Jak naučit devítileté dítě plavat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tosidelassrandu
15.2.23 11:06
@marinka5 píše:
@Tosidelassrandu bála se vždycky, já sama se naučila plavat až kolem 7.roku právě při plavání se školou a myslela jsem si, že se tak naučí i dcera

Jak jako, že se bála vždycky? Plavání, stejně jako jizdu na kole maji ucit rodice a to co nejdriv. Vzdyt dneska se da chodit plavat uz s pulrocnim ditetem.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
15.2.23 11:07
@Tosidelassrandu píše:
Jak jako, že se bála vždycky? Plavání, stejně jako jizdu na kole maji ucit rodice a to co nejdriv. Vzdyt dneska se da chodit plavat uz s pulrocnim ditetem.

Což ti nezaručí, že se dítě naučí plavat a že se vody nebude bát

• Citovat
  • Upravit
1221
15.2.23 11:25

Pokud má strach, nebo vyloženě fobii z (hluboké) vody, tak to se odbourává velmi těžko. U někoho to vůbec nejde.
Neporadím, ale já ani v dospělosti nevlezu do hloubky, okamžitě zmatkuju když nedosáhnu na dno. Tam, kde stačím, tak dokážu kousek uplavat.
Syn to má bohužel stejně, ale ráda bych ho naučila plavat aspoň tam, kde stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
15.2.23 11:39
@Pitaya1 píše:
Což ti nezaručí, že se dítě naučí plavat a že se vody nebude bát

To vůbec není ale případ tady zakladatelky, takže tvůj komentář nedává smysl

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
15.2.23 11:42
@Tosidelassrandu píše:
To vůbec není ale případ tady zakladatelky, takže tvůj komentář nedává smysl

Dítě zakladatelky chodilo má hodiny plavání, které mu nic nedaly. Je zbytečné ho teď dal trápit.

• Citovat
  • Upravit
3327
15.2.23 11:43

Já jsme se snažila dceru naučit sama od 4 let a nenaučila. Kurz u nás jede jen jeden a vždy plnej, povedlo se mi jí tam dostat až letos, když je jí 8, s instruktorkou se to naučila hned první lekci. Ale ona miluje vodu a těšila, pokud se bojí, tak bych asi pracovala nejdřív na tom strachu, klidně bych chodila do malého bazénu, hrála si tam. Nebo se s nějakým instruktorem poradit určitě maji zkušenosti. Ale určitě bych se snažila na tom pracovat. Plavání je podle mě důležitá vlastnost i kvůli bezpečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.23 11:43
@Pitaya1 píše:
Dítě zakladatelky chodilo má hodiny plavání, které mu nic nedaly. Je zbytečné ho teď dal trápit.

No, ono co si budeme, ta školní výuka plavání je většinou dost příšerná, čest výjimkám. Jsem ráda, že obě mé děti uměly plavat, než na ní začaly chodit, protože jinak věřím, že by měly na fóbii z vody zaděláno raz dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
15.2.23 11:47
@Pitaya1 píše:

Ne, zakladatelka se na to vykašlala a místo toho, aby svoje dítě co nejdřív naučila plavat, tak spoléhala na to, že ho to naučí někdo cizí až ve škole.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
15.2.23 11:48
@Tosidelassrandu píše:
Ne, zakladatelka se na to vykašlala a místo toho, aby svoje dítě co nejdřív naučila plavat, tak spoléhala na to, že ho to naučí někdo cizí až ve škole.

Kde jsi v tom jejím prispevku vyčetla, že to dřív nezkoušela?

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
15.2.23 11:49
@unuděná píše:
No, ono co si budeme, ta školní výuka plavání je většinou dost příšerná, čest výjimkám. Jsem ráda, že obě mé děti uměly plavat, než na ní začaly chodit, protože jinak věřím, že by měly na fóbii z vody zaděláno raz dva…

To je pravda. Když jsem byla svědkem toho jak se učí plavat, tak mi těch dětí bylo dost líto - hezky prsa s hlavou nad vodou, prsa se učily prakticky hned od začátku apod. :roll:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.2.23 11:52

@Pitaya1 A obligátní nucení do skákání z bloku. I ty děti, co plavat ještě neumí, hezky nacpat do vesty, rukávů a šup tam, takhle se nejlíp přestanete bát :roll: Děs. Dcera, velká vodácká nadšenkyně, co plave od 4 let, to plavání v první třídě dost nesnášela. Teď chodí zase (2.tř) a už v pohodě, i se těší, ale jak říkám, kdyby tam šla plavecky nepolíbená, tak jí to snad totálně znechutěj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22265
15.2.23 11:54
@marinka5 píše:
já sama se naučila plavat až kolem 7.roku právě při plavání se školou a myslela jsem si, že se tak naučí i dcera

To byla bohužel hodně velká chyba, spoléhat na školní výuku plavání.

Ta je u nás dlouhodobě velmi tristní a spíš symbolická, děti si toho z ní moc neodnesou - ty, které plavat už umí, se nejen nic nového nenaučí, ale ještě si často zkazí techniku… a ty, které to neumí nebo se dokonce vody bojí, z toho chytnou leda tak ještě větší nervy.

Pokud jsem to správně pochopila, tak tvoje dcerka sama stojí o to, aby strach překonala a plavat se naučila… čili jde jen o to jí najít šikovného instruktora. Poptala bych se na FB skupině vašeho okolí, zjistila bych si kontakty na plavecké oddíly, inzerovala na nástěnce sportovní školy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
15.2.23 11:54
@Pitaya1 píše:
Školní plavání vzhledem k počtu dětí je spíš o vycachtání, na to bych nikdy nespoléhala. Dítko chodilo do kurzů od 3 měsíců a plavat umělo ještě ve školce, o školním plavání se moc lichotivě nevyjadřovalo :nevim:

Za mě naučit dítě plavat patří k zajištění jeho bezpečnosti, stejně jako naučit ho pohybovat se na silnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32171
15.2.23 12:06

@marinka5 Umi se potapet? Pokud jo, tak verim, ze se jednou plavat nauci, pokud ne, tak bych zacala s tim, klidne i ve vane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.2.23 12:07

Vyuka se skolou je k nicemu, aspon u nas…Jedine kurz a to opakovane. Bohuzel v kurzu jsou nekteri instruktori brutalni, hazou deti do vody, potopi je pomoci tyce a jine podobne praktiky(i u skolkovych deti) Prvni dcera to zvladla i s takovyma, byla sikovna a jen ji chvalili. U druhe jsem po prvnim incidetnu zacala sedet na lavicce u bazenu at si nic nedovoluji. Plavat se naucily po 2 letech se vsim vsudy-asi 4 kurzy… mame bazen a bez toho by to neslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí