Dvouletý syn nechce pít a čůrá max 3x za den
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nechce pít a čůrá max 3 za den
Zase se musim obrátit na moudrou a zkušenou komunitu matek. Snad se tu najde někdo se stejnou zkušeností a poradí. Syn 2,5 let málo pije a čůrá tak 3× za den. Dneska čůral zatím jen 2×. Má pliny, ale do těch se nepocural už snad od podzimu (bobky ale spolehlivě nepozná dopredu, proto porad pliny). Chodí na nočník i na wc. Myslím, že to částečně dělá i schválně, že to zadržuje, protože vycura pak dost velké množství když už jde, třeba pul/třičtvrtě ikea nočníku naplní. Rikala sem si, že to je třeba nějaký období, ale už to trvá nějakou dobu a celkem mě to stresuje. Na noc ma 270ml UM to vyžahne jak nic a stejně v noci nepotřebuje. Nevím co s tím, nějaké nápady? Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč má teda pliny když do nic necura?
Zkute dětský pisoár. My jsme měli s takovou kličkou uprostřed a ta se točila když cural, tak to ho bavilo. Nebo tady někdo radil barevný tabletky na který se čůrá. No a jinak ho nutit pít a dávat pravidelně čůrat. Třeba mu zkusit namočit ruku, nebo nohou do teplé vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už tu byla jedna stejná diskuse…prostě když není příjem nemůže být ani extra výdej a jde tedy až ve chvíli kdy má plnej mocak… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 protoze to, ze se mu chce kakat pozna az kdyz kaka. Pisoar mame, nechce na nej :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grety no a kolik teda denne vypije tekutin krome toho UM? Kapsicky naredit vodou, nabizet Smoothie s vodou. Obe nase deti pili malo, mladsi stale. Starsi zacala pit vic ve skole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše: Více
Přesně, tento týden. Nevím co se očekává za odpovědi - co by měl pořad jen vyčůrat, když pije tak malinko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen ja myslim ze vypije tak pul litru plus um. Ale presne nevim, to je tady z hrnicku, tady z flasky, tady ze sklenicky, tu odeme..ale dobrej napad s tim smootie diky. Se starsi dcerou v tomhle nebyl prave vubec problem. On mi to urcite dela i schvalne, ze jsou kolem toho curani sceny a handlovani, ale bojim se aby nebyl i problem nekde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe hele omlouvam se, googlovala sem, na diskuzi sem nenarazila. Muzes poslat odkaz at si prectu odpovedi? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grety Jak psala @blumen, moje starsi deti take moc nepily, ale mely rady kapsicky, tak jsem jim to redila vodou. Celkem jim chutnaly polevky, tak jsem hodne delala polevky. Obcas jsme delali „pitny rezim“ - takovou hru, ze na stul jsem dala kazdemu pullitr vody a hrala se hra vypit ho za den cely (samozrejme po troskach). A mely rady ovoce zeleninu, aspon to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka ty naredene kapsicky mam od Tebe ![]()
Jinak bohuzel petiletak vic nez pul litru denne urcite nevypije, spise mene. Ale jeho sestra kdysi taky, az ve skole se rozpila, tak to neresim. Reknu napij se, dam mu sklenicku a on si lokne a skonci. Vyjimence vypije vetsi mnozstvi naraz, kdyz uz, tak prave to smoothie nebo cerstve vymackany pomerancovy dzus. Pije vodu (chce), caje nepije vubec. Ve skolce s detmi teda asi pije vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen a jak casto deti curaly? Caj mi taky moc nechce, vodu ma rad a uprednostnuje ji pred jupikama atd, ale ted jsem ve fazi, ze bych mu dala fakt cokoliv, hlavne aby normalne pil a normalne cural. Vsude po byte milion rozpitych lahvi a hrnicku, sklenicek. Dneska sem mu strikala vodu do pusy z nurofenove stricky
. Starsi dcera ma 5 a klidne vypije na ex hrnicek s cajem a za chvili si da zas..takze fakt nepomer. Syn dela jak kdyby vypil litr na ex, pak mrknu do hrnku a vypite jen trochu. On ma teda problem i s jidlem, skoro nic nechce ochutnat a byl by ziv jen na lipancich a chleba s maslem. Ale to beru, ze hlady by dobrovolne neumrel. Piti mi vadi vic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grety to netusim, nepocitam, kolikrat jde pres den curat, asi taky malo. Jinak je syn zdravy, moc mel na preventivce v poradku a uz pres rok nebyl nemocny a to chodi do skolky. Ji taky malo, prvni dite taky, zlepsilo se to vse az v te skole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grety blbe bylo, ze kdyz melo prvni dite vysoke horecky, treba pri chripce, tak pak koncilo v nemocnici, protoze malo pilo a pri horecce to vadilo. Takze bylo v nemocnici 3× pri chripce na kapackach. Ja taky zkousela vse, nabizela na piti vse mozne a nepomahalo to. Tak uz druhe dite ani nenutim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je právě možná ta chyba že má všude něco rozpiteho…prostě jednu láhev/hrnek a z toho budeš pít ten je tvůj…pití častěji nabízet zkusit ty polévky…obecně když méně pije tak pokud je zdravý tak to až tak nevadí. V létě to bude chtít více hlídat, ale třeba si to sám přirozeně navýší jak bude horko…problém může přijít právě při nemoci. Tam bych si to ohlídala kdyby přišlo nějaké zvracení či průjmy nebo vysoké horečky tak k lékaři raději hned aby nedošlo k dehydrataci.
Mé děti teda pijí dobře ale nikdy nechtěly čistou vodu…spíše čaj..pak. najednou přestaly pít..čaj už nechtěly…tak jsem zkusila šťávu která do té doby byla ble…takže teď pijí stavu, občas nějaký džus…čistou vodu výjimečně ale jakmile jim udělám limo (naperlim ji v sodastreamu) tak to se můžou utlouct… ještě jim do toho dám v létě třeba zmrzlé ovoce a to si smakuji…občas koupíme ochucenou minerálku, to jim taky chutna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx Diky, mozna je opravdu cas na sladke stavy. Treba to pomuze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit