Co na oběd, když nechce zeleninu

307
28.4.14 15:34

Co na oběd když nechce zeleninu

Ahoj, mám 8 měsíčního syna a začal se mu zvedat žaludek při obědě :poblion: Dřív baštil krásně, pak se mu třeba zvedl žaludek jednou za celý oběd. No a ted už to bylo snad po každé druhé lžičce, on to teda nakonec vždycky spolkl a čekal na další lžičku ale po chvilce mi ho bylo líto tak jsem mu to už nedala.Na příkrmech je od 5,5 měsíce nikdy s tim nebyl problém až ted. Ovocný přesnídávky taky dostává 2 měsíce tak si myslim :think: že tim to neni že by chtěl sladký. Pokud možno tak kupuju bez přidaného cukru tak že kolikrát jsou docela opravdu kyselý. Tak bych potřebovala od vás poradit co mám dělat a co mu mám dávat na oběd. Už mě i napadlo že bych mu to trošku dochutila aby mu to šmakovalo ale moc se mi do toho nechce, ještě je na to malinkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2422
28.4.14 15:40

Druhorozená dcera nechtěla masozeleninu-ani domácí, ani kupovanou a od osmého měsíce jí normálně snáma. Vařim téměř bez soli a kořením minimálně kvůli starší dcerce. Jo a vyžaduje kousky ve stravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.4.14 15:48

Tak já už mu to taky tak 3-4 týdny nemixuju ale rozmačkávám. Jeden den měl jen zelču-mrkev, brambor a hrášek taky se mu zvedal, pak měl květák, kuřecí prso, brambor a mrkev a taky mu to nejelo, včera měl buchtičky s krémem bez cukru baštil krásně ale asi 2× se mu taky zvedl žaludek. Tak dneska jsem mu udělala bramborovou kaši bez soli a maso jsem mu opekla na máslíčku a taky jsem neuspěla a to jsem si myslela jakou mnamku mu to chystám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
28.4.14 15:52

Spíš bych myslela, jestli nejí moc rychle, moc velký porce, dostává dopolední svačinu? Nemyslím, že je problém v tom, co jí. Ale buď nějaký zdravotní problém, zuby, způsob jídla, konzistence, třeba předtím moc pije a má žaludek plný vody, zkusila bych hledat příčiny tam. Zvlášť pokud to doteď jedl normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.4.14 15:55
@Terezie231 píše:
Ahoj, mám 8 měsíčního syna a začal se mu zvedat žaludek při obědě :poblion: Dřív baštil krásně, pak se mu třeba zvedl žaludek jednou za celý oběd. No a ted už to bylo snad po každé druhé lžičce, on to teda nakonec vždycky spolkl a čekal na další lžičku ale po chvilce mi ho bylo líto tak jsem mu to už nedala.Na příkrmech je od 5,5 měsíce nikdy s tim nebyl problém až ted. Ovocný přesnídávky taky dostává 2 měsíce tak si myslim :think: že tim to neni že by chtěl sladký. Pokud možno tak kupuju bez přidaného cukru tak že kolikrát jsou docela opravdu kyselý. Tak bych potřebovala od vás poradit co mám dělat a co mu mám dávat na oběd. Už mě i napadlo že bych mu to trošku dochutila aby mu to šmakovalo ale moc se mi do toho nechce, ještě je na to malinkej.

Prošli jsme si něčím podobným. Syn krásně baštil všechno, pak se mu to začalo hnusit, přesně jak píšeš. Nenutila jsem ho. Můžou to být zuby a s nimi spojené nechutenství. Nebo už mu prostě obyč zeleninka nejede, začínají být vybíravý :-) Musíš zkoušet, já nakonec uspěla polívečkama. Jeden druh zeleniny + třeba brambor, rýže atd. nechtěl. Tak jsem namlátila různé druhy zeleniny dohromady, navařila polívečku a světe div se:-) Dlábí jak divej. Navíc jsem u něj objevila, že každý oběd musí obsahovat aspoň trochu brokolice, jinak máme problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.4.14 16:10
@kacz píše:
Spíš bych myslela, jestli nejí moc rychle, moc velký porce, dostává dopolední svačinu? Nemyslím, že je problém v tom, co jí. Ale buď nějaký zdravotní problém, zuby, způsob jídla, konzistence, třeba předtím moc pije a má žaludek plný vody, zkusila bych hledat příčiny tam. Zvlášť pokud to doteď jedl normálně.

