Jak naučit dítě 4leté kakat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přečtěte si, co na tuto otázku říká náš dětský psycholog
Reakce:
Proč by ho nevzali do školky? Tak ve školce nebude kakat. Syn taky dlouho mel tuto potřebu do pleny. Ve školce nekakal, kakal ráno doma. Školka o pleně ani nevěděla. On to nevyprávěl a pohřební tam nedělal.
- Citovat
- Upravit
Dcera taky měla problém s kadením. Taky si dlouho říkala o plenu. Mou prioritou tehdy bylo aby se dobře a spolehlivé naučila na malou s tím že ji budu kdyžtak vyzvedávat po obědě (jsem ještě na RD s mladším) a doma se pak bobek vyřeší. Nakonec se naučila říkat si na kakání na nocnik těsně před nástupem do školky. I když to nebylo úplně stoprocentní a někdy se stalo že to přišlo až s nadáním pleny večer na spaní. Od cca července jsme to více trénovali. Dcera měla teda problém i se zadrzovanim stolice. Vždycky když jsem ale viděla že to na jinude tak jsem ji prostě nekompromisně posadila na nočník a aspoň chvíli to zkoušela tam. Až pak jsem třeba dala plenu. (Dostával teda i lactulosu nebo mikroklystyr když už to bylo kryticke…ale pokud syn zácpu nemá tak to nepotřebujete). Když se povedlo na nočník byla to velká sláva, hodně chválení a odmena. Postupně jsem přestala podávat lactulosu a chtěla jsem aby tomzvladlani bez toho. Udělali jsme si z toho takový rituál večerní…kdy si zkusila sednout na nočník…třeba na 5 minut a když nic tak si hrála dál..a za půl hodinky třeba znova…většinou po druhém sezení pak už přiběhla po chvíli sama že chce kakat…po půl roce takového trénování jsem Kohla rict že už to nemusím řešit. Spolehlive si řekne, plenu uz má jen pro jistotu na noční spánek a na velkou už chodí někdy uz i na WC. Ve školce teda nekaka, nechává si to na doma ale kdyby to tam na ni náhodou přišlo tak by to asi nebyl problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, tak to my řešíme už asi dva roky. Syn (5 let) to zadržuje, už jsme byli i na vyšetření v nemocnici na chirurgii. Slibujeme hory doly a nic. Buď to hodí do gatí když hodně dobře, nebo mu musím pomoc mikroklystyrem pro děti.
Ale už trochu pokrok, že na nočníku/záchodě neřve jak tur.
Do školky normálně chodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nední to potřeba nijak učit, jen vydržet. Teď se to zdá nemožné, ale jednou nastane den, kdy začne kakat normálně, neboj. Také jsme to zažili, přestalo to cca ve 4l a 4m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den stydím se za to moc je mi jasné že si řeknete že jsem neschopná matka a že jsem ho to měla naučit už dřív ale ono to jinak fakt nejde nevím už jak ho to mám naučit. Mám syna 4 letého do školky ještě nechodí teprve půjde čůrat umí jak na nočník tak i na záchod ale kakat ne buď si řekne o plenku nebo to prostě hodí do kalhot plenky vůbec nenosí. Sednou si ja záchod taky nechce a na nočník taky ne. Já už fakt nevím co mám dělat oni mi ho do školky ani nevezmou když neumí kakat ještě
já jsem s toho úplně hotová potřebuji nějakou radu. Zkoušela jsem pořád mu to nějak vysvětlit i na záchod jsem ho zkoušela posadit a nic žádný výsledek.