Jak naučit dítě sedět u jídla?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
olikovka
29.4.14 13:47

Jak naučit dítě sedět u jídla?

Ahoj holky, tak mám ještě další prosbu o vaše zkušenosti a rady…jak mám naučit své dítě sedět u jídla? Nejen, že teď má období, že moc nejí, ale hlavně u toho nevydrží ani sedět…možná tak minutu, dvě…a pak si /když už/ bere jídlo za chodu…jenže mne to nepřijde moc normální a hlavně jíst se má v klidu…jíme spolu, vidí to od mala i u nás…ale prostě teď sedět nevydrží…v červenci mu budou dva roky. díky moc za vaše tipy a zkušenosti :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10468
29.4.14 13:50

Tak to si taky ráda poslechnu rady. Řeším to samé :cert: Nedat mu najíst když nesedí není řešení, protože on tomu jídlu moc nedá a já potřebuji aby aspoň něco snědl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
29.4.14 13:52

Taky s tim bojujeme, maly ma 2,5 roku. Zkusit zabavit obrazkama, knizkama… My jime vesmes u televize u pohadek, vim, ze to moc vychovne neni, ale casem to prejde, ted nenadelame vcelku nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.4.14 13:52

@olikovka
jidelni zidlicka s popruhama :mrgreen:

ja tohle neresim. kdyz ji neco, co musi jist v klidu - polivku atd. tak ho dam do zidlicky, kdyz ji rohlik nebo tak, tak ho klidne necham litat kolem. mi dlouho nejedl vubec nic a doted ji tak malo, ze se nehodlam stresovat, jeste zpusobnym sezenim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
29.4.14 13:53

Zkušenosti? O dost starší a stejně lítá, jen ve školce sedí, protože tam „musí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28652
29.4.14 14:04

V židličce, ale stejně tam tancuje, takže často pouštím ještě pohádku, aby se aspon v klidu najedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
29.4.14 14:08

Malej nám to dělal taky, tak jsme ho začali do židličky připoutávat, pak už utíkat nemohl tak jedl v klidu. Poutám stále-bude mít 2 roky, ale už to není nezbytné, už sedět v klidu vydrží. Předtím nám lozil i po stole, po lavici, byla to hrůza. A začal jíst sám, takže už jsem zabavovat nemusela, práce měl sám dost s jídlem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.4.14 14:12

My jsme holkám odmala u jídla četli - a dodnes (starší 7, mladší 5) toho snědí daleko víc a bez zdrhání, když u toho poslouchají pohádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
29.4.14 14:14

Já dám malou do jídelní židličky a pusím reklamy..ty jí vždycky tak zhypnotizujou že pár lžiček sní, bez reklamy nesní vůbec nic :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
29.4.14 14:22

U nás zabraly nevýchovné metody - televize, krmení plyšáků, prohlížení knížek. Malá jedla málo a to bylo jediné co pomáhalo. Teď jsou jí tři roky a vydrží s námi sedět v klidu u stolu. Občas si ještě u stolu hraje, že jako krmí plyšáky, ale není to nic hrozného.
A když nechce třeba ke svačině jen namazaný chleba s něčím, nakrájím ho na tenké plátky a naoko řeknu, že se mi nesmí žádný ztratit. No a za chvíli je talíř prázdný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
29.4.14 14:25

Tak dcera má jídelní židličku. Maličkou, takže si do ní vleze sama, zacvakne si pultík a jí sama. No můj trik je v tom že od okamžiku kdy udržela lžičku tak jedla sama. Já jí pomáhala jen trochu. A když blbne a s jídlem si vysloveně hraje tak jí vynadám, prostě jí to vezmu, a nechám jí o hladu. Ono to zní hrozně ale celý den jí o hladu nenechám. Jen jí to vezmu a zkusím to třeba až za hodinu kdy má opravdu hlad. Prostě když to nechce tak jí to seberu a už nic jí nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
29.4.14 14:33

@CokeLady :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taky mě překvapilo, že to tu ještě nezaznělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
29.4.14 14:36

Já jsem to řešila poměrně jednoduše… ale až tak od těch dvou let dříve to dle mého nemělo ani smysl a zápasily jsme všemožně, kdy když se jí tak se sedí pokud nesedíš tak jsem sebrala jídlo… Zkusila to párkrát odnesla jsem talíř a bylo.. Od té doby v klidu sedí dokud nedojí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
29.4.14 14:40

To je jasné…děti jste si rozmazlily :lol: :lol: Nééééé dělám si srandu…v tomhle věku naprosto běžné. ;)

Syn je naučený jíst v jídelní židličce s popruhama, ale zapíná si je sám a jen kolem sebe(nedává si to na ramena) a jí sám. Ale na návštěvách jí na klíně a za běhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
29.4.14 14:44

V tomto věku mně ani nenapadlo, aby syn jedl jinde než v jídelní židličce. Do školky šel ve 2 letech a 8 měsících a měla jsem pěkný vítr, jak to tam bude probíhat. Když jsem ho první den vyzvedávala, první slova paní učitelky byla, jaký je to dobrý jedlík 8o A ve školce jí vzorně pořád, pravidelně si prý ještě přidá. Doma jí pěkně v klidu jen to, co mu opravdu hooodně chutná. Když má chleba s něčím k večeři, tak ho ho během té večeře musím tak 20× usměrnit, a to mu jsou už 3 roky a 4 měsíce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí