krku, kapičky a mastičku do očí a co 3-4 hodiny střídat nurofen a paralen. Na tak malého broučka pekelná kombinace prášků
, hlavně, že víme co mu je, tak snad mu to brzyčko začne zabírat a budeme zase lítat po venku. Děkuju vám všem za názory, ono to kecání na netu někdy v mnohém pomáhá, když si člověk přečte zkušenosti i ostatních. Všem krásnou dobrou noc a zdravé dětičky ![]()
ATB zaberou a brzy na tom bude vyrazne lip. Nejlepsi na nemocech je, ze za měsíc už se člověku zdá, že to nebylo tak hrozné! Ještě probiotika a fakt doporučuju tu chinu 9CH rozpustit 5 kuliček ve vodě a napomůže při rekonvalescenci.
U anginy je pry docela caste, ze jeden den vypada jako normoš viroza a druhej den to vypada jinak.
Jinak nam jednou na pohotovosti aspon pochvalne rekli: „to jste teda statečná maminka a tatínek, že jste tak dlouho vydrželi“ ![]()
Paráda - teď už to určitě zvládnete. Dobře, že jste jeli, takhle by se trápil celý víkend a v pondělí u doktorky byste dostali totéž. Ospen zabírá do 72 hodin, takže brzo bude líp.
Hezký víkend. ![]()
Paradise píše:
Tak na horečku střídat paralen s ibuprofinem po třech hodinách je zcela běžná praxe při horečce,která nechce klesat a má se to tak podávat ještě tak půl dne až den po sražení horečky,tohle jsou přesné instrukce primáře dětského oddělení nemocnice.
Tak to je jiná
Přeji vám brzké uzdravení a za pár dnů už budete vesele lítat venku. No tak se smáli. Hlavně, že bude mimi v pořádku. Víkend dlouhý. A za tu dobu mu antibiotika alespoň zaberou.
tak to je fajn ze jste jeli. ted uz mu bude lip, uvidis, za dva dny uz bude ok. fenistil je dobrej, ten davame taky, na alergii.no a ze se ti smejou?kasli na ne, od toho tam jsou.tak at je vam lip ![]()