Já ho nepřecpávám ba naopak, co jsem koukala na jídelníček 8 měsíčních dětí tak ten muj dostává o dost mín, on by toho snědl i víc ale má reflux tak že toho pak i dost vyzvrací tak jsem mu všechno snížila tak aby moc neblinkal.
7:30 snídaně 150- 180 UM
10:30 svačina pulka přesnídávky s dvěma piskoty
13:00 oběd 200g
16:30 svačina druhá pulka přesnídávky + 2 piškoty nebo dětské sušenky
19:15 večeře 100ml kaše + 120ml UM
k tomu za celej den vypije 130ml čaje
Zuby už máme dva a žádný problém předtim nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.4.14 16:15

To bych neřekla že je tím, že mu nechutná zelenina. zkus třeba polívku, nebo omáčku. třeba dětskou verzi svíčkový, s těstovinama. třeba mu vadí ty kousky, suchý, potřebuje tam nějaký „pojidlo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.4.14 16:16

@Lejaa Tak to zkusím zítra, udělat polívečku, vždycky jsem mu to dělala trochu hutnější něco jako pyré, prostě hutný jako kupovaná sklenička. A když neuspěju s polívkou tak zkusím kupovanou skleničku tu sice dostává jen občas když nemám vařeno ale jestli to bude baštit tak mu jí budu dávat klidně i častěji než příjdem na to co vlastně chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.4.14 16:18

Já nevím teda, ale já myslím, že když to dítěti nechutná, tak že si třeba jednou dá a podruhý už neotevře pusinku, ale že by se mu navalilo :think: myslím, že to bude spíš konzistencí stravy, nebo naše malej se vždycky navalovalo, když jedla a měla rýmu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.4.14 16:19

@slavuska1 Je fakt že se mu zvedá žaludek u oběda. Jinak baští krásně vlastně do ted mu chutnalo uplně všechno. Možná blbá otázka ale jak mám udělat dětskou svíčkovou???Prej nemám nic zahuštovat tak nevim jak udělat omáčku bez jíšky:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
28.4.14 16:19

@slavuska1 jé můžu poprosit o radu jak se dělá dětská svíčková? mám podobný problém, při jídle hce kousky ale musí to mít to pojivo a já na omáčky moc expert nejsem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
28.4.14 16:20

@Tarinka Rýmu nemá ale zkusim to teda udělat řidší víc jako polívku tak snad mu bude chutnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.4.14 16:27
@Terezie231 píše:
Já ho nepřecpávám ba naopak, co jsem koukala na jídelníček 8 měsíčních dětí tak ten muj dostává o dost mín, on by toho snědl i víc ale má reflux tak že toho pak i dost vyzvrací tak jsem mu všechno snížila tak aby moc neblinkal.
7:30 snídaně 150- 180 UM
10:30 svačina pulka přesnídávky s dvěma piskoty
13:00 oběd 200g
16:30 svačina druhá pulka přesnídávky + 2 piškoty nebo dětské sušenky
19:15 večeře 100ml kaše + 120ml UM
k tomu za celej den vypije 130ml čaje
Zuby už máme dva a žádný problém předtim nebyl.

Nevím, jak na tom jste… ale třeba v tu jednu ještě nemá hlad, syn dlábí většinou po 3 hodinách, někdy po delší době, vždycky čekám až si „řekne sám“. Samozřejmě mám stanovený přibližný čas, ale když vidím, že si hraje a není nervózní, tak ho do jídla nenutím.
Jinak bych zkusila nahradit odpolední ovoce třeba jogurtem, ať to má pestřejší:-) Nebo jogurt s ovocem, ale s jiným, než to které měl dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.4.14 16:27

@Lucienda1 @Terezie231 no já ji nikdy nedělala :oops: ale do svíčkový když dáš dost zeleniny, tak není potřeba ji zahušťovat, ta zelenina ji zahustí dost. kdybych ji měla dělat, tak bych v trošce vody povařila mrkev, petržel a celer, přidala bych trochu másla, povařila, rozmixovala, a přidala trochu mlíka nebo smetany. možná spíš UM, ale ani ta normální smatana by ho nezabila, v množství „troška do omáčky“ a k tomu třeba vařený kuřecí maso, klidně ho v tom rozmixovat :)
ale já měla děti, který do roka prostě nejedly, jen se kojily, takže jsem dětký verze bez koření nikdy nepotřebovala dělat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.4.14 16:28
@Terezie231 píše:
@Lejaa Tak to zkusím zítra, udělat polívečku, vždycky jsem mu to dělala trochu hutnější něco jako pyré, prostě hutný jako kupovaná sklenička. A když neuspěju s polívkou tak zkusím kupovanou skleničku tu sice dostává jen občas když nemám vařeno ale jestli to bude baštit tak mu jí budu dávat klidně i častěji než příjdem na to co vlastně chce.

Jojo, určitě to zkuste:-) Já jsem i zjistila, že když udělám pyré a je hustější, tak se mu to vrací, když to rozředím vodou, je to OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí